Φεστιβάλ Βενετίας | Πώς μπορείτε να αγοράσετε τα αγαπημένα σας looks από το red carpet

Μια δημοπρασία για καλό σκοπό.

Στην υπηρεσία της ηθικής μόδας και των φιλανθρωπικών σκοπών έχουν τεθεί πλέον οι λαμπερές εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί. Η πρωτοβουλία RAD που ξεκίνησαν το 2018 η ενδυματολόγος της Madonna,  Arianne Phillips, και η luxury consultant, Carineh Martin, με σκοπό να αξιοποιήσουν τα red carpet και τη μόδα για να επικοινωνήσουν καλούς σκοπούς, έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στις διάσημες του Hollywood, που διατίθενται να συνδράμουν είτε προσφέροντας τα ρούχα τους για δημοπρασίες είτε συμμετέχοντας σε καμπάνιες ενημέρωσης.

Το κόκκινο χαλί, λοιπόν, του Φεστιβάλ της Βενετίας ήταν μία καλή αφορμή για μία νέα πρωτοβουλία της RAD σε συνεργασία αυτή τη φορά με το Chic Relief, την πλατφόρμα που δημιούργησε η στιλίστρια της Cate Blanchett, Elizabeth Stewart, με την επίσης στιλίστρια διασήμων Jordan Grossman, η οποία συγκεντρώνει designer fashion items από σχεδιαστές και celebrities, για να τα διαθέσει για καλούς σκοπούς. Το πλάνο τους είναι να πραγματοποιήσουν μία δημοπρασία με τα looks που φόρεσαν οι καλεσμένες στο Φεστιβάλ Βενετίας και να διαθέσουν τα χρήματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη η Cate Blanchett, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, έχει δηλώσει και εφαρμόσει στις εμφανίσεις της την ανακύκλωση παλαιότερων red carpet looks, και σε συνεργασία με τους σχεδιαστές που τα επιμελήθηκαν, όπως τη Sarah Burton του Alexander McQueen και τον Esteban Cortazar μεταξύ άλλων, θα διαθέσει πολλά απ' αυτά στη δημοπρασία του Chic Relief x RAD.

Ανάμεσα στα κομμάτια που θα δημοπρατηθούν, εκτός από αυτά που προσφέρει η Blanchett, είναι το Alberta Ferretti φόρεμα της Ολλανδής ηθοποιού Lotte Verbeek, το Etro φόρεμα του μοντέλου Taylor Hill και η μάσκα προστασίας που σχεδίασε ο καλλιτέχνης James Marry για την Tilda Swinton.

H δημοπρασία Chic Relief x RAD με επίκεντρο το Φεστιβάλ Βενετίας θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν στον φορέα των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των δυο φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση, αλλά και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Facing History, που διδάσκει μαθητές ενάντια στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.

*Για τη δημοπρασία μπορείτε να δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ