Τα runways με φυσική παρουσία επιστρέφουν στην Paris Couture Week

Ποιοι οίκοι θα παρουσιάσουν physical fashion shows;

Μετά από δυο σεζόν ψηφιακών παρουσιάσεων, τα fashion shows με φυσική παρουσία επιστρέφουν στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Fédération de la Haute Couture et de la Mode, διοργανώτρια αρχή της Paris Couture Week, θα πραγματοποιηθούν 8 runway events με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. 

Σύμφωνα με το WWD, οι οίκοι που θα πραγματοποιήσουν "παραδοσιακά" catwalks είναι οι Dior, Azzaro Couture, Chanel, Giorgio Armani Privé, Balenciaga, Jean Paul Gaultier, Zuhair Murad και Vaishali S, ενώ τα shows θα μεταδοθούν σε livestreaming. 

Ανάμεσα στα 25 ακόμα brands που θα συμμετάσχουν, οι οίκοι Fendi, Giambattista Valli, Elie Saab και Viktor & Rolf, που όμως έχουν επιλέξει να προχωρήσουν με ψηφιακές παρουσιάσεις παρά τη χαλάρωση των μέτρων για τη διάδοση του Covid-19.

Οι "χρυσές προσκλήσεις" 

Στο πρόγραμμα της Paris Couture Week επιστρέφει κι ο οίκος Maison Margiela που είχε αναβάλει το προηγούμενο show για την couture συλλογή της Άνοιξης 2022, ενώ ο οίκος Balenciaga κάνει την επιστροφή του στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής μετά από 53 χρόνια απουσίας. Το runway του εμβληματικού οίκου είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουλίου και θα λάβει χώρα στο ανακαινισμένο ιστορικό ατελιέ του Cristóbal Balenciaga στην 10 Avenue Georges V. 

Διαβάστε Επίσης

Από τα fashion shows που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση της πρώτης couture collection του brand Pyer Moss και του σχεδιαστή του Kerby Jean-Raymond, του πρώτου Αφροαμερικανού που συμμετάσχει σ' αυτή (σ.σ.: το show είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουλίου στο "κλείσιμο" της Εβδομάδας), η παρουσίαση της collection του Jean Paul Gautier με guest creative την Chitose Abe του Sacai, που έχει ήδη ματαιωθεί δυο φορές, ενώ μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της Εβδομάδας, θα κάνει το ντεμπούτο για τον οίκο Alaïa ο νέος καλλιτεχνικός του διευθυντής Peter Mulier

Ο οίκος Chanel έχει προγραμματίσει το show του για τις 6 Ιουλίου στο Palais Galliera, όπου φιλοξενείται έκθεση για την Coco Chanel, ενώ την ίδια μέρα θα παρουσιάσει από τα κεντρικά της ιταλικής πρεσβείας στο Παρίσι το δικό του physical show και ο οίκος Giorgio Armani

*Η Paris Couture Week θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 8 Ιουλίου