Alber Elbaz | 40 σχεδιαστές αποτίνουν φόρο τιμής με τις δημιουργίες τους

Το event στη μνήμη του σχεδιαστή με τη συμμετοχή πολλών οίκων.

Ο Alber Elbaz έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις 24 Απριλίου 2021, από επιπλοκές του Covid-19. Είχε μόλις επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της υψηλής ραπτικής με το brand ΑΖ Factory και με πολλά πρότζεκ στα σχέδια του προσανατολισμένα στο μέλλον της μόδας. Ο θάνατός του προκάλεσε βαθιά θλίψη στον χώρο της μόδας, καθώς μάλιστα υπήρξε μία ιδιαίτερως αγαπητή προσωπικότητα ανάμεσα στους συναδέλφους του. 

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που στο event στη μνήμη του που έχει προγραμματίσει το fashion brand του στη λήξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 40 οίκοι μόδας και οι σχεδιαστές τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του WWD. Στο runway show που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, και θα μεταδοθεί σε livestreaming, θα συμμετάσχουν όλοι οι παραπάνω με δημιούργιες που ετοιμάζουν ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα σχεδιαστή. Όπως δήλωσε ο CEO του AZ Factory Laurent Malecaze, η συλλογή που θα παρουσιαστεί θα περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα από δημιουργίες "από την υψηλή ραπτική έως το streetstyle, σε σχέδια νεώτερων αλλά και καταξιωμένων σχεδιαστών".

Ανάμεσα σ' αυτούς που θα συμμετέχουν στο show με δημιουργίες τους είναι η Maria Grazia Chiuri του οίκου Dior, ο Nicolas Ghesquière του οίκου Louis Vuitton, ο Demna Gvasalia του οίκου Balenciaga, ο Rick Owens και ο Pierpaolo Piccioli του οίκου Valentino. Αναφέρονται, επίσης, ο οίκος Gucci, ο οίκος Hermès, τα νεώτερα labels Thebe Magugu και Wales Bonner, ενώ ο οίκος Lanvin, τον οποίο υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής ο Alber Elbaz από το 2001 έως το 2015, επίσης δεν θα απουσιάζει από το αφιέρωμα.  

Το αφιέρωμα στον Alber Elbaz θα έχει τον τίτλο  "Love Brings Love”.