Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το πρόγραμμά της

Ο αριθμός των fashion shows έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση τη διοργάνωση του Φεβρουαρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Παρά την πανδημία του Covid-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη, την κρίση στη βιομηχανία της μόδας και τις ηχηρές απουσίες μεγάλων σχεδιαστών, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα διεξαχθεί κανονικά - με φυσικά και ψηφιακά runways- και μόλις ανακοίνωσε το πρόγραμμά της με τη συμμετοχή 60 fashion labels (από τα 177 του πήραν μέρος στα catwalks του Φεβρουαρίου). 

Η New York Fashion Week, μειωμένη ήδη σε διάρκεια κατά τρεις μέρες, θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου με το fashion show του Jason Wu και θα ολοκληρωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου με το fashion show του Tom Ford. Ανάμεσα σε άλλους γνωστούς σχεδιαστές και brands που έχουν κλείσει μια θέση στο πρόγραμμα θα συναντήσετε τους Carolina Herrera, Marchesa, Anna Sui, Eckhaus Latta, Jonathan Simkhai, Naeem Khan,Veronica Beard, και Zero + Maria Cornejo.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την άλλη, οι οίκοι Michael Kors, Proenza Schouler, Brandon Maxwell, Tory Burch και Prabal Gurung αποφάσισαν να αναβάλλουν τη συμμετοχή τους, τουλάχιστον προσωρινά, ενώ ο Marc Jacobs έχει δηλώσει την πρόθεσή του να προσπεράσει τελείως την collection για την άνοιξη 2021. 

Τη θέση τους, βεβαίως, έρχονται να καλύψουν καινούργια brands και σχεδιαστές- συνολικά 15-, ενώ ανακοινώθηκε ένα slot στο πρόγραμμα για το Harlem’s Fashion Row, τον οργανισμό που στηρίζει μη λευκούς σχεδιαστές, αλλά και η επιστροφή του New York Men's Day- που είναι αφιερωμένη σε ανδρικές collections.

Την ανακοίνωση του Συμβουλίου των Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ (CFDA) για το calendar συνόδευε και αυτή για τη δημιουργία της πλατφόρμας Runway 360 η οποία θα φιλοξενήσει τα ψηφιακά shows. Όπως δήλωσε ο Steven Kolb, ο CEO του CFDA,  "αυτή η εβδομάδα μόδας είναι μια κρίσιμη στιγμή όπου τα brands μπορούν άμεσα να έρθουν σε επαφή με τον Τύπο, τους εμπόρους λιανικής και τους καταναλωτές, και με υπερηφάνειά ανακοινώνω ότι ο CFDA ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες της βιομηχανίας με τη δημιουργία της Runway 360". 

*Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ