10 φορέματα που ταιριάζουν τέλεια με platform shoes

Το νέο trend που αξίζει την προσοχή σας.

Δίχως αμφιβολία, το 2021 είναι η χρονιά, που τουλάχιστον στο δεύτερο μισό της, μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά από τόσους μήνες lockdown. Το restart έγινε και στον κόσμο της μόδας με τους σχεδιαστές να επανέρχονται πιο ανανεωμένοι από ποτέ με πιο ενδιαφέρουσες τάσεις και νέες, στιλιστικές προτάσεις.

Εκτός από το Y2K στιλ, τα knitwear κομμάτια και την κυριαρχία των έντονων χρωμάτων, υπάρχει μία άλλη τάση που πρόκειται να μάς απασχολήσει ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες και αφορά τα παπούτσια. Ο λόγος για τα platform shoes που είναι η νέα fashion εμμονή των style icons και των influencers.

Διαβάστε Επίσης

Η πρώτη τους εμφάνιση στην ιστορία της μόδας εντοπίζεται στην αρχαία Ελλάδα και ήταν σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης. Στη συνέχεια, τα φόρεσαν ιδιαίτερα οι γυναίκες της Ενετικής εποχής, τον 16ο αιώνα, επειδή ήθελαν τα μακριά φορέματα τους να μην αγγίζουν το έδαφος. Ο λόγος που τα platform shoes έγιναν τόσο διάσημα στην σύγχρονη εποχή ήταν ο Salvatore Ferragamo, που δημιούργησε τα rainbow platforms για την Αμερικανίδα ηθοποιό Judy Garland. Αυτό το στιλ παπουτσιών ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα '70s και στη συνέχεια στα '90s. Κορυφαία στιγμή στην ιστορία των platform shoes ήταν η πτώση της Naomi Campbell στην πασαρέλα της Vivienne Westwood . Τότε, το top model φορούσε ένα ζευγάρι μοβ, snakeskin platform shoes από τη συλλογή της σχεδιάστριας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 1993. Το shoe trend συνεχίστηκε με τις Spice Girls και αργότερα με τον Alexander McQueen που τα συμπεριλάμβανε συχνά στις συλλογές του.

Naomi Campbell

Ήδη από το καλοκαίρι του 2021 και πολύ περισσότερο για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022, οίκοι μόδας όπως οι Gucci, Versace, Marc Jacobs και Simone Rocha επανέφεραν τα platform shoes στην επικαιρότητα, προσφέροντας σε όλες τις fashionistas ένα νέο κομμάτι πόθο. Φυσικά, οι celebrities βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό ώστε αυτή η τόσο ιδιαίτερη τάση να γίνει δημοφιλής στην ποπ κουλτούρα με τη Lady Gaga, την Olivia Rodrigo και τη Bella Hadid να τα φορούν, αποδεικνύοντας πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να ισορροπήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, η Chiara Ferragni φόρεσε τα νέα platform shoes σε neon φούξια απόχρωση που παρουσίασε η Donatella Versace στην SS22 συλλογή της, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό στα social media.

Styling tips

Ποιος είναι όμως ο πιο chic τρόπος για να εντάξετε αυτό το shoe trend στο ντύσιμο σας; Αρχικά θα χρειαστεί να αναφέρουμε πως δεν είναι όσο δύσκολο φαντάζει. Στις νέες συλλογές των οίκων μόδας και των high street brands θα βρείτε αρκετά μεγάλη ποικιλία από μπότες, μποτάκια και γόβες με πλατφόρμα που θα μπορούσατε άνετα να φορέσετε τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά στο styling, αυτό το στιλ παπουτσιών ταιριάζει εξαιρετικά με φορέματα, αφού αυτά τα αναδεικνύουν και τους επιτρέπουν να πρωταγωνιστήσουν. Προτιμήστε, λοιπόν, να φορέσετε φορέματα σε midi μήκος, εμπριμέ και μονόχρωμα, ή ακόμα και knit dresses, που θα δημιουργούν τέλεια αντίθεση με τον extravagant χαρακτήρα τους.

Και επειδή, οι στιλιστικοί κανόνες είναι για να "σπάνε”, αυτή τη σεζόν σας προτείνουμε να καταρρίψτε το κλισέ που θέλει τις mini γραμμές να συνδυάζονται κυρίως με flat ή με χαμηλά τακούνια. Συνδυάστε τα platform shoes σας με mini φορέματα και αυτό το combo θα σάς κάνει να νιώθετε σαν σταρ της punk σκηνής τη δεκαετία του '90 με έναν πιο σύγχρονο και updated τρόπο.

Γόβες με πλατφόρμα και λουρί στον αστράγαλο Versace
Γόβες με πλατφόρμα και λουρί στον αστράγαλο Versace

Βρείτε τα εδώ.

Editor's Picks

Midi φόρεμα Jacquemus

Shirt dress Alexandre Vauthier

Εμπριμέ φόρεμα Isabel Marant

Λεοπάρ φόρεμα Dolce & Gabbana

Πλισέ φόρεμα Michael Kors

Midi φόρεμα Tove

Mini φόρεμα Saint Laurent

Midi φόρεμα Paco Rabanne

Blazer dress Balmain

Floral φόρεμα Richard Quinn