Balmain SS22 | O Olivier Rousteing γιόρτασε 10 χρόνια ως creative director

Το φαντασμαγορικό show - μουσική συναυλία στο Παρίσι.

Τα 10 του χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain γιόρτασε ο Olivier Rousteing στο Παρίσι μ' ένα show που περιελάμβανε τα πάντα: iconic μοντέλα, σταρ της showbiz, κορυφαίες fashion insiders στο front row, εμβληματικές δημιουργίες, γενναίο glam και τη φωνή της Beyoncé να εύχεται μέσα από ένα ηχογραφημένο μήνυμα στον σχεδιαστή που περισσότερο ίσως από άλλους της γενιά του μπορεί να χαρακτηριστεί ο ίδιος σταρ. 

Το fashion show του Balmain ήταν το αποκορύφωμα του διήμερου Balmain Festival Vol.02 και σχεδόν 6.000 fans του οίκου συγκεντρώθηκαν στο La Seine Musicale στο Παρίσι για να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση που συνδύασε μουσική, χορό, σινεμά, τέχνες και μόδα. Τα έσοδα από τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ (το δεύτερο που διοργανώνει ο Rousteing ως creative director), θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό RED για τη μάχη κατά του AIDS. 

Το catwalk του οίκου, λουσμένο βεβαίως στο φως, ήταν χωρισμένο σε δυο μέρη: το πρώτο αφορούσε τις φρέσκες προτάσεις της συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 και το δεύτερο ήταν αφιερωμένο σε iconic δημιουργίες του Rousteing από όλη τη δεκαετία της θητείας του στον οίκο. Στο δεύτερο, επετειακό σκέλος τη πασαρέλας Balmain, συμμετείχαν θρυλικά supermodels, όπως η Naomi Campbell, η Carla Bruni, η Karen Elson, η Natalia Vodianova, η Natasha Poly, η Lara Stone και η Milla Jovovich - σε μία σπάνια εμφάνισή της - επιστροφή στην πασαρέλα μετά από χρόνια. Αλλά και νεότερα, όπως η Precious Lee και η Alva Claire, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία ως plus - size μοντέλα. Με τον δικό της τρόπο συμμετείχε και η superstar Beyoncé: με ηχογραφημένο μήνυμα που ακούστηκε στον χώρο που φιλοξένησε το show η διάσημη τραγουδίστρια ευχαρίστησε τον Olivier Rousteing που τη βοήθησε να κάνει το "μουσικό της statement" και για τα σχέδια του "που με έκαναν να νιώσω ισχυρή", όπως είπε, ενώ τού ευχήθηκε για τα επόμενα δημιουργικά χρόνια στο τιμόνι του οίκου Balmain

Η Doja Cat ήταν αυτή που ανέλαβε να ολοκληρώσει το υπερθέαμα μόδας και μουσικής. 

Balmain SS22 | O Olivier Rousteing γιόρτασε 10 χρόνια ως creative director
H Doja Cat 

Η collection 

Όπως ήδη αναφέραμε, η SS22 συλλογή Balmain είναι χωρισμένη σε δυο μέρη. Στο πρώτο ο Rousteing καταθέτει την πρότασή του για daywear και day-to-night εμφανίσεις στις οποίες το μαύρο, το λευκό, τo nude, το κόκκινο παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εντυπωσιακή είναι και η παρουσία του χρυσού σε σύνολα που δεν είναι αυστηρά βραδινά. Οι figure-hugging σιλουέτες, τα (υπερ)αποκαλυπτικά cutouts, τα high -cut bodysuits (φορεμένα με φαρδιές ζώνες) και τα crop tops κάνουν σαφή τη διάθεση για πληθωρικό sexiness, ενώ η παρουσία του κλασικού πουά που εμφανίζεται σε σακάκια, κορμάκια και κοστούμια, αλλά και οι ασπρόμαυρες ρίγες (μαρινιέρα) που χρησιμοποιήθηκαν σε έξωμες μπλούζες, πουλόβερ και shirtdresses φαντάζουν σαν μια νοσταλγική πινελιά. Άλλα κομμάτια που ξεχωρίζουν από τη συλλογή: τα cargo παντελόνια, τα slouchy κομμάτια (φορέματα, παντελόνια, jackets), τα chain link puffers και το κόκκινο μίνι φόρεμα που είναι φτιαγμένο από αλυσίδες. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Rousteing απογειώνει το evening glam επανασχεδιάζοντας iconic δημιουργίες του: η Naomi Campbell εμφανίζεται μ' ένα μακρυμάνικο μάξι crochet από χρυσό νήμα φόρεμα, ενώ η συνέχεια ανήκει σε φορέματα με έντονα κεντήματα από πέρλες και πετράδια, σε matching σετ από biker shorts και jackets επίσης με έντονα κεντήματα από πετράδια και πέρλες, σε ολόσωμες φόρμες κεντημένες με χρυσό, και γενικά κομμάτια που αξιοποιούν τα πιο βαρύτιμα υλικά της μόδας. 

Δείτε το show

Τα Looks

Naomi Campbell

Milla Jovovich

Carla Bruni

Karen Elson

Mariacarla Boscono

Precious Lee

Lara Stone

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22

Balmain SS22