KENZO | O Nigo είναι ο νέος καλλιτεχνικός του διευθυντής

O Ιάπωνας σχεδιαστής θεωρείται γκουρού του streetwear.

Λίγους μήνες μετά τη λήξη τη συνεργασίας του με τον Felipe Oliveira Baptista, ο οίκος KENZO ανακοίνωσε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Nigo. Ο Ιάπωνας σχεδιαστής είναι ιδρυτής του brand "A Bathing Ape", το οποίο ειδικεύεται στο streetwear, ο ίδιος θεωρείται "γκουρού του είδους", και το οποίο, μετά από 28 χρόνια λειτουργίας, γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ιαπωνία, στην ασιατική αγορά γενικώς, αλλά και διεθνώς διατηρώντας καταστήματα σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο, Λος Άντζελες κ.τ.λ). Ο Nigo έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως τον Pharrell Williams, αλλά και με συναδέλφους του σχεδιαστές, όπως τον Virgil Abloh, με τον οποίο το 2020 δημιούργησαν μια capsule συλλογή για τον Louis Vuitton. 

Στο μήνυμά του για την ανάθεση του ρόλου του creative director στον KENZO, ο Nigo αναφέρει: "Ανέλαβα νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του KΕΝΖΟ. Γεννήθηκα τη χρονιά που ο Takada Kenzo άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Παρίσι. Και οι δυο μας αποφοιτήσαμε από την ίδια σχολή μόδας στο Τόκιο. Το 1993, τη χρονιά που ο KENZO προσχώρησε στον Όμιλο LVMH, ξεκίνησα την καριέρα μου στη μόδα. 

Η προσέγγιση του Kenzo να δημιουργία αυθεντικότητα ήταν εφικτή μέσω της κατανόησης που είχε για διαφορετικές κουλτούρες. Είναι επίσης η ουσία της δική μου φιλοσοφίας πάνω στη δημιουργικότητα. Το να κληρονομήσω το πνεύμα της δεξιοτεχνίας του Κenzo είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην 30χρονη καριέρα μου, αλλά, μαζί με την ομάδα, σκοπεύω να αφιερωθώ σ' αυτό

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Bernard Arnault και Sidney Toledano που μου δίνουν αυτή την υπέροχη ευκαιρία". 

Τη δήλωση του Nigo μοιράστηκε και ο KENZO για να ανακοινώσει τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή. Η πρώτη συλλογή του για τον οίκο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο.