Το Met Gala ακυρώνεται οριστικά για το 2020

Το μουσείο ανακοίνωσε επίσημα πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ημερομηνία μέσα στο 2021.

Το Met Gala ακυρώνεται για το 2020. Το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα πως το event δεν θα πραγματοποιηθεί. Η κατάσταση δυστυχώς δεν επιτρέπει να γίνει ο επαναπρογραμματισμός του, και έτσι "λόγω της παγκόσμιας κρίσης" το  μουσείο που παραμένει κλειστό από τα μέσα του Μαρτίου, δεν θα φιλοξενήσει φέτος το Met Gala. 

"Τα Όσκαρ της μόδας” όπως το αποκαλούν πολλοί, παραδοσιακά γίνονται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου και είναι το ανοιξιάτικο γεγονός που στο οποίο δίνουν το παρών αμέτρητοι celebrities, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει και σημαντικά ποσά για τη στήριξη του Costume Institute. Το περσινό Met Gala με θέμα "Camp: Notes on Fashion” κατάφερε να μαζέψει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια. 

Φέτος το θέμα θα ήταν "About Time: Fashion and Duration” και επρόκειτο να εξερευνήσει 150 χρόνια από την ιστορία της μόδας ενώ παράλληλα θα γιόρταζε και τα 150α γενέθλια του μουσείου. Τώρα η έκθεση, μέρος της οποίας είναι διαθέσιμη online, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το κοινό στις 29 Οκτωβρίου και να διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2021. 

Μαζί με την ανακοίνωση της ακύρωσης του Met Gala, το μουσείο αποκάλυψε πως σκοπεύει να ανοίξει τις πόρτες του τον Αύγουστο. Ο πρόεδρός του είπε πως "Το Met υπάρχει εδώ και 150 χρόνια και σήμερα συνεχίζει να δίνει ελπίδα για το μέλλον. Είναι επίσης υπενθύμιση για το πόσο αντέχει ο άνθρωπος αλλά και για τη δύναμη που έχει να παρέχει ανακούφιση, έμπνευση και ενότητα. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο αλλά παίρνουμε θάρρος κοιτώντας το μέλλον και τη μέρα που θα ανοίξουμε τις πόρτες μας και θα φιλοξενήσουμε και θα απολαύσουμε όλες τις συλλογές και τις εκθέσεις του Met."

Σύμφωνα με πληροφορίες το μουσείο σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της μετά-κορωνοϊού εποχής. Έτσι δεν θα έχει ομιλίες, ξεναγήσεις και events για όλο το 2020, ενώ σκοπεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα μέσα στο 2021, οπότε και θα διοργανώσει "μια καθυστερημένη γιορτή για τα 150 χρόνια του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ