Τα 5 καλύτερα vegan brands παπουτσιών

Δημιουργίες με υψηλή αισθητική και περιβαλλοντική συνείδηση.

Η οικολογική συνείδηση και η ηθική αποτελούν πλέον σημαντικούς παράγοντες στη βιομηχανία της μόδας, με αποτέλεσμα όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον και τον πλανήτη ακόμα και σε ,ότι αφορά τις αγορές μας. Σαν καταναλωτές, ίσως το κομμάτι που μας προβληματίζει περισσότερο να είναι τα παπούτσια, καθώς ψάχνουμε όλο και περισσότερο για brands που είναι είτε φιλικά προς το περιβάλλον είτε καθαρά vegan.

Κάνοντας μια έρευνα στο Instagram, ανακαλύψαμε τα 5 καλύτερα vegan shoe brands που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή. Είτε πρόκειται για άνετα sneakers είτε για ακαταμάχητα ψηλοτάκουνα mules, αυτά τα brands κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο με τη καινοτομία όσο και με τις ίδιες τις δημιουργίες τους.

Ποια είναι:

Sylih Virago

Το brand ιδρύθηκε το 2019 από τις δυο φίλες Danielle Goldman και Athanasia Diamantis-Svec, δυο γυναίκες που αγαπούν τόσο τη μόδα όσο και τα ζώα. Σκοπός του ήταν να βρουν υλικά που θα παράγονται ηθικά, δηλαδή με διαδικασίες που δεν βλάπτουν τα ζώα και το περιβάλλον. Και τα κατάφεραν, ενώ παράλληλα προσέγγισαν τη σχεδιάστρια Kyle Blackmon, η οποία ανέλαβε να σχεδιάσει τα stylish παπούτσια που το Sylth Virago φιλοξενεί στις συλλογές του.

Θα τα βρείτε εδώ.

Yatay

Αν αναζητάτε vegan sneakers σε κλασικά σχέδια, τότε η επιλογή είναι το Yatay. Το brand έχει την έγκριση της PETA, κατασκευάζει 100% vegan αθλητικά παπούτσια - που φτιάχνονται στην Ιταλία- κι ήδη έχει αποκτήσει πολλούς celebrities fans όπως οι Benedict Cumberbatch, Rosie Huntington-Whiteley, Jessica Chastain και David Beckham.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του brand για το περιβάλλον, η έκταση που έχει αγοράσει σε τροπικό δάσος της Κένυα, και έχει αναλάβει να φυτεύει σ' αυτή ένα δέντρο κάθε μέρα. Με κάθε αγορά παπουτσιών, φυτεύεται κι ένα δέντρο που ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει, μ' έναν ειδικό κωδικό, να μεγαλώνει μέσα από την πλατφόρμα του Yatay. 

Θα τα βρείτε εδώ.

Allkind

Τα παπούτσια του Allkind είναι 100% vegan- κατασκευασμένα από φυσικό ή ανακυκλωμένο καουτσούκ, βαμβάκι ή upcycled υλικά. Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του το brand έχει δεσμευτεί ώστε ως επιχείρηση να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ συνεργάζεται με τον οργανισμό Offset Earthγια σε διάφορα project για την προστασία του περιβάλλοντος. Το 5% από τα κέρδη του Allkind γίνονται δωρεά σε σκοπούς τους όποιους υποστηρίζει, όπως αυτός της PETA και του The Rainforest Trust.

Θα τα βρείτε εδώ.

Veja

Ίσως το πιο γνωστό vegan brand αθλητικών παπουτσιών αυτή τη στιγμή, ζευγάρια του οποίου έχουν φορέσει πολλές διάσημες, όπως η Meghan Markle και η Emma Watson.

Ιδρύθηκε το 2005 από δυο παιδικούς φίλους, τους Sebastien Kopp και François-Ghislain Morillion, με στόχο να κάνουν τη παραγωγική διαδικασία όσο πιο φιλική γίνεται στο περιβάλλον σε κάθε στάδιο. Για την κατασκευή των sneakers Veja χρησιμοποιούνται πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι και φυσικό καουτσούκ από τον Αμαζόνιο για τα μέρη με καραβόπανο, ενώ τα κορδόνια και οι σόλες αγοράζονται από φάρμες στη Βραζιλία και το Περού.

Θα τα βρείτε εδώ.

Beyond Skin

Το brand Beyond Skin ιδρύθηκε το 2000 με στόχο να συνδυάσει το sustainability, την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα με την πολυτέλεια. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν vegan shoes για κάθε περίσταση, από αθλητικά και loafers μέχρι γόβες και mules, ενώ εκτός τα 100% οικολογικά υλικά που χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους, είναι κι ένα brand που έχει αποκλείσει παραγωγούς που εκμεταλλεύονται την παιδική εργασία ή εργάτες με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Θα τα βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ