Πώς ένα αγαπημένο κατοικίδιο ενέπνευσε τον θρυλικό couturier Christian Dior

Και τιμάται ακόμα και σήμερα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για τον σχεδιασμό της τελευταίας της τσάντα, η Maria Grazia Chiuri ανέτρεξε για έμπνευση στα αρχεία του Dior και συγκεκριμένα, σε ένα αγαπημένο κατοικίδιο ζώο του θρυλικού ιδρυτή του οίκου. 

Ο σκύλος του Christian Dior, Bobby, δάνεισε το όνομά του σε πολλά σχέδια καθ 'όλη την ιστορία του brand, ενώ αρχικά το "Bobby" καθόριζε το στυλ μιας tailored skirt suit.  "Κάθε συλλογή που περιλάμβανε ένα κομμάτι που ονομαζόταν Bobby και προοριζόταν για την επιτυχία" έγραψε ο Dior στα απομνημονεύματά του. 

Πώς ένα αγαπημένο κατοικίδιο ενέπνευσε τον θρυλικό couturier Christian Dior

Το πιστό κατοικίδιο ενέπνευσε επίσης ένα μπουκάλι αρώματος περιορισμένης έκδοσης, σχεδιασμένο από τον Fernand Guery-Colas στη δεκαετία του 1950. Τώρα, για το 2020, ο Bobby έχει μετενσαρκωθεί ως μια κομψή νέα τσάντα. "Το  background μου είναι ο σχεδιασμός αξεσουάρ" είπε η Grazia Chiuri, εξηγώντας πώς έγινε η νέα τσάντα. "Τα αξεσουάρ παραμένουν βασικό μέρος των έργων μου και ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για το αντικείμενο που είναι τόσο σημαντικό στη ζωή κάθε γυναίκας: την τσάντα. Ένα είδος επέκτασης του σπιτιού κάποιου. Ένας πιστός σύντροφος". 

Ήταν αυτή η ιδέα της συντροφιάς που της υπενθύμισε τη σχέση που είχε ο θρυλικός couturier με το αγαπημένο του κατοικίδιο. "Όταν επικεντρώθηκα στην έννοια της πίστης, αποφάσισα ότι η τσάντα που σχεδίαζα - ένα στρογγυλεμένο σχήμα, ένα μισοφέγγαρο με ένα άνετο λουρί ώμου, ένα παράδειγμα του  savoir-faire των τεχνιτών μας και σχεδιασμένο ως ο πιο πιστός σύντροφος στην καθημερινή ζωή - θα πρέπει να πάρει το όνομά του από τον Bobby, το αγαπημένο σκυλί του Monsieur Dior. Έτσι γεννήθηκε η Bobby Bag".

Η minimal hobo-style τσάντα αποτελεί μέρος της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020. Διατίθεται σε τρία μεγέθη και τέσσερα χρώματα - μαύρο, κρέμ, καμηλό και στον εμβληματικό πλέον καμβά Dior Oblique - και είναι διαθέσιμη online στο dior.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ