Η Camille Miceli είναι η πρώτη γυναίκα creative director του οίκου Emilio Pucci

Μετά τους Marc Jacobs, John Galliano και Nicolas Ghesquière, η Camille Miceli συνεργάζεται με τον ιταλικό οίκο μόδας.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, η Camille Miceli είναι ένα "διαμάντι” για τον κόσμο της μόδας. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων με τη μοναδική αισθητική και το πολύ ιδιαίτερο προσωπικό στιλ έχει καταφέρει με το ταλέντο της να συνεργαστεί με διάσημους σχεδιαστές μόδας όπως οι Marc Jacobs, John Galliano και Nicolas Ghesquière, αλλά και να υπάρξει μούσα τους.

The future is female 

Αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα, αφού πλέον έχει αναλάβει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας της. Είναι η νέα και μάλιστα η πρώτη γυναίκα creative director του ιταλικού οίκου Emilio Pucci. "Είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτό τον ρόλο” απάντησε η Camille Miceli, όταν μέλη του κολοσσού LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton της πρότειναν να αναλάβει τη διεύθυνση του οίκου. "Ήταν η σωστή στιγμή να συμβεί” συνέχισε η Camille Miceli.

Ο οίκος Pucci είχε μείνει χωρίς full – time καλλιτεχνικό διευθυντή από το 2017 μέχρι σήμερα, όταν ο Massimo Giorgetti, ο Ιταλός σχεδιαστής που βρίσκεται πίσω από το brand, MSGM, αποχώρησε από τον οίκο. Στη συνέχεια, οι head του οίκου ανέθεταν σε διάφορους σχεδιαστές να δημιουργήσουν τις συλλογές του ανά σεζόν όπως η Christelle Kocher του οίκου Kocher και ο Tomo Koizumi του οίκου Tomo.

Η πρώτη φορά που την προσέγγισαν άτομα από τo LVMH Fashion Group ήταν έναν χρόνο πριν από τον Sidney Toledano, διευθύνων σύμβουλο και την Dalphine Arnault, κόρη του προέδρου της εταιρείας Bernard Arnault, που έχει αναλάβει τις προσλήψεις των σχεδιαστών. Τότε, η Camille Miceli δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόταση "Θα ένιωθα σαν να είναι μία χαμένη ευκαιρία”, αφού όπως έχει δηλώσει η αισθητική του οίκου είναι σύμφωνη με τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.