Πώς θα καταλάβετε εάν μία designer τσάντα είναι απομίμηση

Τι χρειάζεται να προσέξετε πριν κάνετε κάποια αγορά;

Από το 2020, τη χρονιά που η πανδημία του ιού Covid-19 έκανε την εμφάνιση της στον πλανήτη μας, μία όχι και τόσο νέα, αλλά σίγουρα παρεξηγημένη μορφή αγορών είδε τις μετοχές της να εκτοξεύονται. Ο λόγος για το online shopping που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως μερικά μόλις clicks μπορεί να έρθει στην πόρτα του σπιτιού μας ό,τι μας έλειπε. Ωστόσο, υπάρχει κόσμος που επιμένει να αντιστέκεται στην ευκολία των online αγορών και των e-shops, δείχνοντας προτίμηση στα second hand καταστήματα, τα οποία είναι περισσότερα από ποτέ. Σύμφωνα με τους fashion experts μάλιστα, η πρακτική του resale πρόκειται να έχει διπλάσια αξία συγκριτικά με εκείνη της fast fashion μέχρι το 2030.

Και μπορεί αυτά τα νέα να είναι αρκετά ευχάριστα, ειδικά όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη, ωστόσο δημιουργεί απορίες και κενά. Για παράδειγμα, εάν θελήσει κάποια γυναίκα να επενδύσει σε κάποια designer τσάντα με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, πώς μπορεί να είναι σίγουρη πως η εν λόγω τσάντα είναι αυθεντική και όχι απομίμηση; Μη ξεχνάμε άλλωστε, πως ακόμα και σε περιόδους ύφεσης, τσάντες όπως η Birkin και η Kelly bag του οίκου Hermès ήταν για πολλούς ένας ασφαλής τρόπος για να επενδύσουν τα χρήματα τους. Ο λόγος είναι πως οι συγκεκριμένες τσάντες είναι πάντα διαχρονικές και δεν χάνουν ποτέ την -τεράστια- αξία τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του διάσημου resale site "Vestiaire Collective”, το 61% των καταναλωτών έχουν αγοράσει έστω και μία φορά -ή και περισσότερες- ρούχα ή αξεσουάρ που εν τέλει αποδείχθηκε πως δεν ήταν αυθεντικά. Η Fanny Moizant, μία εκ των ιδρυτριών του site μοιράστηκε με το Harper's Bazaar UK μερικά έξυπνα και χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε εάν μία τσάντα δεν είναι original.

-1 Ελέγξτε την ποιότητα της τσάντας

Εφόσον έχετε αποφασίσει ποια είναι η τσάντα που επιθυμείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας θα πρέπει να της κάνετε κάποιο τυπικό έλεγχο πριν φτάσετε στο ταμείο του καταστήματος. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να παρατηρήσετε προσεκτικά τις ραφές σε κάθε σημείο της τσάντας, αφού αυτό είναι ένα δείγμα της ποιότητας της. Οι αυθεντικές δημιουργίες οίκων μόδας έχουν άψογες ραφές, ενώ οι απομιμήσεις πάσχουν σε διάφορα σημεία.

-2 Δειξτε προσοχή στο online shopping

Εξίσου σημαντικό είναι να προσέξετε από που θα κάνετε τις αγορές σας. Εάν είστε fan του online shopping, προτιμήστε να ψωνίσετε από το επίσημο site του οίκου ή από κάποιο αξιόπιστο e-shop. Διαφορετικά, οι μπουτίκ των οίκων μόδας είναι επίσης ένας ασφαλής προορισμός για να κάνετε, αλλά και μία ευκαιρία να αγγίξετε, να παρατηρήσετε και να επεξεργαστείτε τη τσάντα. Σε κάθε περίπτωση, μην επενδύσετε σε μία τσάντα που κοστίζει τοσο εάν δεν είστε σίγουρες πως το κατάστημα ή το online shop είναι έμπιστο.

-3 Παρατηρήστε τις ετικέτες

Μία ακόμα χρήσιμη συμβουλή είναι να δώσετε προσοχή στην ετικέτα της τσάντα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αναγράφεται η προέλευση και ο τόπος κατασκευής της, αλλά και ο σειριακός αριθμός που της αντιστοιχεί. Εάν αυτά τα στοιχεία γράφονται με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο ή δεν γράφονται καθόλου ενδέχεται να είναι σημάδι πως η τσάντα δεν είναι αυθεντική.

-4 Διαφορές στο logo

Ένα από τα πιο συχνά σημάδια που επίσης αποδεικνύουν πως μία τσάντα δεν αξίζει την προσοχή και τα χρήματα σας είναι τα λάθη στα logos. Εάν παρατηρήσετε, θα βρείτε εύκολα τα λάθη που υπάρχουν συχνά στα logos των απομιμήσεων, αφού μπορεί να λείπει ένα γράμμα, να υπάρχει κάποιος αναγραμματισμός ή να μην είναι σωστά και σταθερά τοποθετημένο στη τσάντα.

-5 Έξτρα θήκες

Τέλος, το σημείο που αποδεικνύει πως μία τσάντα δεν είναι αυθεντική είναι οι διάφορες θήκες και οι αποθηκευτικοί χώροι. Εάν έχετε δει έστω και μία φορά μία original τσάντα, θα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τις διαφορές. Τις περισσότερες φορές, οι απομιμήσεις δεν έχουν τις ίδιες θήκες με τις αυθεντικές τσάντες ή δεν έχουν καθόλου.

Διαβάστε Επίσης