X

Οι βρετανοί σχεδιαστές ζητούν να απαγορευτεί η πώληση γούνας

Τι αναφέρουν με επιστολή τους στον Boris Johnson.

Την απαγόρευση της πώλησης γούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν από τον Boris Jonhson κορυφαίοι Βρετανοί σχεδιαστές όπως οι Stella McCartney, Vivienne Westwood, Erdem Moralioglu κ.ά. Η πρωτοβουλία τους σκοπό έχει να πείσει τον Βρετανό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του να γίνει η Μεγάλη Βρετανία η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορεύει την πώληση γούνας.

Στην επιστολή τους στο Johnson, αναφέρουν "μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι η μόδα, όπως καθοδηγείται από τους καταναλωτές και ενεργοποιείται από την καινοτομία, εξελίσσεται ώστε να κάνει τη γούνα από ζώα κάτι απαρχαιωμένο, καθώς όλο και περισσότεροι luxury fashion designers και high street καταστήματα λιανικής, την έχουν εξαφανίσει από τις συλλογές τους. Η πλειοψηφία των Βρετανών καταναλωτών απορρίπτουν τη γούνα από ζώα για λόγους ηθικής". 

Στην ίδια επιστολή, οι Βρετανοί σχεδιαστές τονίζουν ότι η απαγόρευση της πώλησης γούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βοηθήσει και τη φήμη της χώρας αναφορικά με την ηθική μόδα: "Αν το Ηνωμένο Βασίλειο γίνει η πρώτη χώρα που θα απαγορεύει την πώληση γούνας από ζώα, αυτό μόνο τη διαρκώς αυξανόμενη φήμη της ως ένα παγκόσμιο εργαστήριο καινοτομίας πάνω στην ηθική μόδα, μπορεί να ενισχύσει".

Στην πρότασή των Βρετανών σχεδιαστών αντιτίθεται ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίας Γούνας, ο οποίος υποστηρίζει ότι έτσι θα αυξηθούν οι παράνομες πωλήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ