Η εξαγορά που βάζει δυναμικά στο παιχνίδι τον οίκο Moschino

O οίκος Moschino τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά σε πωλήσεις στις αγορές της Ασίας και Αμερικής.

Το πλήρη έλεγχο του οίκου Moschino απέκτησε ο ιταλικός όμιλος πολυτελείας Aeffe, που εξαγόρασε το υπόλοιπο 30% των μετοχών που δεν κατείχε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, στον οποίο ανήκουν επίσης τα brands Alberta Ferretti, Philosophy di Lorenzo Serafini και Pollini, η εξαγορά έγινε έναντι του ποσού των 66.6 εκατομμυρίων ευρώ

Όπως έκανε γνωστό ο CEO του ομίλου Aeffe, Massimo Ferretti, με δήλωσή του στο WWD, "με το να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του Moschino brand, είμαστε σε καλύτερη θέση αναφορικά με τις δράσεις που μπορούμε να πάρουμε για να αυξήσουμε την αξία του brand, ξεκινώντας από τα προϊόντα και την ποιότητα και φτάνοντας μέχρι τη διαχείριση της εικόνας του και την επικοινωνία"

Με απλά λόγια, ο όμιλος θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που φαίνεται να έχει αναπτύξει το brand Moschino, ιδίως στις αγορές της Ασίας και των Η.Π.Α. Ειδικά, στην τελευταία τα έσοδα από τις πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 88%, ενώ εξαιρετική απήχηση είχαν και οι τελευταίες collections του Jeremy Scott- ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου από το 2013 και ο Ferretti δηλώνει "πολύ χαρούμενος" με τη συνεργασία τους. 

Ο οίκος Moschino ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 9 Σεπτεμβρίου τη γυναικεία συλλογή του για την Άνοιξη 2022 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ θα λάβει μέρος και στο The Met Gala. 

Ο οίκος ιδρύθηκε από τον Franco Moschino το 1983 και το group Aeffe διατηρούσε από τότε τις άδειες για την παραγωγή και διανομή των συλλογών του. Μετά τον θάνατο το σχεδιαστή, το 1994, o Aeffe πήρε το 70% των μετοχών του οίκου, στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου βρέθηκε επί δυο δεκαετίες η βοηθός και μαθητευόμενη του Moschino, Rossella Jardini, πριν αναλάβει ο Scott.