Η Pantone ανακοίνωσε τα κυρίαρχα χρώματα της Άνοιξης 2022

Το trend report του Pantone Color Institute για τα χρώματα της άνοιξης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ξεκίνησε ο μήνας που φιλοξενεί τις κορυφαίες εβδομάδες μόδας και η αρχή έγινε με αυτή της Νέας Υόρκης. Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της New York Fashion Week που θα παρουσιάσει τις συλλογές για τη σεζόν Άνοιξη 2022, το Pantone Color Institute ανακοίνωσε το trend report του για τη χρωματική παλέτα που θα κυριαρχήσει στη μόδα της επόμενης σεζόν.

Στο αποτέλεσμα οι ειδικοί του φημισμένου Ινστιτούτου χρώματος συνυπολόγισαν τόσο τις προτάσεις των σχεδιαστών της Νέας Υόρκης μέσα από τις συλλογές τους, αλλά και τη γενικότερη διάθεση που αποπνέει η κουλτούρα της εποχής. Στο δελτίου τύπου που εξέδωσε η Pantone αναφέρει ότι "η ιστορία του χρώματος για την Άνοιξη 2022 αντανακλά την προσδοκία μας για ισορροπία καθώς κατευθυνόμαστε σ' ένα διαφορετικό τοπίο"

Στη χρωματική παλέτα της Άνοιξης του 2022 συναντάμε αποχρώσεις που μοιάζουν οικείες (όπως αποχρώσεις του μπλε, ένα ελαφρύ ροζ και ένα απαλό καφέ) και μπορούν να ικανοποιήσουν "την ανάγκη μας για άνεση, διαύγεια και ασφάλεια". Αυτές συνυπάρχουν με πιο "δυναμικά, εντυπωσιακά" χρώματα τα οποία ανταποκρίνονται στην "ανάγκη μας για αυθορμητισμό, ενθουσιασμό και χαρά" (όπως το Poinciana κόκκινο -δηλαδή το κόκκινο του φλογόδεντρου, το Daffodil κίτρινο- δηλαδή το κίτρινο του ασφόδελου, κι ένα ηλεκτρισμένο ματζέντα). 

Όπως δήλωσε η Leatrice Eiseman, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρώματος Pantone, "αυτή η παλέτα φέρνει κοντά τις ανταγωνιστικές μας επιθυμίες για ανακουφιστική οικειότητα και για ενθουσιώδη περιπέτεια". Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαλέξει κανείς ένα χρώμα από την παλέτα της προσεχούς άνοιξης, μπορεί απλά να κάνει συνδυασμούς τους και να δημιουργήσει ενδιαφέροντα color statements. 

H Pantone, βεβαίως, προτείνει και 5 "κλασικά" βασικά χρώματα τα οποία μπορούν λειτουγήσουν με πολλούς τρόπους: σκούρο γκρι, απαλό γκρι, λαδί, λευκό και απαλό μπεζ. 

H SS22 χρωματική παλέτα της NYFW 

Poinciana

Daffodil

Skydiver

Coca Mocha

Gossamer pink

Harbor Blue

Innuendo

Glacier Lake

Spun Sugar