Τρία tips για να διατηρείται το μαγιό σας πάντα σαν καινούργιο

Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και μαζί του και οι εξορμήσεις στην παραλία. Το μαγιό λοιπόν αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που θα σας συντροφεύσει τους επόμενους μήνες. Με τα τρία tips που ακολουθούν θα καταφέρετε να το διατηρήσετε σαν καινούργιο όσες φορές κι αν το φορέσετε και δε θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε επειδή χάλασε.

Προσέξτε  πώς το πλένετε

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Το αγαπημένο σας μαγιό, όσο και αν σας δυσκολεύει, καλό θα είναι να το πλένετε πάντα στο χέρι. Το πλυντήριο ταλαιπωρεί τα ρούχα και έτσι είναι πιθανό σιγά σιγά να το καταστρέψει. 

Δώστε σημασία στο στέγνωμα

Μην το αφήνετε να στεγνώνει κάτω από τον ήλιο, ιδιαίτερα όταν έχετε κάνει μια βουτιά και είναι γεμάτο αλάτι. Κάντε αλλαγή και, όταν είστε στο σπίτι και το πλένετε, αφήστε το να στεγνώσει στη σκιά. Επιπλέον αποφύγετε να το στραγγίζετε με βίαιο τρόπο και ιδανικά απλώστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια, μιας και με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε την ελαστικότητά του για περισσότερα χρόνια.

Αποθηκεύστε το σωστά

Χαρίστε του λίγο παραπάνω χρόνο, επιλέγοντας να το τοποθετήσετε απλωμένο (και όχι κουβαριασμένο) ανάμεσα σε άλλα καλοκαιρινά ρούχα που θα διπλώσετε έτσι κι αλλιώς μέσα στη ντουλάπα σας και ενδεχομένως σε κάποια θήκη.

Πηγή: missbloom.gr