Τα 5 styling tips από το καθημερινό στιλ των Μιλανέζων που μπορείτε να υιοθετήσετε στα looks σας

Πάρτε έμπνευση από τις πιο κομψές γυναίκες της Ευρώπης.

Μπορεί οι Παριζιάνες να είναι οι πιο φημισμένες γυναίκες στο πλανήτη για το στιλ τους, όμως οι Μιλανέζες τις συναγωνίζονται επάξια σε κομψότητα. Οι Μιλανέζοι, γυναίκες και άνδρες, φροντίζουν εξαιρετικά το ντύσιμό τους, θα συμφωνήσουν όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει ή ζήσει στο Μιλάνο. Είναι πάντα φροντισμένοι και ντυμένοι κατάλληλα για την περίσταση- ακόμα κι αν αυτή είναι να βγουν για τρέξιμο στον δρόμο.

Ο λογαριασμός στο Instagram Milanesi a Milano καταγράφει τα looks των Μιλανέζων στην καθημερινότητά τους μεταφέροντας μας την πραγματική εικόνα- κι όχι αυτή των Ιταλίδων influencers.

Ένα scroll down στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις που μοιράζεται ο λογαριασμός και εύκολα καταλήγει κανείς σε κάποια συμπεράσματα για τις στιλιστικές συνήθειες των κατοίκων του Μιλάνου. Αν μπορούμε να συνοψίσουμε πέντε απ' αυτές, θα ήταν οι παρακάτω:

1- Εμπιστευτείτε τα χρωματιστά παλτό 

Τα έντονα χρώματα στο ντύσιμο μπορεί να είναι η τάση που χαρακτηρίζει τη μόδα του 2022, αλλά τα χρωματιστά παλτό δεν έλειψαν ποτέ από τη μόδα. Οι Μιλανέζες, μάλιστα, φαίνεται να διαθέτουν πάντα ένα στη γκαρνταρόμπα τους. 

2- Δοκιμάστε την πολυτέλεια στην καθημερινότητά σας 

Φέτος η μόδα προτάσσει το glam και την πολυτέλεια ακόμα και στο καθημερινό ντύσιμο. Οι κομψές Μιλανέζες, λοιπόν, βρήκαν τον πιο στιλάτο και συνάμα όχι υπερβολικό τρόπο για να το προσφέρουν στο everyday στιλ τους: το βελούδο

3- Οι designer bags είναι must

Όπως και οι Παριζιάνες, έτσι και οι Μιλανέζες παίζουν ένα πολύ"δυνατό χαρτί" στο καθημερινό τους styling: τις designer bags. Όποια περίσταση κι αν εξυπηρετεί η εμφάνισή τους, όσο χαλαρή κι αν είναι, μια τσάντα με την υπογραφή luxury brand είναι εκεί για να το ολοκληρώσει. 

4- Καπέλα: πάντα έχουν να προσθέσουν κάτι στην εμφάνιση 

Οι κομψές Μιλανέζες εμπιστεύονται τα αξεσουάρ. Ένα απ' αυτά που θα δείτε να φοράνε συχνά είναι τα καπέλα. 

5- Δώστε προτεραιότητα στα basics κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας

Κάθε γυναίκα με στιλ γνωρίζει καλά τη σημασία των basic κομματιών στη γκαρνταρόμπα της. Για τις Μιλανέζες, ένα ζευγάρι loafers, ένα λευκό παντελόνι, ένα καρό σακάκι, ένα καμηλό παλτό, κλασικές μαύρες γόβες και πουκάμισα είναι απ' αυτά που φαίνεται να μην απουσιάζουν από τη ντουλάπα τους.