Τhoughtful Gifts | Αυτά τα 8 δώρα υποστηρίζουν καλούς σκοπούς

Με την αγορά τους δίνετε κάτι περισσότερο από αγάπη στα πρόσωπα που τα προσφέρετε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σημασία ενός δώρου δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ τυπική. Προσφέρουμε ένα δώρο σε κάποιον, συνήθως αγαπημένο μας, ως ανταπόδοση της ευγνωμοσύνης μας, ως ένδειξη σεβασμού, εκτίμησης κι αγάπης. Κάτι για να μας θυμούνται, κάτι που θα δώσει απλόχερα χαρά, που θα διευκολύνει μια ανάγκη ή θα λύσει μια διαφωνία. Είναι μια κίνηση με βαθύτερο νόημα.

Σκεφτείτε τώρα αυτή η γενναιόδωρη κίνηση να συνοδεύεται από κάτι ακόμα μεγαλύτερο: μία ταυτόχρονη συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στην κοινότητα και στο περιβάλλον. Μία αγορά που προσφέρει πίσω στους σκοπούς της βιωσιμότητας, συνδράμει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κάνει δωρεές σε όσους έχουν ανάγκη.

Καθώς, λοιπόν, διανύουμε την εποχή που μας οδηγεί στις γιορτές, το net-a-porter δημιούργησε μια gifts that give back capsule συλλογή που φιλοξενεί κομμάτια που η αγορά του συνδέεται άμεσα με κάποιον από τους παραπάνω σκοπούς: sustainability, δωρεές, κοινωνικό έργο.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 8 από αυτά τα κομμάτια που μπορείτε να προσφέρετε ως τα πιο ευσυνείδητα δώρα των φετινών γιορτών:

Space for Giants ολόσωμη φόρμα από οργανικό βαμβακερό τουίλ με ζώνη, 3.1 Phillip Lim.

*Το κομμάτι ανήκει στη συλλογή του σχεδιαστή που υποστηρίζει με τα έσοδα από τις πωλήσεις της τον οργανισμό Space for Giants για την προστασία των ελεφάντων και του φυσικού τους περιβάλλοντος στην Αφρική.

«Bredin» κασμιρένιο πουλόβερ, Arch4.

 
*Το λονδρέζικο brand έχει υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ στη διαδικασία παραγωγής των πλεκτών του και το συγκεκριμένο κομμάτι έχει Eco-label πιστοποίηση από την E.E. για το νήμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του.

Μάλλινη πλισέ παντελόνα, aaizél. 

 
*Με έδρα του τη Μελβούρνη, το brand είναι πλήρως δεσμευμένο ως προς το sustainability και φροντίζει κατά την παραγωγή των κομματιών του για μην γίνεται καμία άσκοπη σπατάλη.

UNIFEF printed Τ-shirt από οργανικό βαμβακερό ζέρσεϊ, Chloé.

 
*Ο οίκος συνεργάζεται με τη UNICEF στο project «Girls Forward» που σκοπό έχει να υποστηρίξει 6.5 εκατομμύρια γυναίκες μέσα από προγράμματα για τη φυλετική ισότητα.

Χρυσά σκουλαρίκια με πέρλες,Melissa Joy Manning.

*Τα χειροποιήτα αυτά σκουλαρίκια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χρυσό 14 καρατίων, ενώ το brand  χρησιμοποιεί sustainable υλικά για τα κοσμήματα που φιλοξενεί στη συλλογή του.

«Linea Matisse» λευκή δερμάτινη τσάντα ώμου, Gucci.

*Η συγκεκριμένη τσάντα είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία από οικολογικό δέρμα.

 

«Luna» εμπριμέ μεταξωτό wrap μάξι φόρεμα, Hannah Artwear.

*Καλλιτέχνης και σχεδιάστρια, η Hannah Grossberg χρησιμοποιεί sustainable υλικά και διαδικασίες στις δημιουργίες της, ενώ συνεργάζεται με ντόπιους τεχνίτες για να αποτυπώσει τα ιδιαίτερα μοτίβα πάνω στα ενδύματα που ετοιμάζει. 

«Roman» επιχρυσωμένο κολιέ, Sophie Buhai.

*Η σχεδιάστρια από το Λος Άντζελες χρησιμοποιεί για τη δημιουργία των κοσμημάτων της μέταλλα που έχουν εξαχθεί και επεξεργαστεί με ηθικές πρακτικές.