Η ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο

Θα συμμετέχουν πάνω από 100 σχεδιαστές και labels.

Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ανακοίνωσε το πρόγραμμα του πρώτου μεγάλου digital event που θα διοργανώσει. Για πρώτη φορά σχεδιαστές γυναικείων και ανδρικών συλλογών θα παρουσιαστούν μαζί μέσα από μια πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Τo event θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ανάμεσα στα labels που συμμετέχουν είναι σημαντικά ονόματα όπως οι Rixo, Roksanda, Mulberry, Preen by Thornton Bregazzi και Stephen Jones. 

Η πλατφόρμα λανσάρεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον πλανήτη, για όλους, από το κοινό μέχρι τους επαγγελματίες της μόδας. Το διαδικτυακό event θα περιλαμβάνει πολλά, διαφορετικά πράγματα, όπως podcasts, συνεντεύξεις, webinars και ψηφιακά showrooms. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο της μόδας να μοιραστεί τις εμπειρίες του, να πει τις ιστορίες του και να συζητήσει για τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών αλλά και πολλά ακόμα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία της μόδας. 

Πάνω από 100 σχεδιαστές και labels συμμετέχουν στο project, 34 από τους οποίους βρίσκονται και στο πρόγραμμα της επίσημης Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Κάποιοι άλλοι θα φιλοξενηθούν στην ενότητα "Explore” όπου θα υπάρχει περιεχόμενο που θα διηγείται την ιστορία ατομικών brands και επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον και κάποια live events που θα μπορεί κανείς να δει τη στιγμή που γίνονται, αλλά επιπλέον θα αποθηκεύονται και θα είναι διαθέσιμα και για όσους θέλουν να τα δουν αργότερα. 

Ο οίκος Mulberry για παράδειγμα ετοιμάζει μία live εμφάνιση ενός καλλιτέχνη, που δεν έχει γίνει γνωστός. Ο Preen θα παρουσιάσει μία seasonless καμπάνια. To label Rixo θα μοιραστεί ένα backstage video από τη φωτογράφιση του resort 2021 lookbook. Παράλληλα σχεδιαστές όπως οι Daniel Fletcher, Bethany Williams και Roksanda θα μοιραστούν κάτι σαν ημερολόγιο ενώ επιπλέον θα παρουσιαστεί το προφίλ από περίπου 100 δημιουργούς. Σε Farfetch και Galeries Lafayette θα δοθεί ιδιαίτερος χώρος σε Βρετανούς σχεδιαστές, όπως οι Grace Wales Bonner, Martine Rose, Simone Rocha και Rejina Pyo. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου στο britishfashioncouncil.co.uk