M’ETAVERSE | Η νέα συλλογή της MCM για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2021

Η MCM παρουσιάζει για πρώτη φορά μία συλλογή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σ' έναν εικονικό κόσμο, το M’ETAVERSE, μάς μεταφέρει η MCM για να μάς παρουσιάσει τη νέα της συλλογή για το Φθινόπωρο - Χειμώνα 2021. Η νέα collection εμπνέεται από τον συνδυασμό εικονικών, μεταφυσικών και φυσικών κόσμων και εξυμνεί τον δυναμισμό που κρύβεται στην αταραξία και στην αρμονία κινήσεων, μέσα από μια νεοδομημένη ιδέα. Από τον πραγματικό στον ψηφιακό κόσμο, η MCM τιμά το σπίτι ως το κομβικό σημείο κάθε ταξιδιού και παρουσιάζει για πρώτη φορά μία συλλογή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Η προσέγγιση της νέας συλλογής και το νέο μοτίβο 

Η ΜCM έχει εμφυσήσει και έχει πλέον καταγεγραμμένα στο DNA της την ελευθερία και την ευελιξία, τα οποία αποκτούν απτή μορφή μέσα από αυστηρές και ατίθασες σιλουέτες μέχρι μοτίβα τα οποία είναι είτε έντονα είτε πιο ρευστά. Η κίνηση με άνεση συνδυάζονται μέσα από ποικιλία σχεδίων ready to wear και αξεσουάρ. Η τελευταία συλλογή αποτελεί μια πρόταση εξερεύνησης, για ένα ταξίδι έμπνευσης με αφετηρία το ρεύμα Bauhaus και τερματικό σταθμό το Νeohaus.

Θεμέλιο της νέας προσέγγισης αποτελεί ένα νέο μονόγραμμα, το οποίο εξελίσσει το εμβληματικό λογότυπο του brand σε ένα τρισδιάστατο κυβικό μοτίβο που συνδυάζει στοιχεία του παρελθόντος με το μέλλον. Η πολυδιάστατη σύνθεσή του είναι μια οπτική σύλληψη του M’ETAVERSE, με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που συμβολίζει τη πολυδιάστατη φύση κάθε καταναλωτή, η οποία είναι υπαρκτή σε εικονικούς και φυσικούς κόσμους, καθώς και στα ταξίδια και στους προορισμούς που τους περιλαμβάνουν.

Τα κομμάτια της συλλογής

Ευέλικτοι συνδυασμοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την εμβληματική σιλουέτα του οίκου και είναι πρακτικοί, ενθαρρύνουν την ευκολία κινήσεων. Φουτουριστικά αξεσουάρ προσαρμόζονται σε κάθε χρήση, ενώ τσάντες χειρός, sac voyages, x-body bags και backpacks της συλλογής είναι χαραγμένα με εικονίδια MCM, τα οποία φτιαγμένα από καουτσούκ. Ενδύματα με αυστηρά δομημένες γραμμές συναντούν τις απαλές υφές, οδηγώντας στην επίτευξη φουτουριστικών συνδυασμών. Jerseys, πλεκτά και outerwear με ζωντανά και νεανικά σχέδια προσφέρουν άνεση και αυτοπεποίθηση. Το καρό παίρνει νέα μορφή, σε ανθεκτικό ανακυκλωμένο νάιλον, puffer coats και γιλέκα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και hoodies, μπλουζάκια και sweatpants από οργανικό βαμβάκι. Ένα κράμα από φυσικά και συνθετικά υλικά, αλλά και ένα είδος λεπτού, ανακυκλωμένου δέρματος ενισχύουν το νέο σύμπαν του brand.

Τα νέα προϊόντα

Ως συνέχεια της νέας κατηγορίας προϊόντων lifestyle της MCM, παρουσιάζονται μαξιλάρια, μάσκες ύπνου και παντόφλες καθώς και κάλτσες, πλεκτά καλσόν, σκούφοι από γούνα και lounge slides. Κάθε look είναι και μια σύνθεση αντιθέσεων – από έντονες και κομψές εμφανίσεις που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Νέα στοιχεία προστίθενται, τα οποία αντιπαρατίθενται με το Visetos της MCM, συμβολίζοντας ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον:

"Ως μια πλέον ψηφιακή γενιά του 21ου αιώνα, τα σπίτια μας πηγαίνουν μαζί μας, όπου κι αν πάμε. Στη σημερινή εποχή με την ασύρματη σύνδεση, η κινητή τεχνολογία επιτρέπει τη διασύνδεση κάθε ζωής σε όλες τις ζώνες ώρας. Ακόμη και αν βρισκόμαστε σε ακινησία, ταξιδεύουμε- είτε σωματικά, είτε εικονικά. Τα αξεσουάρ που φοράμε αποτελούν έκφραση του εαυτού μας.

Για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 δημιουργήσαμε μια συλλογή που όχι μόνο μάς μεταφέρει από το εικονικό στο πραγματικό κόσμο, αλλά αλλάζει ολοκληρωτικά κάθε αντίληψη σχετικά με την αίσθηση του χώρου, την άνεση και τη κίνηση, μέσα από μία ιδέα η οποία αναμειγνύει όλες τις αντιθέσεις σε έναν νέο οπτικό χώρο, το M’ETAVERSE. Αυτή η υπερπραγματικότητα ενδυναμώνει τα ταξίδια που πραγματοποιούμε στον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και στον εξωτερικό και στον ψηφιακό κόσμο, μέσω μιας συλλογής η οποία μας συστήνει έναν νέο, λειτουργικό τρόπο ζωής, ο οποίος πρεσβεύει την άνεση και την ελευθερία κινήσεων, τα οποία προσαρμόζονται σε κάθε περίσταση. Όπου κι αν βρισκόμαστε, η αίσθηση του σπιτιού βρίσκεται μέσα μας, αντιπροσωπεύοντας τη φύση της σύνδεσης που έχουμε με τον εξωτερικό κόσμο. Αυτό είναι το M’ETAVERSE: ένα ταξίδι, ένας προορισμός και το νέο πνεύμα της εποχής μας "  θα πει ο Dirk Schönberger, Global Creative Officer, MCM. 

Η τελευταία συλλογή είναι κατανεμημένη σε τέσσερα μέρη, παρουσιάζοντας μια σειρά από ready to wear και αξεσουάρ, τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν νέο τρόπο ζωής, εμπνευσμένα από τη νέα πραγματικότητα. Η προσέγγιση αυτή αντικατοπτρίζεται σε μια συλλογή που γιορτάζει το εμβληματικό μονόγραμμα της MCM στο πλαίσιο της 45ης επετείου της.

*Η συλλογή είναι διαθέσιμη στη boutique MCM, Ξάνθου 2 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, Αθήνα, στα πολυκαταστήματα Attica και στα καταστήματα Καλογήρου.