Ο οίκος Givenchy λανσάρει την πρώτη του NFTs collection

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα σχέδια της "Chito x Givenchy";

Μπορεί να μην είμαστε ακόμα τόσο εξοικειωμένοι με τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που "χτίζει" ο κόσμος των luxury brands και την ορολογία που τη συνοδεύει, όμως το μέλλον έχει αρχίσει να γίνεται ήδη παρόν. Και οίκοι όπως ο Givenchy βρίσκονται ήδη μέσα σ' αυτό. 

Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε το λανσάρισμα της art collection "Chito x Givenchy NFTs” που δημιούργησε σε συνεργασία με τον graphic artist Chito και η οποία περιλαμβάνει 15 NFTs έργα. Όπου ως NFTs (Non-fungible token- Μη Ανταλλάξιμα Νομίσματα) αναφέρονται τα ψηφιακού τύπου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι 100% μοναδικά και μη εμπορεύσιμα.  Τα σχέδια της συλλογή περιλαμβάνουν καρτουνίστικους χαρακτήρες και σύμβολα, που άλλα είναι animated και άλλα διαθέτουν το logo Givenchy. 

Η συνεργασία με τον Chito γι' αυτή την ψηφιακή συλλογή έργων δεν είναι τυχαία, αφού είχε προηγηθεί η συνεργασία του creative director Matthew M. Williams με τον καλλιτέχνη στην collection SS '22. Τα graphic prints του καλλιτέχνη αποτυπώθηκαν σε κομμάτια της συλλογής όπως μπλούζες, παντελόνια, τσάντες κι άλλα αξεσουάρ, και κάποια απ' αυτά προσφέρονται τώρα ως μοναδικά NFTs

"Πάντα ήθελα να εξερευνήσω αυτό το νέο και συναρπαστικό σύμπαν των NFTs. Το γεγονός ότι ο Chito είναι ήδη ενεργός στο οικοσύστημα αυτό μάς έκανε να το νιώσουμε ως ακόμα πιο φυσικό να συνεργαστούμε σ' αυτή τη limited σειρά και να επικοινωνήσουμε προς τα έξω το συνεργατικό όραμα του οίκου Givenchy ακόμα περισσότερο", δήλωσε ο Matthew M. Williams.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν στο The Ocean Cleanup, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Ολλανδία που εργάζεται για την απομάκρυνση των πλαστικών από τους ωκεανούς. 

Πώς θα αποκτήσετε τα NFTs; 

Τα έργα της συλλογή "Chito x Givenchy”  είναι διαθέσιμα από τις 23 Νοεμβρίου στο NFTs marketplace, OpenSea (θα τα βρείτε εδώ), για να καταθέσουν οι αγοραστές την προσφορά τους. Μετά από μία εβδομάδα, στις 29 Νοεμβρίου, οι πλειοδότες θα παραλάβουν το μοναδικό τους NFTs.  

Στον λογαριασμό του οίκου στο Twitter μπορείτε να βρίσκετε updates για την εξέλιξη της δημοπρασίας.