Billie Eilish | Ο όρος που έθεσε στον οίκο Oscar de la Renta για να εμφανιστεί στο Met Gala με φόρεμά του

Ο οίκος προχωρά σε μία γενναία δέσμευση χάρη στη 19χρονη σταρ.

Η εμφάνιση της Billie Eilish στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2021 ήταν μία από αυτές που θα έχουν για πάντα μια θέση στην ιστορία του θεσμού. Η 19χρονη καλλιτέχνης - φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μεταμορφώθηκε σε Marilyn Monroe και έκλεψε τις εντυπώσεις με το αντισυμβατικό- σε σχέση με το ενδυματολογικό ύφος που επιλέγει στην προσωπικό της ζωή - Old Hollywood στιλ. Για να κάνει πραγματικότητα την red carpet εμφάνισή της, εμπιστεύτηκε τον οίκο Oscar de la Renta, και το σχεδιαστικό δίδυμο που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση, τους Fernando J. Garcia και Laura Kim, αφού πρώτα έθεσε έναν όρο: να απαγορεύσει ο οίκος τις πωλήσεις γούνας

Η Eilish, εκτός από ταλέντο στη μουσική, είναι και ακτιβίστρια, ειδικά σ' ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ζώων. Απαίτησε, λοιπόν, από τον Oscar de la Renta να προχωρήσει στην απαγόρευση της πώλησης γούνας, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ των The New York Times. "Ο Oscar de la Renta τερμάτισε τις πωλήσεις γούνας μετά την προτροπή της κα Eilish, που είναι vegan και υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ζώων", γράφει συγκεκριμένα το άρθρο. 

Μετά το event, η Billie Eilish έγραψε στο δικό της μήνυμα στο Instagram: "Ήταν τιμή μου να φορέσω αυτό το φόρεμα γνωρίζοντας ότι ο Oscar de la Renta θα απαγορεύσει τις γούνες! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που οι Fernando J. Garcia και Laura Kim, και όλη η ομάδα, με άκουσαν πάνω σ' αυτό το θέμα και προχωρούν σε μία αλλαγή που θα αφήσει το αποτύπωμά της για έναν καλύτερο σκοπό, όχι μόνο για τα ζώα, αλλά για τον πλανήτη και το περιβάλλον. Είναι τιμή μου που μπόρεσα και λειτούργησα καταλυτικά και ακούστηκα πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Θα προτρέψω όλους του σχεδιαστές να κάνουν το ίδιο". 

Όπως παραδέχτηκε στους NYT, o Alex Bolen,o chief executive του οίκου Oscar de la Renta, στο παρελθόν είχε αγνοήσει τις προτροπές για κατάργηση των πωλήσεων γούνας από διαφόρους μεταξύ των οποίων τη σύζυγό του, αλλά και την πεθερά του και χήρα του de la Renta, Annette. "Ο ίδιος ο Oscar ήταν θαυμαστής ης γούνας, ωστόσο αυτό που τον προβλημάτιζε πάντα στη βιομηχανία της μόδας είναι να μην παλαιώσει η ματιά του", είπε χαρακτηριστηκά εξηγώντας γιατί αποφάσισε να λάβει σοβαρά την προτροπή της Eilish και να ακούσει τη νέα γενιά. Οι ίδιοι οι καλλιτεχνικοί του διεθυντές, εξάλλου, Fernando J. Garcia και Laura Kim, δεν είναι λάτρεις της γούνας και από την ανάθεσή τους είχαν δηλώσει στον Bolen ότι δεν θα τη χρησιμοποιούν στις collections. 

Την απόφαση του να απαγορεύσει τις πωλήσεις γούνας ανακοίνωσε ο οίκος πριν από περίπου ένα μήνα και αυτό θα ισχύσει από τον Οκτώμβριο.