Gucci Love Parade | H συλλογή που αναδημιουργεί τον μαγικό μύθο του Hollywood

Ο Alessandro Michele ανασύρει αναμνήσεις από τις ιστορίες της μητέρας του όταν εκείνη εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής στον κινηματογράφο και δημιουργεί κάτι μαγικό, όπως είναι το ίδιο το Hollywood.

Μία "παρέλαση" διαφορετική από αυτές που γνωρίζουμε ήταν αυτή που διοργάνωσε ο οίκος Gucci για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή για την Άνοιξη 2022. Το Gucci Love Parade ήταν ένα fashion show - υπερθέαμα, από αυτά που μόνο σε μία πόλη όπως αυτή του Λος Άντζελες θα μπορούσε να γίνει πραγματικό: το σκηνικό του περιελάμβανε μία από τις διασημότερες λεωφόρους του πλανήτη, τη Hollywood Boulevard που φιλοξενεί τις διάσημες υπογραφές – αστέρια σπουδαίων καλλιτεχνών του Hollywood, και το θρυλικό TCL Chinese Theatre, που έχει φιλοξενήσει τελετές απονομής Όσκαρ και αμέτρητα red carpets, ενώ στο front row του, που στήθηκε με καρέκλες σκηνοθέτη στα πεζοδρόμια της λεωφόρου, υποδέχτηκε νεώτερους και παλαιότερους Α-list celebrities και καλλιτέχνες του Hollywood όπως: Billie Eilish, Lizzo, Awkwafina, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Natasha Lyonne, Olivia Wilde, Winona Ryder, Sienna Miller, Dakota Johnson, Serena Williams, Tracee Ellis Ross, Lindsey Vonn, Dianne Keaton κ.ά. Ανάμεσα στους σταρ που "ξέφυγαν" από το front row και περπάτησαν στην πασαρέλα ήταν ο Jared Leto, πρόσωπο του οίκου Gucci εδώ και χρόνια, η ηθοποιός Jodi Turner-Smith και ο Macaulay Culkin, σε μία δημόσια εμφάνιση - έκπληξη. 

Gucci Love Parade | H συλλογή που αναδημιουργεί τον μαγικό μύθο του Hollywood
 Jared Leto
Gucci Love Parade Macaulay Culkin
Macaulay Culkin 

Με απλά λόγια, ο οίκος Gucci και ο πολυτάλαντος καλλιτεχνικός του διευθυντής Alessandro Michele καταβάζοντας τα μοντέλα και τις λαμπερές δημιουργίες στον πολυσύχναστο δρόμο έκαναν το όνειρο του Hollywood να μοιάζει μια αναπνοή μακριά και χάρισαν στο παγκόσμιο κοινό τους μία στιγμή μαγείας που δείχνει προσιτή χωρίς να χάνει σταγόνα από το glam της.

Η έμπνευση της συλλογής: οι αναμνήσεις ενός παιδιού 

Πριν γίνει πραγματικό για τις ανάγκες του show, το ταξίδι στο Hollywood και η αύρα της Πόλης των Αγγέλων ήταν για τον Michele νοητά: από τις περιγραφές της μητέρας του, η οποία εργάστηκε ως βοηθός σε εταιρεία παραγωγής ταινιών. Την έμπνευση που του χάρισε με τις ιστορίες της από τη βιομηχανία του θεάματος, όταν ως παιδί ζούσε με την οικογένειά του στα περίχωρα της Ρώμη, ανέσυρε από τις παιδικές του αναμνήσεις και αποτύπωσε στη νέα του συλλογή για τον οίκο Gucci. 

"Η μητέρα μου εργαζόταν ως βοηθός σε μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Θυμάμαι όλες τις ιστορίες που μου διηγήθηκε, με όλες τις λεπτομέρειες και τη λάμψη, γι' αυτό το εργοστάσιο ονείρων. Εκεί ήταν η αλαβάστρινη χλομάδα της Marilyn Monroe και η διάφανη φωνή της. Εκεί ήταν τα μαύρα σατέν γάντια της Rita Hayworth και τα βελούδινα μαλλιά της Veronica Lake, όπως και η σαγηνευτική γοητεία του Rock Hudson και η μεθυστική δύναμη να μεταμορφώνεται της Kim Novak. Όλα έμοιαζαν με παραμύθι.

Τότε ζούσαμε σε μία κατάληψη στα περίχωρα της Ρώμης. Ήθελα να μπορώ να αναπνέω και αυτές οι ιστορίες με βοηθούσαν να διαπεράσω τη γκρίζα διάθεση, ήταν η διαφυγή μου. Σ' εκείνη τη μικρή γωνιά του κόσμου, το Hollywood έμοιαζε με φωτεινό και λαμπερό αστέρι.", αναφέρει ο σχεδιαστής στο σημείωμα που συνοδεύει την παρουσίαση της συλλογής.

Η έμπνευση του, ωστόσο, δεν προέρχεται μόνο από τις παιδικές του αναμνήσεις, αλλά και την προσωπική του εμπειρία από τη γνωριμία με το Λος Άντζελες: "Εδώ γνώρισα τα πιο περίεργα άτομα, άτομα από άλλη εποχή, ανυπότακτα σε οποιαδήποτε εντολή. Πάντα τα είχα στο μυαλό μου ως μία πομπή στις πλαγιές μίας ονειρικής ακρόπολης, πανέτοιμα να προσφέρουν τους εαυτούς τους ως δώρα στη μοναδικότητα. Μια παρέλαση από σαγηνευτικά και απόλυτα ελεύθερα πλάσματα που προχωρούν προς μία γη που δεν κατοικεί το παρελθόν ή το μέλλον. Η μητέρα μου πάντα μού έλεγε γι' αυτό, το Λος Άντζελες λάμπει με τη δική του μαγεία, που είναι διαχρονική. Είναι ένα μέρος που έρχεται κοντά με τις θεότητες, και γράφει τον μύθο του "όλα μπορούν να συμβούν"".

Η collection: δημιουργίες για real-life ντίβες

Οι "ημι-θεότητες", λοιπόν, που ζούσαν πάντα στο Λος Άντζελες και γοήτευσαν τον Alessandro Michele, δανείζουν το ανυπότακτο στιλ τους στις real-life ντίβες της καθημερινότητας. Αυτές που η νέα συλλογή του οίκου Gucci φροντίζει να ντύσει μέσα στη γλαφυρή λάμψη, το αισθησιακό sexiness και την πολυτέλεια που δεν συμβιβάζεται με κανόνες. Γούνες, ετόλ, μποά, τιάρες, σατέν κοστούμια σε ροζ, εντυπωσιακά φορέματα που μιμούνται τα feather robes και πλούσια σε λεπτομέρειες slip dresses, δαντέλες, φτερά και λαμέ πλισέ δημιουργίες που θυμίζουν το φόρεμα της Marilyn Monroe στο "7 χρόνια φαγούρα", υπερμεγέθης μπουτονιέρες και μεταλλικά headpieces που θυμίζουν την Elizabeth Taylor ως "Κλεοπάτρα", όλα τα παραπάνω φέρνουν ως πρόταση στη μόδα της επόμενης σεζόν το χολιγουντιανό glam. Τελεία. 

"Ντυθείτε σαν πραγματικές σταρ", λοιπόν, είναι η πρόταση του Michele, ωστόσο η μαγεία του σινεμά είναι κρυμμένη και στα λιγότερο φαντεζί looks της συλλογής : τα three pieces suits που προτείνει για άντρες και γυναίκες (η φιλοσοφία, εξάλλου, του σχεδιαστή είναι genderless) μοιάζουν βγαλμένα από τη γκαρνταρόμπα του Al Pacino στην ταινία "Σημαδεμένος", ενώ τα καουμπόικα καπέλα και οι prairie σιλουέτες θα μπορούσαν είναι κλεμμένα από κάποιο σετ ταινίας Western. Οι αναφορές στην αμερικάνικη κουλτούρα είναι γενικά εμφανείς στη συλλογή: sportswear κομμάτια όπως κολάν σε neon αποχρώσεις, denim σετ, φόρμες εργασίας σε ροζ και ρούχα με χαβανέζικα μοτίβα δίνουν ζωή στο "american dream".

Δείτε το show

Τα Looks 

Jodi Turner-Smith