X

10 midi φούστες που θα σας κάνουν να σκεφτείτε out of the box στο ντύσιμό σας

Από το 1908 μέχρι σήμερα, η midi, pencil φούστα έχει γνωρίσει μόνο επιτυχίες.

Λένε πως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Όσον αφορά στον κόσμο της μόδας όμως και συγκεκριμένα στα basic και διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως δεν ισχύει ο παραπάνω κανόνας. Ρούχα όπως η pencil φούστα αποδεικνύουν πως ακόμα κι αν μετρούν πολλές δεκαετίες παρουσίας στο ένδυμα, καταφέρνουν με υποδειγματικό τρόπο να συμπορεύονται με τις εκάστοτε τάσεις και να εκσυγχρονίζονται συνεχώς.

Ακόμα κι αν στη σκέψη της pencil φούστας, αυτομάτως μας έρχονται στο νου, οι εμφανίσεις της Audrey Hepburn αλλά και formal εμφανίσεις που χαρακτηρίζονται από αυστηρότητα και φινέτσα, η ιστορία της ξεκινά μερικές δεκαετίες νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε άθελα της την pencil φούστα ήταν το 1908 όταν η Edith Berg μάζεψε τη μακριά φούστα που φορούσε με ένα σχοινί ώστε να επιβιβαστεί με άνεση στο αεροπλάνο των αδερφών Wright. Για την ιστορία, η Edith Berg ήταν η πρώτη γυναίκα που επιβιβάστηκε ποτέ σε αεροσκάφος. Τα μέσα της εποχής κάλυψαν το εν λόγω γεγονός και κάπως έτσι αποτυπώθηκε η πρώτη midi, pencil φούστα, η οποία έγινε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας τη δεκαετία του 1910.

Η Edith Berg με τους αδερφούς Wright και την πρώτη εκδοχή της pencil φούστας. 

Η pencil φούστα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της στη σφαίρα της μόδας, πρωταγωνιστώντας μερικά χρόνια αργότερα στην H-line συλλογή που παρουσίασε ο Christian Dior το 1954. Η εν λόγω συλλογή ήταν η αιτία να δημιουργηθεί το σχέδιο της pencil φούστας, όπως τη γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα.

Δημιουργία που παρουσίασε ο Christian Dior στην ανοιξιάτικη συλλογή του το 1954, στο Λονδίνο. 

Από τότε μέχρι σήμερα, η pencil φούστα έχει γράψει πολλά κεφάλαια στην ιστορία της. Έγινε ένα από τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας, θεωρήθηκε ιδανική για το ντύσιμο στο γραφείο και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο θηλυκά κομμάτια που μπορεί να φορέσει μία γυναίκα. Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022, η pencil φούστα επανέρχεται στην επικαιρότητα πιο ανανεωμένη και μοντέρνα από κάθε άλλη φορά. Σχεδιαστές και brands έχουν δημιουργήσει pencil φούστες από faux δέρμα και vinyl, σε έντονες αποχρώσεις όπως το μπλε ή το λιλά, σε XL λουλουδάτα μοτίβα, με σκισίματα και σε patterns όπως το καρό και το animal print. Πλέον η pencil φούστα δεν απευθύνεται μόνο στο ντύσιμο του γραφείου, αλλά θεωρείται ως ένας από τους κυρίαρχους της street style μόδας. Μπορείτε να τη φορέσετε με flat και ψηλοτάκουνα -ναι ακόμα και με sneakers-, δημιουργώντας εμφανίσεις για κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για διαφορετικές περιστάσεις.

Editor's Picks 

Midi pencil φούστα LaQuan Smith
Tweed φούστα Alessandra Rich
Pencil φούστα με croco εφέ ROTATE
Pencil φούστα Saint Laurent
Καρό φούστα Aleksandre Akhalkatsishvili
Φούστα σε animal print Dolce & Gabbana
Εμπριμέ φούστα Dodo Bar Or
Floral φούστα Isabel Marant Étoile
Δερμάτινη φούστα 16ARLINGTON
Midi φούστα Emilia Wickstead