Style Icons | 16 celebrities άνω των 40 που αποδεικνύουν πως το στιλ δεν έχει ηλικία

Γυναίκες που εμπνέουν με την στιλιστική τους εξέλιξη -και όχι μόνο.

Ο Ralph Lauren πιστεύει πως "Δεν έχει καμία σχέση η ηλικία. Τα σημαντικά είναι η αισθητική και ο τρόπος ζωής μας. Γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν να φορέσουν ό,τι κι αν θελήσουν” και ο Nicolas Ghesquière έχει δηλώσει πως "Η μόδα μπορεί να θεωρηθεί παιχνίδι ως κάποια ηλικία. Στη συνέχεια χρειάζεται να βρει κανείς τον χαρακτήρα και το δικό του στιλ”.

Όσο κλισέ κι αν μας φαίνεται κάποιες φορές άλλο τόσο σημαντικό είναι να το αναφέρουμε πως η ηλικία δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το στιλ. Ο τρόπος που επιλέγει να ντυθεί μία γυναίκα είναι μέρος της προσωπικότητας και της αισθητικής της όποιο νούμερο κι αν αναγράφεται στα κεράκια που σβήνει την ημέρα των γενεθλίων της.

Ακόμα κι αν υπάρχουν στιγμές που ξεχνάμε αυτή τη σημαντική πληροφορία, υπάρχουν κάποιες celebrities που όσο ο χρόνος περνά εξελίσσονται, κάνουν στιλιστικά λάθη και μαθαίνουν από αυτά, δημιουργούν statements με τις εμφανίσεις τους και πολύ συχνά μας εμπνέουν με αυτές. Εκτός από το γεγονός πως έχουν ξεχωρίσει για το στιλ τους όμως, έχουν ένα επιπλέον κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν περάσει την ηλικία των 40 και ακόμα παραδίδουν μαθήματα με κάθε red carpet ή off duty εμφάνιση τους.

Ποιες είναι; 

Julia Roberts

Julia Roberts

Σίγουρα, όταν προσπαθήσετε να σκεφτείτε μία celebrity που ξεχωρίζει με το στιλ της, η Julia Roberts ίσως να μην είναι η πρώτη που θα σας έρθει στο νου. Με μία δεύτερη σκέψη όμως, η ηθοποιός είναι από τις λίγες διάσημες γυναίκες που έχει διατηρήσει το προσωπικό της στιλ αναλλοίωτο και μάλιστα όσο περνά ο καιρός το αναβαθμίζει. 

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Η Jennifer Aniston αγαπά τα mini δερμάτινα φορέματα, τα τζιν παντελόνια και τα σακάκια σε ουδέτερες αποχρώσεις. Αν και στο κόκκινο χαλί δεν τολμά ιδιαίτερα με το ντύσιμο της, ωστόσο πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στη λίστα με τις best dressed καλεσμένες. Ακόμα κι αν δεν πειραματίζεται ιδιαίτερα με το στιλ της, δεν μπορούμε να μην της αναγνωρίσουμε μία σταθερή εξέλιξη χωρίς ιδιαίτερες στιλιστικές αστοχίες. 

Cate Blanchett

Cate Blanchett

Η Cate Blanchett είναι η απόδειξη πως το στιλ είναι μέρος της προσωπικότητας μας. Τόσο οι red carpet όσο και οι off duty εμφανίσεις της έχουν άποψη, αγαπά το μαύρο χρώμα και το minimal ντύσιμο χωρίς ωστόσο να διστάζει να φορέσει παγιέτες, φτερά και κοστούμια σε έντονες αποχρώσεις. 

Jessica Chastain

Jessica Chastain

Το στιλιστικό μάθημα που έχουμε πάρει από την Jessica Chastain είναι πως ακόμα κι αν λατρεύουμε το κλασικό στιλ, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να κάνουμε βαρετές επιλογές. Για παράδειγμα, η ηθοποιός αγαπά τα κλασικά κοστούμια σε tailored γραμμές, ωστόσο δεν διστάζει να προτιμήσει σχέδιο με blazer γεμάτο παγιέτες ή statement παπούτσια που μοιάζουν με κόσμημα. 

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Η Gwyneth Paltrow είναι μία από τις celebrities με τη μεγαλύτερη στιλιστική εξέλιξη. Από την αρχή της καριέρας της μέχρι και σήμερα, την έχουμε δει να φορά leather jacket, ποζάροντας στο πλευρό του Brad Pitt τη δεκατία του '90, να φορά slip φορέματα, strappy sandals, μακριά μαύρα παλτό και see through δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής. Όλα αυτά της έχουν χαρίσει μία θέση στη λίστα με τις πιο κομψές γυναίκες άνω των 40. 

Emma Thompson

Emma Thompson

Η Emma Thompson θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως η ηθοποιός με το πιο cool στιλ. Αγαπά τα statement παπούτσια, συνδυσμένα με αυστηρά κοστούμια, αλλά και τα sneakers, τα οποία μάλιστα δεν διστάζει να φορέσει ακόμα και στο κόκκινο χαλί. 

Marion Cotillard

Marion Cotillard

Η Marion Cotillard έχει γεννηθεί για να φορά Chanel. Έχει υπάρξει μούσα του οίκου και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η ηθοποιός χαρακτηρίζεται από έμφυτη φινέτσα και κομψότητα, χωρίς ωστόσο να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια. 

Kate Moss

Kate Moss

Εάν χρειαζόταν να επιλέξουμε κάποιο συγκεκριμένο look της Kate Moss ως αγαπημένο μας, σίγουρα θα χρειαζόταν να προσπαθήσουμε πολύ χωρίς να είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε. Το top model της δεκαετίας του '90 αγαπά τα minimal σύνολα σε αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, τα πανωφόρια με γούνα, αλλά και το απόλυτο κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας, το τζιν παντελόνι. 

Julianne Moore

Julianne Moore

Η Julianne Moore είναι ο ορισμός του ανεπιτήδευτου στιλ. Κάθε της εμφάνιση αποπνέει έναν Old Hollywood αέρα, ενώ χρειάζεται να ψάξει αρκετά κάποιος για να βρει ένα όχι και τόσο επιτυχημένο look της. Αγαπά τα έντονα χρώματα όπως το σμαραγδί, το hot pink, το κίτρινο και το μπλε ρουγιάλ, τα οποιά έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τα κατακόκκινα μαλλιά της. 

Penélope Cruz

Penélope Cruz

Η Penélope Cruz είναι μία πραγματική σταρ του παγκόσμιου σινεμά. Έχει ταπεραμέντο και προσωπικότητα, στοιχεία που κάνουν το στιλ της να ξεχωρίζει και την ίδια να βρίσκεται στη λίστα με τις πιο κομψές over 40 celebrities. 

Uma Thurman

Uma Thurman

Ανδρόγυνα κοστούμια, πανωφόρια σε bold αποχρώσεις, total black σύνολα που δεν περνούν σε καμία περίπτωση απαρατήρητα. Το στιλ της Uma Thurman είναι τόσο cool όσο και η ίδια. 

Tilda Swinton

Tilda Swinton

Όσον αφορά στο στιλ της, η Tilda Swinton είναι "χαμαιλέοντας". Τη μία φορά θα τη δούμε να φορά ρομαντικά φορέματα από πολλά μέτρα τούλι και την άλλη μέρα αυστηρά κοστούμια, ανδρικού τύπου. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν φορέσει είναι φανταστική. 

Naomi Campbell

Naomi Campbell

Έχει εμφανιστεί με αστραφτερό φόρεμα διά χειρός Gianni Versace στο Met Gala του 1995, με φόρεμα που θύμιζε τράπουλα και κατακόκκινο boa στα Grammys του 1991, με λευκό Alexandre Vauthier στο after Oscar party του Vanity Fair to 2018, με Valentino δημιουργία με πούπουλα και δαντέλα στο Met Gala του 2019. Εάν υπάρχει κάτι κοινό σε όλες αυτές τις εμφανίσεις είναι πως η Naomi Campbell αποκλείεται να περάσει ποτέ απαρατήρητη. 

Tracee Ellis Ross

Tracee Ellis Ross

Μοντέλο, ακτιβίστρια, ηθοποιός, μουσικός, παρουσιάστρια, σκηνοθέτης. Στη λίστα με τα ταλέντα και τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την Tracee Ellis Ross χρειάζεται σίγουρα να προσθέσουμε και εκείνη του "style icon". Οι εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, τις εβδομάδες μόδας ή ακόμα και οι off duty γίνονται θέματα μόδας από τις fashion experts του παγκόσμιου Τύπου και έμπνευση για πολλές γυναίκες. 

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Η Victoria Beckham είναι η celebrity με τη μεγαλύτερη στιλιστική έξελιξη συγκριτικά με τις υπόλοιπες γυναίκες που βρίσκονται στην εν λόγω λίστα. Μέσα από την πορεία της μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της τις αμήχανες, too hot to handle εμφανίσεις, και να αναδειχθεί σε σχεδιάστρια και style icon που δημιουργεί τάσεις και εμπνέει. Και αυτό είναι σίγουρα μία μεγάλη νίκη. 

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Η Nicole Kidman ίσως είναι η celebrity με τις περισσότερες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Από το κόκκινο Balenciaga φόρεμα που φόρεσε το 2007 στα Oscar μέχρι την Calvin Klein δημιουργία που επέλεξε για το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες, η ηθοποιός έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως style icon από τον παγκόσμιο Τύπο και όχι άδικα.