O Kim Jones είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις γυναικείες collections του οίκου Fendi

Η ανακοίνωση του οίκου για την ανάθεση του ρόλου στον Βρετανό σχεδιαστή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Kim Jones είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις haute couture και ready-to-wear γυναικείες συλλογές Fendi, όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός οίκος μόδας. Η Silvia Venturini Fendi, εγγονή του ιδρυτή του οίκου, υποδέχτηκε τον σχεδιαστή στη θέση που έμεινε κενή μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld, ενώ η ίδια θα διατηρήσει τον ρόλο της καλλιτεχνικής διευθύντριας για τις αντρικές συλλογές και τα αξεσουάρ. 

Ο Jones θα παραμείνει και στη θέση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Homme, ενώ στην πρώτη του δήλωση για τον νέο ρόλο αναφέρει τα εξής: "Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους Bernard Arnault, Pietro Beccari, Serge Brunschwig και Silvia Venturini Fendi γι' αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Το να δουλεύω για δυο τόσο επιφανείς οίκους είναι πραγματικά τιμή για μένα ως σχεδιαστής και το να γίνω μέλος του οίκου Fendi συνεχίζοντας παράλληλα τη δουλειά μου στις συλλογές Dior Men's είναι τεράστιο προνόμιο". Μάλιστα, ο σχεδιαστής μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τις δηλώσεις των στελεχών του Fendi και του ομίλου LVMH στον οποίο ανήκει ο οίκος μόδας. 

Η Silvia Venturini Fendi στη δική της δήλωση αναφέρει: "Υποδέχομαι θερμά τον Kim, με τον οποίο με δένει βαθύς σεβασμός και φιλία. Ανυπομονώ να πάμε μαζί παρακάτω το σύμπαν του Fendi", ενώ μοιράστηκε κι ένα post με τα μηνύματα που αντάλλαξαν με τον Jones, όταν συμφώνησαν την ανάθεση του ρόλου. 

Τέλος, ο Bernard Arnault, CEO του LVMH, δήλωσε: "Ο Kim Jones είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και από τότε που είναι μαζί μας, έχει αποδείξει, και συνεχίζει, ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στους κώδικες και την κληρονομιά των οίκων του ομίλου LVMH, ενώ την ίδια στιγμή φέρνει αέρα ανανέωσης με μοντέρνα και θαρραλέα ματιά. Είμαι σίγουρος ότι στον οίκο Fendi το όραμά του και το πάθος του θα συμβάλουν τα μέγιστα για την επιτυχία των γυναικείων συλλογών". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ