Zeus + Δione SS21 | Η κολεξιόν που τιμά την ελληνικότητα και το σύγχρονο στιλ

Κομμάτια που γίνονται ιδανικά για all day καλοκαιρινές εμφανίσεις.

Μπορεί να ζήσαμε την κορύφωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία του ελληνικού έθνους την 25η Μαρτίου, ωστόσο ο εορτασμός δεν σταματά εδώ. Η χρονιά είναι όλη αφιερωμένη στην ελευθερία του ελληνικού έθνους και αυτή η αφορμή στάθηκε μία μοναδική ευκαιρία για τα ελληνικά brands να δημιουργήσουν με έμπνευση τα σύμβολα της ελληνικής επανάστασης, τα στοιχεία και τα μοτίβα της ελληνικής παράδοσης και να αξιοποιήσουν τις παραδοσιακές τεχνικές απευθυνόμενοι σε Έλληνες τεχνίτες. 

Ready- to -wear δημιουργίες, υποδήματα, κοσμήματα και αξεσουάρ όλα μπήκαν στο μικροσκόπιο της μόδας που έρχεται να εξυπηρετήσει μια συγκεκριμένη συνθήκη, εν προκειμένω τη γιορτή της ελληνικότητας, και προσφέρονται ως αναβαθμισμένη, σύγχρονη πρόταση της παράδοσης με πολλά στοιχεία κομψότητας. Με απλά λόγια, πολλά από τα κομμάτια στις επετειακές συλλογές των ελληνικών brands δεν ήρθαν απλά για να μείνουν ως ενθύμια, αλλά μπορούν άνετα να ενταχθούν στις καθημερινές εμφανίσεις μας για τη σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2021

1821: Η συλλογή Zeus + Δione

Zeus + Δione SS21 | Η κολεξιόν που τιμά την ελληνικότητα και το σύγχρονο στιλ

Μία από τις συλλογές που ξεχωρίζει είναι αυτή της Zeus + Δione. Ο νέος της καλλιτεχνικός διευθυντής Marios Schwab αφιερώνει όλη την SS21 collection στο 1821 και κάνει κάθε κομμάτι της συλλογής απόδειξη του τι σημαίνει ελληνικότητα σήμερα.  

"Η συλλογή ‘1821’ παντρεύει την παράδοση με την ιστορία πάθους και ηρωισμού της ελληνικής επανάστασης, αναδεικνύοντας αβίαστα μια νέα ελληνικότητα" θα δηλώσει ο Schwab. Ο σχεδιαστής δημιουργεί ένα "καμβά ελληνικότητας" με άψογα φινιρισμένα πολυτελή υλικά, όπου κυριαρχούν τα "ελληνικά μπλε", το έντονο κόκκινο και το μπορντό, καθώς και το πράσινο με γήινες πινελιές από μπεζ, άσπρο και εκρού. 

Ready -to - wear ενδύματα, όπως καφτάνια, φορέματα, πλισέ φούστες και γιλέκατσάντες, μαγιό, σανδάλια, γυαλιά ηλίου και κοσμήματα από premium υλικά, που κατασκευάζονται από Έλληνες τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές, είναι όλα όσα θα βρείτε στη νέα collection της Zeus+Δione, μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει τη ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία χωρίς να θυσιάζει το σύγχρονο στιλ - και παράλληλα τιμά τους ήρωες και τις ηρωίδες της ελευθερίας. 

Zeus+Δione ss21

Για την SS21 συλλογή της η Zeus+Δione συνεργάζεται με δυο κορυφαία ελληνικά brands, τα οποία επίσης φέρνουν με τις συλλογές τους την ελληνικότητα στο επίκεντρο: Με την Ileana Makri, που δημιουργεί ασημένια κοσμήματα που παραπέμπουν σε παραδοσιακά ανδρικά γιλέκα, χρησιμοποιώντας τη συρματερή, τεχνική της περιοχής των Ιωαννίνων, και με την Ancient Greek Sandals για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής σειράς από σανδάλια και τσόκαρα (clogs), εμπνευσμένα από το τσαρούχι.

Zeus+Δione ss21
Σκουλαρίκια 'lachouri' Zeus + Δione x Ileana Makri 
 
Zeus+Δione ss21
Clogs με κέντημα 'Doulamas' Zeus+ Δione x Ancient Greek Sandals