Πέθανε ο Thierry Mugler

Ο David Bowie, η Lady Gaga και η Beyonce λάτρευαν τις δημιουργίες του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Thierry Mugler, ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Ο γνωστός για τη λεπτομερή ραπτική που εξέπεμπε μια glamorous αισθητική των 40s και των 50s, ο Mugler είχε ντύσει τους πιο fashion forward διάσημους, ανάμεσα στους οποίους ο David Bowie αλλά και η Lady Gaga, ενώ η Kim Kardashian είχε εμφανιστεί με δημιουργία του στο Met Gala to 2019. Επιπλέον, ο σχεδιαστής ήταν διάσημος για τα αρώματα που φέρουν την υπογραφή του, όπως το θρυλικό Angel.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook που ανέφερε: "Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του Manfred Thierry Mugler στις 23 Ιανουαρίου 2022. Ας αναπαυτεί η ψυχή του". Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο σχεδιαστής πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Mugler είχε γεννηθεί το 1948 και από μικρή ηλικία ήθελε να φτιάχνει τα δικά του ρούχα. Άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ τη δεκαετία του ’70. "Δεν ήμουν σίγουρος τι ήθελα να κάνω, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα με τη μόδα όταν έδειξα τα σχέδιά μου στο Παρίσι" είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Τα σχέδιά του χαρακτηρίζονταν από τους τονισμένους ώμους, τα εντυπωσιακά ντεκολτέ και τη στενή μέση. Ο David Bowie φόρεσε δική του δημιουργία στον γάμο του με την Iman, ενώ έχει ντύσει και τον George Michael, τη Rihanna και τη Sharon Stone. To 2000 αποσύρθηκε από τη βιομηχανία, δημιουργώντας ανά καιρούς μόνο κάποια επιλεκτικά σχέδια για τη Beyonce και τη Lady Gaga.

Πηγή: madamefigaro.gr