Ο οίκος Gucci επιστρέφει στην Αμερική για το επόμενο show του

Τι ετοιμάζει ο Alessandro Michele για την επόμενη collection του οίκου;

O Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τις πρωτότυπες ιδέες που συνοδεύουν τις παρουσιάσεις των collections του και επομένως δεν είναι υπερβολή να δηλώσουμε ότι αναμένουμε με αγωνία την επόμενη. Σύμφωνα, μάλιστα, με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του WWD, αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα fashion show με φυσική παρουσία στο Λος Άντζελες στις 3 Νοεμβρίου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Michele επιστρέφει στην Αμερική έξι χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης του Gucci Cruise συλλογής στη Νέα Υόρκη, στο Dia-Art Foundation. Ο οίκος, μάλιστα, είχε σκοπό να παρουσιάσει και την περσινή συλλογή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας covid-19 που τότε, Μάιο του 2020, βρισκόταν στην κορύφωσή της. 

Στη διάρκεια των προηγουμένων ετών, ο σχεδιαστή έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη ανά την υφήλιο για να παρουσιάσει τις Gucci Cruise collections, ανάμεσά τους το Westminster Abbey στο Λονδίνο, η Palatine Gallery στο Palazzo Pitti στη Φλωρεντία και η αρχαία ρωμαϊκή νεκρόπολη Les Alyscamps στην Αρλ της Γαλλίας. 

Το 2020, πέντε χρόνια μετά το ντεμπούτο του ως creative director του Gucci, o Michele ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την εποχικότητα των συλλογών και των παρουσιάσεων τους, προκειμένου να είναι πιο δημιουργικός, και δήλωσε ότι στο εξής, ο οίκος θα παρουσιάζει συλλογές δυο φορές τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ