O Michael Kors εξηγεί πώς μπορούμε να ντυθούμε με αυτοπεποίθηση για κάθε video call

Η καθημερινότητα και ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει και ο σχεδιαστής έχει μια πολύ σημαντική συμβουλή για όλες τις γυναίκες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από την Priyanka Chopra και τη Michelle Obama, μέχρι τις Blake Lively, Jennifer Lopez και Gigi Hadid, ο Michael Kors έχει ντύσει μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου. Έτσι είναι απόλυτα δίκαιο να λέμε πως ξέρει πολύ καλά πώς να κάνει τις γυναίκες να νιώθουν τέλεια και να αναδεικνύουν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Η πανδημία άλλαξε τελείως τον τρόπο που δουλεύουμε και που ζούμε γενικότερα και πολύς κόσμος πλέον έχει τις περισσότερες συναναστροφές του μέσα από μια οθόνη και όχι δια ζώσης. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει κανείς μια καλή πρώτη εντύπωση, ή να νιώθει αυτοπεποίθηση με τα ρούχα του (η κάμερα και οι περιορισμένες γωνίες λήψης της, πολλές φορές δεν είναι καθόλου κολακευτική). Παρόλο που μπορεί να είναι εξαιρετικά ελκυστικό το να μην αποχωριζόμαστε τις φόρμες και τα κολάν μας, όταν δουλεύουμε από το σπίτι, ο Kors επιμένει ότι το να ντυθούμε καλά μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεση και την παραγωγικότητά μας. 

"Όταν νιώθεις τέλεια, έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπορείς να αλλάξεις όλη σου τη μέρα" λέει ο σχεδιαστής. 

Ο Michael Kors παρομοιάζει το framing του video call με το να ντύνει μία υποψήφια για Όσκαρ στην αντίστοιχη τελετή. Λέει πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο κομμάτι που φαίνεται πάνω από το podium. 

"Όταν κερδίζεις ένα Όσκαρ το σημαντικό είναι να μπορείς να δείχνεις υπέροχη στο podium, όταν κρατάς το αγαλματίδιο που κέρδισες και βγάζεις το λόγο. Σκεφτείτε ένα tailored σακάκι που σας δίνει μια πολύ σωστή, αιχμηρή όψη. Σκεφτείτε την πιο κολακευτική λαιμόκοψη, το αγαπημένο σας χρώμα, ένα φανταστικό μαντήλι, ένα μοναδικό ζευγάρι σκουλαρίκια, τα πιο κομψά γυαλιά ηλίου" λέει. 

"Όλα αυτά θα σας κάνουν να νιώσετε αυτοπεποίθηση και θα ξεχωρίσουν σε ένα video call. Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε όσο καλύτερα γίνεται με τον εαυτό μας" καταλήγει.