Οι iconic τσάντες Dior κυκλοφόρησαν σε μινιατούρες

Η νέα σειρά #DiorMicroBag ...συρρικνώνει τα δημοφιλή σχέδια του οίκου.

Μ' ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο μέλη και συνεργάτες του Dior καλούνται να απαντήσουν στην προβοκατόρικη ερώτηση "μετράει το μέγεθος;", ο οίκος προλόγισε το λανσάρισμα της νέας του σειράς με micro bags. Η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri πήρε τα iconic σχέδια του οίκου Dior και τα μεταμόρφωσε μειώνοντας τις διαστάσεις στο ...XXS, εγκαινιάζοντας μία νέα κατηγορία στη συλλογή με τσάντες, ενώ στο επόμενο βίντεο για την προώθηση της σειρά οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να κατανοήσουν τι μπορεί να χωρέσει μέσα σ' αυτές και τελικά, καταφεύγουν σε δοκιμές. 

Η Lady Dior, με το signature Cannage δερμάτινο καπιτονέ της και τα "κρεμαστά", η Dior Saddle με το χαρακτηριστικό καμπυλωτό σχήμα της και το κρεμαστό "D", η καπιτονέ Dior Caro με τη χρυσή αλυσίδα, αλλά και η κλασική Dior 30 Montaigne έρχονται σε μικρογραφίες των κανονικών σχεδίων για να εξυπηρετήσουν την τάση των micro-bags, η οποία κυριαρχεί στα αξεσουάρ τα τελευταία χρόνια (και χάρη κυρίως στον Jacquemus και τις μικροσκοπικές τσάντες του). 

Η αλήθεια είναι ότι μια τόσο μικρή τσάντα δεν μπορεί να χωρέσει πολλά, αλλά δεν είναι και αυτός ο σκοπός που έρχεται να εξυπηρετήσει. Οι micro- bags μπορούν να φορεθούν ακόμα και ως κόσμημα στον λαιμό, ενώ κρατιούνται άνετα σε βραδινές εξόδους - αντί για clutches-, αλλά και σε συνδυασμό με άλλες τσάντες. 

Ήδη η σειρά της Dior έχει αρχίσει να γίνεται αγαπημένη ανάμεσα σε fashion insiders και fashion lovers, και την αρχή έκανε μία από τις διασημότερες, η Chiara Ferragni.