Το FGTONSILK είναι το ελληνικό brand που αξίζει να γνωρίζετε

Τα χειροποίητα μεταξωτά retro αξεσουάρ που ξεχωρίζουν για την υψηλής ποιότητα και την καινοτόμα αισθητική τους.

Η αγάπη για τη μόδα και τα εικαστικά, η έμπνευση από τις γυναίκες της ζωής του, η αστείρευτη δημιουργικότητα και η ανάγκη διεύρυνσης του κοινού της τέχνης του, ώθησαν μεταξύ άλλων το 2016 τον Φίλιππο Γεώργιο Τσινταβή, να φτιάξει το FGTONSILK, το δικό του brand μεταξωτών μαντηλιών. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κάνει αίσθηση με τα σχέδια του που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και να ξεχωρίσει ανάμεσα στα brands που κατασκευάζονται εξολοκλήρου στη χώρα μας. Η τελευταία του επέκταση αφορά τα μεταξωτά scrunchies -ένα απλό αξεσουάρ καλλωπισμού, μια ήρεμη δύναμη που με την εξαιρετική ποιότητα του μεταξιού μετατρέπεται στην απόλυτα κομψή- και καθημερινή συνήθεια και μιλά στο Harper's Bazaar για τα σχέδια και το μέλλον του FGTONSILK .

Το FGTONSILK είναι το ελληνικό brand που αξίζει να γνωρίζετε
FGTONSILK

-Πείτε μας λίγα λόγια για το brand σας

Μια νέα αντίληψη του στυλ που εμπλουτίζεται από μεταξωτά αξεσουάρ, υψηλής ποιότητας και καινοτόμας αισθητικής. Κάθε συλλογή αλλά και μεμονωμένα κάθε προϊόν διακρίνεται από έντονη καλλιτεχνικότητα πράγμα το οποίο διασφαλίζει τη μοναδικότητα, τη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα του brand. 

-Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα;

Η μόδα και το ντύσιμο αναμφίβολα ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου! Οι σπουδές μου στο  Μιλάνο εμπεριείχαν textile design, costume design, fashion κ.α. Αποφάσισα να ασχοληθώ  επαγγελματικά με τη μόδα τέσσερα χρόνια πριν, όταν είχα την ιδέα για το FGTONSILK. Σκέφτηκα λοιπόν να μετατρέψω τα έργα μου σε μεταξωτά μαντήλια έτσι ώστε να διευρύνω το κοινό της  τέχνης μου. Τα προϊόντα FGTONSILK έχουν καλλιτεχνικό υπόβαθρο και διατηρούν τους  συμβολισμούς, τις εννοιολογικές προσεγγίσεις και την ποιητικότητα των θεματικών ενοτήτων  των έργων μου. Βλέπω ένα ρούχο ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικής συναισθησίας, καθώς αναγνωρίζω τις τέχνες που ενσωματώνονται. Ίσως να αντιμετωπίζω ένα ένδυμα περισσότερο ως καμβά ή γλυπτό και πιστεύω ότι αυτό είναι που κάνει τα προϊόντα της εταιρείας μου μοναδικά.  

FGTONSILK

-Από πού αντλείτε έμπνευση;

Ως καλλιτέχνης εμπνέομαι κυρίως από το "αντικείμενο” αλλά και τα γενικότερα φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία. Αντλώ συμβολισμούς και φόρμες από διάφορα έμψυχα ή άψυχα πράγματα, αναζητώ τις ιστορίες που μπορεί να κρύβουν, τα παρατηρώ στο χώρο και τα  προσδιορίζω εκ νέου. Η μυθοπλασία είναι πάντα καλή σύμμαχος. Τα έργα μου όπως και οι  κολεξιόν παρουσιάζουν έντονη ποιητικότητα με συνήθως μονοχρωματική απόδοση. 

FGTONSILK
FGTONSILK

- Ποια είναι η στιγμή που ξεχωρίζετε από τότε που ξεκινήσατε την πορεία σας στη μόδα;

Όπως νομίζω είναι φυσικό, λατρεύω να βλέπω τα έργα μου φορεμένα στο δρόμο. Είναι υπέροχο η τέχνη σου να κυκλοφορεί ζωντανή και άνθρωποι είτε εν γνώση τους, είτε και όχι να μοιράζονται στιγμές της καθημερινότητάς τους.

FGTONSILK

-Τι σημαίνει βιωσιμότητα στη μόδα;

Η βιωσιμότητα στη μόδα σημαίνει αισθητική και μία σωστή στρατηγική προώθησης.

-Ποιο είναι το μέλλον της μόδας;

Ενσυναίσθηση. Το ρούχο γίνεται σταδιακά ταυτότητα και η μόδα μέσο ανάτασης. Πιστεύω πάντα στην ποιότητα και τη σχεδιαστική αρτιότητα. Όλα αυτά προαπαιτούν μία παιδεία τόσο καλλιτεχνική όσο και καταναλωτική την οποία ευτυχώς παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στον Έλληνα αγοραστή που ενσυνείδητα  στρέφεται σε ελληνικά πλέον brands τα οποία και υποστηρίζουν το συνδυαστικό μοντέλο  ποιότητας και τιμής. 

FGTONSILK

Φωτογραφίες: Βασίλης Φωτίου, Joey Leo

Ανακαλύψτε τις συλλογές και δείτε περισσότερα για το  FGTONSILK στο fgtonsilk.com