Ο Pierpaolo Piccioli παρουσίασε ένα κινηματογραφικό show Υψηλής Ραπτικής στην Cinecittà

Με τίτλο "Of Grace and Light" για τη σεζόν Fall Winter 20-21.

Στην καρδιά του ιταλικού κινηματογράφου, εκεί όπου τα όνειρα γεννιούνται, ο Pierpaolo Piccioli παρουσίασε ένα μοναδικό show Υψηλής Ραπτικής για τον οίκο Valentino. Η νέα Fall/Winter 20-21 συλλογή με τίτλο "Of Grace and Light" πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες μέσω livestreaming κατευθείαν από τα θρυλικά στούντιο της Cinecittà μπροστά σε ελάχιστους δημοσιογράφους.

Ο ταλαντούχος creative director συνεργάστηκε με τον φωτογράφο μόδας Nick Knight και μαζί ετοίμασαν ένα μικρού μήκους φιλμ το οποίο ξεκινά με ασπρόμαυρα πλάνα παραπέμποντας σε ταινίες του Federico Fellini και του Luchino Visconti. Στη συνέχεια με την  υπέροχη φωνή της FKA Twigs αποκαλύπτεται ένα κινηματογραφικό σκηνικό από ένα σκοτεινό θέατρο με τα μοντέλα είτε να αιωρούνται είτε να στέκονται ακίνητα.

Τα ρούχα από αυτή τη συλλογή είναι θεατρικά, αποπνέουν ρομαντισμό, μια ποιητική υπερβολή που αντικατοπτρίζει το όραμα του Piccioli να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να περάσει σε ένα ονειρικό σύμπαν. Έτσι βλέπουμε 16 λευκά φορέματα από τούλι και οργάντζα με λεπτομέρειες όπως φτερά, βολάν, ογκώδη ώμους και τεράστιες κάπες, τα οποία σχεδόν χάρη στα γραφικά μεταμορφώνονται και αποκτούν μία διαφορετική οπτική. Από τη συλλογή δεν έλειψαν φυσικά τα headpieces που ήταν για ακόμη μία φορά εξωπραγματικά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για την κατασκευή του κάθε ρούχου χρειάστηκαν κάπου ανάμεσα στις 1.500 με 4.000 ώρες.

"Δεν ήθελα να νιώσω κανέναν περιορισμό. Την περίοδο του lockdown αποφάσισα να ονειρεύομαι. Μου αρέσουν τα όνειρα, αλλά όχι τα παραμύθια. Μου αρέσει η ‘απόσταση’ που σου προσφέρουν από την πραγματικότητα αλλά και η επιλογή του να ‘επιστρέψεις’ σε αυτήν. Έτσι κ αλλιώς η Υψηλή Ραπτική είναι φτιαγμένη για να γεννά συναισθήματα και όνειρα", δήλωσε ο Piccioli στη συνέντευξη τύπου που έγινε μέσω Zoom.

"Ήθελα να τοποθετήσω στο επίκεντρο τη μόδα, την γυναίκα και την ποίηση", πρόσθεσε ο Piccioli και μπορεί κανείς να πει ότι το κατάφερε.