Ο Virgil Abloh δέχτηκε έντονες επικρίσεις για τα πρόσφατα σχόλιά του

Ο σχεδιαστής αναγκάστηκε να απαντήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Virgil Abloh αναγκάστηκε να ποστάρει μία μακροσκελή απάντηση για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε μετά τη στάση του απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα. Ο σχεδιαστής της ανδρικής σειράς του οίκου Louis Vuitton και ιδρυτής του label Off-White δέχτηκε έντονες επικρίσεις για αυτά που έγραψε κάτω από ένα βίντεο που είχε ποστάρει ο Sean Wotherpoon, από το κατάστημά του Round Two που λεηλατήθηκε από διαδηλωτές. 

Ο Abloh έγραψε "Βλέπεις το πάθος, το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα που βάζει ο Sean στην κουλτούρα του. Αυτό με αηδιάζει. Όλα εσείς τα παιδιά που κλέψατε το κατάστημά του αλλά και όλα τα καταστήματά μας θα πρέπει να ξέρετε ότι το προϊόν που κοιτάζετε τώρα απέναντί σας είναι σημαδεμένο και είναι μία υπενθύμιση ενός χαρακτήρα που ελπίζω να μην είστε. Είμαστε όλοι μαζί. Αυτό θέλετε; Αν τον συναντήσετε στο μέλλον παρακαλώ να έχετε την αξιοπρέπεια να μην τον κοιτάξετε κατάματα, κατεβάστε το κεφάλι από ντροπή..."

Αντίθετα ο ίδιος ο οίκος Louis Vuitton δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τις καταστροφές αλλά μοιράστηκε posts κατά του ρατσισμού. Και κάποιοι σχεδιαστές όμως, όπως ο Marc Jacobs και ο Michael Kors, όχι απλώς δεν σχολίασαν αρνητικά τις λεηλασίες, αλλά έστειλαν και μηνύματα αλληλεγγύης στους διαδηλωτές. "Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι" έγραψε μεταξύ άλλων ο Jacobs. 

Ο Abloh βρέθηκε στο στόχαστρο και για τη δωρεά 50 δολαρίων που έκανε στην Fempower, που βοηθάει τους διαδηλωτές με τα νομικά τους έξοδα. "Κάθε συνεισφορά μετράει αλλά το ότι ο Virgil Abloh έδωσε 50 δολάρια ενώ βγάζει τα διπλά από ένα ζευγάρι κάλτσες..." έγραψε ένας χρήστης. "Δεν το πιστεύω ότι δώρισα περισσότερα χρήματα από τον Virgil Abloh και είμαι και άνεργος” σχολίασε κάποιος άλλος. 

Ο σχεδιαστής ζήτησε συγγνώμη λίγο αργότερα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δίνοντας επιπλέον και μια λίστα των ενεργειών που έχει κάνει για να υποστηρίξει τους διαδηλωτές. 

"Απολογούμαι για τα σχόλιά μου, καθώς σε πολλούς φάνηκε πως οι κυριότερες ανησυχίες μου είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από την αλληλεγγύη μου στο κίνημα κατά της αστυνομικής βίας, του ρατσισμού και της ανισότητας" έγραψε.

Επιπλέον εξηγήθηκε σχετικά με τη δωρεά 50 δολαρίων. "Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας αν νομίζετε ότι έδωσα μόνο 50 δολάρια. Αυτό είναι λάθος αντίληψη. Έχω δωρίσει 20500 δολάρια για να χρηματοδοτηθούν διάφοροι σκοποί που έχουν σχέση με το κίνημα."

Παρά την απάντησή του πολλοί στα social media αρνούνται να συγχωρέσουν την πρώτη του αντίδραση, μιλώντας επιπλέον και για την έλλειψη diversity στην ομάδα του. "Ο Virgil Abloh είχε πει πως όταν κάνει αίτηση για μία δουλειά φοβάται ότι δεν θα την πάρει. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton που δεν έχει μαύρους στις ομάδες του" έγραψε κάποιος στο Twitter. "Δεν πρόκειται να υποστηρίξω ξανά ούτε εσένα ούτε τα ρούχα σου" έγραψε κάποιος άλλος.