Η Zeus + Dione δημιουργεί ένα μαγιό-ορόσημο για τη βιώσιμη μόδα

Το μαγιό δημιουργήθηκε για την Common Seas και είναι κατασκευασμένο από Econyl 100% regenerated nylon.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με γνώμονα την πεποίθηση πως ένα καλύτερο μέλλον βρίσκεται σε κάθε δημιουργική έκφραση και με κοινό όραμα προς τη βιωσιμότητα, την ηθική μόδα και την αγάπη για τη θάλασσα, η Zeus + Dione μετουσιώνει στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης σε ένα one-piece μαγιό για την Common Seas, αναδεικνύοντας την κοινή φιλοσοφία μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Η Common Seas, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα Clean Blue Paros στο νησί της Πάρου, εργάζεται με πίστη και αφοσίωση στην αντιμετώπιση της κρίσης της πλαστικής ρύπανσης και πρωτοπορεί μέσω μιας συστημικής προσέγγισης χαρτογραφώντας μια πορεία προς υγιείς θάλασσες για όλους.

Το μπλε της Ελλάδας, το φωτεινό κίτρινο του καλοκαιρινού ήλιου και το ζεστό μπορντό, αναδεικνύονται μέσα από τη δεξιοτεχνία της Zeus + Dione και βρίσκουν σημείο έκφρασης στα τρία χρώματα του μαγιό που δημιουργήθηκε για την Common Seas. Το σχέδιο του μαγιό είναι συνεπές με τις σχεδιαστικές αρχές του brand, ενώ η όμορφη λεπτομέρεια των ειδικά σχεδιασμένων κουμπιών λειτουργεί σαν κόσμημα στο μπροστινό μέρος. Η λεπτομέρεια αυτή προέρχεται από τις στολές του 19ου αιώνα της επανάστασης.

Το μαγιό είναι κατασκευασμένο από Econyl 100% regenerated nylon, ύφασμα που έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου από πλαστικά απορρίμματα. Είναι ακριβώς το ίδιο με το νάιλον ύφασμα, αλλά μπορεί να ανακυκλωθεί, να αναδημιουργηθεί και να αναδιαμορφωθεί ξανά και ξανά. Μέσα από αυτή την κατεύθυνση, το brand κρατά την υπόσχεση του προς την κυκλική οικονομία και τη μείωση του αποτυπώματος της βιομηχανίας της μόδας, υποστηρίζοντας τη φιλοσοφία της Common Seas για έναν πλανήτη με λιγότερο πλαστικό. Το μαγιό συνοδεύεται και από μια fishnet bag με στρογγυλή λαβή από το ίδιο ύφασμα Econyl.

Η τσάντα αποτελεί ένα ακόμα σημείο αναφοράς, καθώς είναι πλέον κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί για ανακομιδή πλαστικών απορριμμάτων που βρίσκονται στις παραλίες, ώστε να εμπνεύσει το κοινό να γίνει μέρος της λύσης και να βοηθήσει προς την κατεύθυνση για την υπεύθυνη χρήση και απόρριψη του πλαστικού.

Για τη ενίσχυση των δράσεων της Common Seas και του Clean Blue Paros, ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις του μαγιό θα προσφέρονται στον οργανισμό, συνδράμοντας στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, μέσα από την κουλτούρα μιας νέας και σφαιρικής πολιτικής, επενδύοντας στην κυκλική οικονομία και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό.

Το limited edition μαγιό είναι διαθέσιμο στο site https://www.zeusndione.com, στο flagship store Zeus + Dione, Βουκουρεστίου 6, Αθήνα και την boutique Zeus + Dione, Ματθαίου Ανδρόνικου, Μύκονος.

Το brand συνεργάστηκε με τους Peter Diseris και το μοντέλο Leah Dewavrin για την lifestyle φωτογράφιση και Γιώργο Καπλανίδη για την studio φωτογράφιση.