10 πλεκτές φούστες για τις πιο σικ day to night εμφανίσεις

Πώς μπορείτε να τις φορέσετε και γιατί ανήκουν στα staples της σεζόν;

Όσον αφορά στο ντύσιμο, αλλά και τις τάσεις της μόδας, η έννοια της προσαρμοστικότητας είναι υψίστης σημασίας. Τόσο οι δημιουργοί όσο και εμείς οι γυναίκες οφείλουμε να προσαρμόζουμε το ντύσιμο μας στις συνθήκες της εκάστοτε εποχής, στις αλλαγές της θερμοκρασίας, στις ανάγκες της καθημερινότητας μας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα knitwear κομμάτια αναδείχθηκαν ως μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας.

Τα πλεκτά κομμάτια που αγκαλιάζουν το σώμα σαν χάδι και συνδυάζουν άνεση και κομψότητα έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη διάρκεια του lockdown. Τότε, ένα πλεκτό φόρεμα, μία μακριά πλεκτή ζακέτα ή ένα πλεκτό twin set ήταν ένας εύκολος τρόπος να νιώθουμε καλοντυμένες όσο εργαζόμαστε, χαλαρώνουμε ή κάνουμε Zoom calls στο σπίτι. Ο συνδυασμός άνεσης και μόδας όμως είναι μία τάση που έχει έρθει για να μείνει, έτσι τα knit κομμάτια διατήρησαν τη θέση τους στη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022.

Όσον αφορά λοιπόν σε αυτή την τάση, ανάμεσα στα κομμάτια που αξίζει να προσθέσετε στη συλλογή σας είναι οι πλεκτές φούστες. Οι fashion experts έχουν ήδη δείξει την προτίμηση τους σε αυτό το cozy κομμάτι, αφού μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διαφορετικές περιστάσεις και σας προσφέρει το περιθώριο να πειραματιστείτε με τα φθινοπωρινά και χειμερινά σύνολα σας. Σε καταστήματα και e-shops, θα βρείτε πλεκτές φούστες σε κάθε μήκος, σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μπεζ, το μαύρο και το μπλε, αλλά και σε έντονα χρώματα όπως το πράσινο και pastels όπως το baby pink.

Styling tips

Για μία κομψή εμφάνιση στο γραφείο, προτιμήστε μία midi ή maxi knit φούστα και συνδυάστε την με πουκάμισο και loafers, ενώ για μία πιο casual προσέγγιση φορέστε την με πουλόβερ και sneakers ή με πουκάμισο με πλεκτό γιλέκο που είναι επίσης ένα από τα trends της σεζόν. Μία πλεκτή φούστα όμως μπορεί να φορεθεί και σε κάποια βραδινή έξοδο, συνδυάζοντας την με bodysuit, ψηλοτάκουνα παπούτσια και εντυπωσιακά κοσμήματα.

Editor's Picks 

Μαύρη πλεκτή φούστα Bottega Veneta

Maxi φούστα Altuzarra

Πλεκτή μίντι φούστα Massimo Dutti

Mini φούστα Balmain

Καρό φούστα Altuzarra

Midi φούστα JOSEPH

Πλισέ φούστα Christian Wijnants

Πλεκτή φούστα με βολάν Givenchy

Φούστα με βολάν Johanna Ortiz

Φούστα με σκίσιμο L'Agence