Balmain x Barbie | Η πρώτη μεγάλη fashion συνεργασία του 2022 είναι μια ωδή στο ροζ

Το ροζ της Barbie συναντά τα iconic σχέδια του οίκου Balmain σε μια συλλογή που στοχεύει να καταρρίψει στερεότυπα.

"Όταν ήμουν μικρός μού άρεσε να παίζω με τις Barbies", δήλωσε ο Olivier Rousteing όταν έγινε γνωστή η συνεργασία του οίκου Balmain με τη δημοφιλή κούκλα. Η συλλογή Balmain x Barbie, που κυκλοφορεί στις 13 Ιανουαρίου online και σε καταστήματα, είναι η απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή στην καταπίεση των κοινωνικών στερεοτύπων ("πολλά αγόρια ήθελαν να παίζουν με Barbies αλλά δεν τους το επέτρεπαν"), αλλά και η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η κούκλα που έγινε συνώνυμη της "ωραιοποίησης" και του κοινωνικού / φυλετικού αποκλεισμού να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για inclusivity και επαρκή εκπροσώπηση.

Διαβάστε Επίσης

Η limited συλλογή που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κομμάτια και αξεσουάρ, είναι unisex και έχει κυρίαρχο χρώμα της το ροζ – από το blush μέχρι το φούξια, ένα χρώμα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Barbie. Την ίδια στιγμή, ο Rousteing αξιοποιεί iconic σχέδια, όπως η μαρινιέρα και το μοτίβο Labyrinth, από τις συλλογές του οίκου δημιουργώντας μια πανδαισία από ροζ σε τόνους υψηλής ραπτικής. Ωστόσο, ο σχεδιαστής φέρνει και νέα σχέδια στη συλλογή, όπως οι τσάντες της limited κολεξιόν που αποτελούν υβρίδια των Balmain bags και του σχεδίου που έχει το κλασικό κουτί της Barbie.

Στη συλλογή μπορεί να βρει κανείς από t-shirts, τα οποία θα ξεκινάνε από την τιμή των 195€ μέχρι couture evening φορέματα - αξίας 30.000€. 

"Η Barbie και ο Balmain ξεκινούν μαζί μια ευκρινώς πολυπολυτισμική, inclusive και πάντα γεμάτη χαρά περιπέτεια", αναφέρει ο Olivier Rousteing στο σημείωμα του, ενώ ο Richard Dickson, ο πρόεδρος και COO της Mattel (της εταιρείας που δημιούργησε την κούκλα), δήλωσε: "Μαζί Barbie και Balmain ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην κληρονιμία της βιομηχανίας των παιχνιδιών και της μόδας"

Στο μεταξύ, μαζί με τη RTW συλλογή κυκλοφόρησαν και τρία NFTs με τα avatar της Barbie και του Ken, τα οποία είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή δημοπρασία μέχρι και τις 13/01.