Black Friday | Πώς θα κάνετε τις πιο έξυπνες αγορές από luxury brands

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει μία fashion expert.

"Το shopping είναι πάντα μία πολύ καλή ιδέα” και κυρίως όταν γνωρίζετε πως να κάνετε έξυπνες αγορές. Η αγαπημένη Παρασκευή κάθε fashionista, δηλαδή η Black Friday είναι στις 26 Νοεμβρίου και αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία να επενδύσετε στα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σας, αλλά και σε εκείνα που ονειρευόσασταν εδώ και καιρό να κάνετε δικά σας. Λίγο πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας όμως, χρειάζεται να γνωρίζετε κάποια χρήσιμα shopping tips.

Συμβουλές για έξυπνες αγορές

#1

Σύμφωνα με τις συμβουλές που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή, χρειάζεται να δείξετε μεγάλη προσοχή στα e-shops που επιλέγετε να κάνετε τις αγορές σας. Πρέπει να είστε σίγουρες πως πρόκειται για  τα official e-shops των brands και να μείνετε μακριά από παγίδες όπως κάποια προωθητικά e-mails που στέλνουν αυτή την περίοδο οι απατεώνες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

#2

Εξίσου σημαντικό είναι να οργανώσετε με κάποιον τρόπο τις αγορές που επιθυμείτε να κάνετε. Η ιδανική σειρά είναι να έχετε αρχικά κάνει εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σας και να έχετε δημιουργήσει μία λίστα με όλα τα κομμάτια, στα οποία θέλετε να επενδύσετε. Έτσι, όταν έρθει η στιγμή για να κάνετε τις αγορές σας, θα γνωρίζετε προς τα που θα πρέπει να κατευθυνθείτε.

#3

Πριν ξεκινήσετε να προσθέσετε ρούχα και αξεσουάρ στο καλάθι αγορών, θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει προσεκτικά την έκπτωση που προσφέρει το εκάστοτε προϊόν. Συχνά, οι εκπτώσεις προκαλούν μεγάλο ενθουσιασμό, ο οποίος δεν μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε εάν μία προσφορά είναι όντως όσο συμφέρουσα νομίζουμε. Υπολογίστε, λοιπόν, την έκπτωση και στη συνέχεια προχωρήστε στην αγορά του item.

#4

Θα σας προτείναμε επίσης να θέσετε κάποιο συγκεκριμένο budget πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας. Αφού έχετε δημιουργήσει τη λίστα με τα items που επιθυμείτε να αγοράσετε, ορίστε πόσα χρήματα μπορείτε να προσφέρετε για τις αγορές σας. Σημειώστε, μάλιστα, με σειρά προτεραιότητας τα κομμάτια της wishlist σας ώστε να ξεκινήσετε από τις πιο σημαντικές αγορές. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε καλύτερα να μοιράσετε το budget ανάλογα με τα κομμάτια που θέλετε να αποκτήσετε.

#5

Τελευταία, αλλά ίσως η πιο σημαντική συμβουλή από όλες είναι να δείξετε ψυχραιμία. Σε περιόδους εκπτώσεων όπως η Black Friday, οι μειωμένες τιμές μπορούν εύκολα να σας αποπροσανατολίσουν. Ωστόσο, εάν έχετε ως στόχο να κάνετε τις πιο έξυπνες αγορές, χρειάζεται να λάβετε τα παραπάνω υπόψη και να μείνετε μακριά από άσκοπες αγορές.

Ποιοι σχεδιαστές συμμετέχουν στη Black Friday;

Όσον αφορά στην ποικιλία των σχεδιαστών και των brands που συμμετέχουν στη Black Friday, αλλά και στη Cyber Monday, είναι σίγουρα πως θα ικανοποιηθείτε. Οι περισσότεροι σχεδιαστές αλλά και τα e-shops με luxury brands προσφέρουν εκπτώσεις ώστε να κάνετε τις αγορές που επιθυμείτε. Για παράδειγμα, το Net-A-Porter προσφέρει έναν εκπτωτικό κωδικό με τον οποίο έχετε 25% έκπτωση στις αγορές σας, ενώ κάποια brands προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πατώντας στην αναζήτηση του e-shop τις λέξεις "Black Friday" θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις εκπτώσεις. Παρομοίως, το Farfetch προσφέρει επίσης εκπτώσεις έως 50% σε labels όπως τα Alexander McQueen, Rixo, By Bar.

Σε ποια κομμάτια αξίζει να επενδύσετε;

Οι εκπτώσεις της Black Friday είναι ιδανική ευκαιρία για να δημιουργήσετε την capsule γκαρνταρόμπα που όλες οι γυναίκες ονειρεύονται. Ειδικά, εάν σκοπεύετε να επενδύσετε σε κομμάτια από luxury brands και οίκους μόδας είναι προτιμότερο να αγοράσετε διαχρονικά κομμάτια που ταιριάζουν στο στιλ σας και θα φοράτε για χρόνια.

Σε περίπτωση, όμως, που ολοκληρώσετε τις αγορές σας και επιτρέπει το budget σας κάποιες επιπλέον, σας προτείνουμε να επενδύσετε σε κάποια τάση που σας αρέσει πολύ και θέλατε να δοκιμάσετε καιρό. Σε περίπτωση που εν τέλει δεν σας αρέσει, δεν ταιριάζει στο στιλ σας ή δεν ξέρετε πως να το φορέσετε, δεν θα έχετε ξοδέψει πολλά χρήματα.

Editor's Picks

Με φούστες ή παντελόνια, μέσα από φόρεμα ή με σαλοπέτα, τα pussy bow πουκάμισα θα κάνουν update σε κάθε σύνολο σας. Επενδύστε σε πουκάμισα με εμπριμέ σχέδια, τα οποία κλέβουν τις εντυπώσεις χωρίς ιδιαίτερο styling. 

Pussy bow πουκάμισο Chloé

Από το πρωί στο γραφείο μέχρι τη βραδινή έξοδο, το little black dress είναι το διαχρονικά αγαπημένο φόρεμα των περισσότερων γυναικών. Στις προσφορές της Black Friday, σίγουρα θα βρείτε σχέδια που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στιλ.

Μαύρο, midi φόρεμα Rotate

Διαχρονικό και πρακτικό, το τζιν παντελόνι αξίζει σίγουρα να βρίσκεται στη shopping list σας για τη φετινή Black Friday. Προτιμήστε ωστόσο ένα σχέδιο στην γραμμή που ταιριάζει στη σιλουέτα σας, αλλά σε μία πιο ιδιαίτερη απόχρωση που θα κάνει update στα looks σας. 
Τζιν παντελονι Ganni

Ένα από τα πανωφόρια, στα οποία αξίζει να επενδύσετε είναι εκείνα με shearling επένδυση ή με faux γούνα. Θα αποδειχθεί ο καλύτερος σας φίλος στη χαμηλή θερμορκασία και συνδυάζετε με κάθε σύνολο. 

Biker jacket με faux γούνα Stand Studio

Κλασικό και διαχρονικό, το μακρύ, single-breasted που ταιριάζει τόσο με παντελόνια όσο και με φούστες ή φορέματα είναι το απόλυτο must have. Σας προτείνουμε μάλιστα να αφήσετε για λίγο στην άκρη το κλασικό μαύρο ή γκρι σχέδιο και να προτιμήσετε ένα σε καρό μοτίβο όπως το vichy που συνδυάζεται εξίσου εύκολα. 

Καρό παλτό Chloé 

Τα mini και midi φορέματα σε αέρινες γραμμές κάνουν το καθημερινό ντύσιμο πιο εύκολο, ειδικά τις ημέρες που θέλετε να δημιουργήσετε ένα day to night σύνολο. Προτιμήστε ένα σε basic απόχρωση όπως το μαύρο, το οποίο όπως έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως η δαντέλα ή το διακριτικό πουά μοτίβο. 

Mini φόρεμα Ulla Johnson

Τα πουλόβερ είναι ένα από τα staples της χειμερινής γκαρνταρόμπας. Συγκεκριμένα όμως, από το shopping list σας δεν πρέπει να λείπει το κλασικό, μαύρο πουλόβερ με ζιβάγκο. 

Πουλόβερ Tom Wood

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες τάσεις της μόδας που αξίζουν την προσοχή σας. Οι πλεκτές φούστες είναι ιδανικές για τον χειμώνα και μπορείτε να πειραματιστείτε αρκετά με το styling σε casual chic εμφανίσεις. 

Πλεκτή, midi φούστα Nanushka