Ο οίκος Gucci καλωσορίζει το 2022 με δύο νέες συλλογές

Ο ιταλικός οίκος θα παρουσιάσει κανονικά τη συλλογή του στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου.

Το 2022 πρόκειται να είναι μία άκρως δημιουργική χρονιά για τον οίκο Gucci, αφού πρόκειται να παρουσιάσει δύο συλλογές στο πρώτο μισό του νέου έτους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η πρώτη συλλογή που θα αφορά τόσο ανδρικές όσο και γυναικείες δημιουργίες θα παρουσιαστεί στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, ενώ το δεύτερο show πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου. Μέχρι στιγμής βέβαια, ο οίκος έχει ανακοινώσει πως το δεύτερο fashion show θα λάβει χώρα στην Ευρώπη χωρίς να αποκαλύψει ούτε την ακριβή τοποθεσία ούτε το όνομα της συλλογής.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Alessandro Michele είχε δηλώσει στο WWD πως ο οίκος Gucci θα παρουσίαζε δύο επιπρόσθετες συλλογές, την πρώτη στα τέλη της άνοιξης και τη δεύτερη τον Σεπτέμβριο. Παρόλο όμως, που οι οίκοι μόδας προσπαθούν να επιστρέψουν σε μία νέα κανονικότητα στη μετά-Covid εποχή, παρουσιάζοντας τις Cruise και Resort συλλογές τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο Alessandro Michele αποφάσισε να ακολουθήσει μία διαφορετική τακτική. O creatice director του ιταλικού οίκου προτίμησε να απέχει από το παραδοσιακό πρόγραμμα.

Μία ακόμα αλλαγή που έχει κάνει στις τελευταίες του συλλογές ο σχεδιαστής-οραματιστής της μόδας είναι τα ονόματα τους. Πλέον, δίνει στις collections και τα shows του τίτλους που έχουν αναφορές στη μουσική βιομηχανία. "Ένιωσα  την ανάγκη να αλλάξω τα ονόματα των shows. Θέλω να χρησιμοποιώ έννοιες και όρους που θα δανείζομαι από την κλασική μουσική, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες".

Τον Ιούλιο του 2021, ο οίκος Gucci παρουσίασε τη συλλογή του που παραδοσιακά θα ονομάζαμε "Cruise", ωστόσο ο Michele της έδωσε το όνομα "Epilogue". Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ο σχεδιαστής παρουσίασε το "Aria" show, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του ιταλικού οίκου και παρουσιάζοντας τη συνεργασία με τον Balenciaga. Τον περασμένο Νοέμβριο, λίγο πριν την εκπνοή του 2021, η "Love Parade" συλλογή που παρουσιάστηκε στο Los Angeles ήταν ένας φόρος τιμής στην αίγλη του Hollywood και τον κόσμο των ταινιών.

Η καριέρα του Alessandro Michele στον κόσμο της μόδας που μετρά 26 χρόνια, αλλά και η πορεία του στον οίκο Gucci που ξεκίνησε το 2015 αποδεικνύουν πως δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Είναι trendsetter και απολαμβάνει να αντιμετωπίζει τη μόδα ως τέχνη και ως προέκταση της κοινωνίας. Το 2022 ξεκινά λοιπόν πολύ δυναμικά για τον οίκο Gucci, προκαλώντας ανυπομονησία στους λάτρεις της μόδας.

Διαβάστε Επίσης