X

To trick που θα σας βοηθήσει να επενδύσετε σωστά σε luxury κομμάτια

"1,2,10 trick", ένας νέος όρος στο shopping που αξίζει να γνωρίσετε.

Σχεδιαστές, στιλίστες, trendsetters, δημοσιογράφοι μόδας, γυναίκες που αγαπούν τη μόδα, στην ερώτηση "ποιο είναι το μυστικό για ένα προσεγμένο και διαχρονικό στιλ;", η απάντηση τους πιθανά θα είναι κοινή: η δημιουργία μίας capsule, ολοκληρωμένης γκαρνταρόμπας με κομμάτια- κλειδιά. Τα βασικά κομμάτια που χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα και παραμένουν αναλλοίωτα από τις τάσεις της μόδας, μπορούν εξάλλου να λειτουργήσουν ως καμβάς επάνω στον οποίο μπορεί να αναπτύξει και εξελίξει το προσωπικό της στιλ μία γυναίκα.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τη Libby Page, senior market editor του Net-a-Porter, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να επενδύουν σε staples από οίκους μόδας και brands πολυτελείας, αντιμετωπίζοντας έτσι τα ρούχα και τη γκαρνταρόμπα τους ως επένδυση με βάση μία συγκεκριμένη θεωρία: το 1,2,10 trick

1,2,10 trick: πώς λειτουργεί;

Με βάση, λοιπόν, αυτό το τρικ, εάν θέλει κάποια γυναίκα να επενδύσει σε κάποιο ρούχο από luxury brand θα πρέπει να επιλέξει ένα κομμάτι που θα φορά ακόμα και σε δέκα χρόνια, αλλά και σε διαφορετικές εποχές. Τα ρούχα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν έχουν ηλικία, δεν μαρτυρούν κάποιο συγκεκριμένο trend και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούνται επίκαιρα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Με αυτό τον τρόπο και σε βάθος χρόνου, τα χρήματα που έχει επενδύσει μία γυναίκα για το εν λόγω item είναι ίδια ή ακόμα και λιγότερα συγκριτικά με εκείνα που θα ξόδευε για να ανανεώνει κάθε σεζόν και κάθε χρόνο τη γκαρνταρόμπα της.

Πώς θα ελέγξετε τη θεωρία;

Η πρώτη και βασική ερώτηση που μπορεί να σκεφτεί κάνεις, μαθαίνοντας για το παραπάνω trick, είναι πως μπορεί μία γυναίκα να είναι σίγουρη ότι το ρούχο που θέλει να αγοράσει θα φοριέται και θα θεωρείται επίκαιρο σε ένα, δύο ή ακόμα και δέκα χρόνια. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά χρειάζεται να σκεφτείτε εάν μπορείτε να φορέσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους το συγκεκριμένο κομμάτι-πόθο ακόμα και σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Για παράδειγμα, ένα πλεκτό midi φόρεμα σε γήινες αποχρώσεις μπορεί να φορεθεί άνετα τους καλοκαιρινούς μήνες με δερμάτινα σανδάλια, τον χειμώνα με πουλόβερ και knee high μπότες ή την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου με δερμάτινο jacket. Όποια κι αν είναι η εποχή, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα μπορείτε να το φορέσετε με διαφορετικό styling.

Πώς θα επιλέξετε τα κατάλληλα κομμάτια;

Το βασικό και σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε τα κατάλληλα κομμάτια είναι η ευελιξία, η πρακτικότητα. Να θυμάστε πως ο στόχος σας είναι να επενδύσετε σε κομμάτια που φοριούνται χειμώνα και καλοκαίρι, σε ένα ή δέκα χρόνια από σήμερα. Το knitted φόρεμα, που αναφέρθηκε παραπάνω, το διαχρονικό leather blazer του οίκου Givenchy, τα Valentino πουκάμισα, τα Ralph Lauren τζιν παντελόνια, είναι όλα τους ρούχα που μπορείτε να αποκτήσετε τώρα, αλλά θα φοράτε για πολλά χρόνια.

Τι γίνεται με το budget;

Σίγουρα με μία πρώτη ανάγνωση το 1,2,10 trick φαίνεται πως μπορεί να σας βγάλει εύκολα εκτός budget. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει είναι να επενδύετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Τα υψηλής ποιότητας υφάσματα, οι ραφές, η διαχρονικότητα του σχεδίου, θα κάνει τα ρούχα-επενδύσεις να παραμείνουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Χρειάζεται να αναφέρουμε πως η παραπάνω διαδικασία δεν χρειάζεται να γίνει αμέσως. Μπορείτε να θέσετε έναν στόχο ανάλογα με το budget σας και να επενδύετε στα κατάλληλα κομμάτια όποτε είναι αυτό δυνατό. Εξίσου σημαντικό είναι πως εάν σκέφτεστε να ακολουθήσετε το παραπάνω trick, μπορεί ο νους σας να πηγαίνει αυτομάτως σε luxury οίκους μόδας, ωστόσο μία πολύ καλή και κάπως πιο budget friendly επιλογή είναι τα high street brands.

*Με στοιχεία από τη The Telegraph 

Διαβάστε Επίσης