Τα Huffy Jewels είναι μια ωδή στη μινιμαλιστική πολυτέλεια και την ανεπιτήδευτη γοητεία

Με υπογραφή Έλληνα σχεδιαστή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εμπνευσμένα, γοητευτικά, κατασκευαστικά και σχεδιαστικά ιδιαίτερα και μοναδικής αισθητικής. Τα κοσμήματα του Huffy, aka Δημήτρη Σταυρόπουλου, είναι τα σύγχρονα "κειμήλια” που θέλαμε για τη συλλογή μας, αυτά που μπορούν να δώσουν στην καθημερινότητά μας μια διακριτική και χαλαρή πολυτέλεια και αποδεικνύουν ότι η ελληνική κοσμηματοποιία δημιουργεί, ξεχωρίζει, εντυπωσιάζει.

Η σχέση του Huffy με τα κοσμήματα ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του. Μεγαλώνοντας σε οικογένεια χρυσοχόων διδάχθηκε από μικρός τα μυστικά της χρυσοχοΐας και έμαθε να εκφράζεται μέσω της δημιουργίας. Για τον Huffy η προσέγγισή του στη δημιουργία των κοσμημάτων ποτέ δεν ήταν εμπορική. Δεν έβλεπε τα κοσμήματα ως ένα ακόμα διακοσμητικό αξεσουάρ, αλλά ως καλλιτεχνικά δημιουργήματα και μοναδικά σχεδιαστικά κομμάτια που δημιουργούνται με ανώτερη δεξιοτεχνία. 

Τα Huffy Jewels είναι μια ωδή στη μινιμαλιστική πολυτέλεια και την ανεπιτήδευτη γοητεία
O σχεδιαστής, Δημήτρης "Huffy” Σταυρόπουλος

Από μικρός η ζωή του κινούνταν ανάμεσα σε ποδήλατα, skateboard, σανίδες surf, snowboard και αγωνιστικά αμάξια. Οτιδήποτε δηλαδή του ανέβαζε την αδρεναλίνη, τον έκανε να νιώθει ότι ξεπερνάει τα όρια. Και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στα κοσμήματά του. Η κινητήριος δύναμή του για δημιουργία είναι βαθιά εσωτερική. Το πάθος του για περιπετειώδης και άκρως αντισυμβατική ζωή παίρνει σάρκα και οστά σε κάθε κόσμημά του. 

Αφού εργάστηκε για μερικά χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση, πήγε για περίπου 10 χρόνια στον φημισμένο οίκο Greek Gold του Ηλία Λαλαούνη, όπου έλαβε υψηλή θέση στο δημιουργικό κομμάτι της επιχείρησης. Ώσπου το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand με την επωνυμία "Huffy”, που είναι και το παρατσούκλι του από παιδί.

Huffy Jewels

Βρες όλη τη συλλογή Apollo εμπνευσμένη από τους 12 θεούς του Ολύμπου

Ο Huffy αναδείχθηκε πρωτοπόρος στον τομέα του, συνδυάζοντας τον σχεδιασμό των κοσμημάτων με τη μικρογλυπτική και τη μηχανολογία. Κάθε κόσμημά του είναι ένα κομψοτέχνημα, προσεγμένο από κάθε άποψη. Ένα καινοτόμο κούμπωμα, ένα minimal, αλλά μοναδικό σχέδιο, μια ιδιαίτερη κατασκευή, όλα είναι μελετημένα, ώστε κάθε μικρή λεπτομέρεια να ανταποκρίνεται στο στυλ και τον αντισυμβατισμό του Huffy.

"Ο κάθε άνθρωπος ορίζεται από τις εμπειρίες του στη ζωή. Η προσωπικότητα του κάθε σχεδιαστή αποτυπώνεται στις δημιουργίες του. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις έναν βαρετό αμίλητο άνθρωπο να έχει σχεδιάσει κάτι που σε ταξιδεύει. Βέβαια, δεν αρκεί μόνο να σχεδιάζει κά[ποιος καλά. Πρέπει αυτό το σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά. Εδώ έρχεται και η τέχνη της χρυσοχοΐας, που μπορεί να αναδείξει ή να υποβαθμίσει ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο αν το εκτελέσουν 5 χρυσοχόοι θα έχουμε 5 διαφορετικά κοσμήματα. Η τέχνη της χρυσοχοΐας, η οποία ανήκει στις αμιγώς καλές τέχνες στις μέρες μας χάνεται.” ανέφερε ο Huffy.

Στην πρώτη συλλογή του, Sprezzatura, συνδύασε πολύτιμα, εξωτικά ξύλα με χρυσό και δημιούργησε πραγματικά κοσμήματα-μικρογλυπτά, που μοιάζουν να έχουν βγει από τη φύση και να μην έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι στη δημιουργία τους. 

Huffy Jewels

Δες όλα τα κοσμήματα της σειράς Sprezzatura

"Γενικά σαν άνθρωπος ήμουν πάντα της έρευνας, της μοναδικότητας και της ιδιαίτερης κατασκευής. Η φιλοσοφία μου είναι ότι θέλω να κάνω τη ζωή μου δύσκολη. Προσπαθώ να φτιάχνω κάτι, το οποίο να διαφέρει κατασκευαστικά από κάτι άλλο. Μου αρέσουν τα καινοτόμα πράγματα. Γι’ αυτό κάθε κόσμημά μου έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Μου αρέσει να δοκιμάζω υλικά αρέσει να προκαλώ τον άλλο να εντυπωσιαστεί με κάτι. Δεν θέλω να είμαι ένας συμβατικός σχεδιαστής. Προσωπικά όταν έρχεται η ώρα να δημιουργήσω κάτι στο εργαστήριο, χρησιμοποιώ και τη χειροποίητη μέθοδο και την digital, συνδυαστικά ή μεμονωμένα. Αναλόγως το κόσμημα. Κάποια πλεονεκτήματα του digital δεν τα κάνει το χέρι, όπως επίσης στον πάγκο γεννιούνται φόρμες γλυπτικού ενδιαφέροντος που το digital είναι αδύνατο να προσφέρει”, ανέφερε ο Έλληνας σχεδιαστής.

Όταν μιλάμε για τα Huffy Jewels, η κομψότητα είναι βασική ανάγκη. Είναι αδιαπραγμάτευτη και ανεπιτήδευτη. Ό,τι δηλαδή, αναζητά μια γυναίκα που θέλει στην κοσμηματοθήκη της ένα κόσμημα με χαρακτήρα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο και αποπνέει δύναμη, θηλυκότητα και μια χαλαρή πολυτέλεια. Χάρη στη μοναδικότητά τους, τα κοσμήματα του Huffy θα είναι statement για πάντα. 

Huffy Jewels

Βρες τα σκουλαρίκια εδώ

Μπορούν να συνοδεύσουν κάθε εμφάνιση, από μια πρωινή καθημερινή μέχρι μια επίσημη, ενώ κατασκευαστικά ο Huffy έχει προσέξει η υφή και η αίσθηση που αφήνουν όταν ακουμπάμε πάνω μας να είναι "βελούδινη”, να μην μας κουράζουν, να μην μας γδέρνουν, να μην μας βαραίνουν. Κάθε κόσμημά του έχει από πίσω του μια ιστορία, μια ιδιαίτερη έμπνευση, που το κάνει πολύτιμο όχι μόνο όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά και από άποψη αφήγησης και ιδέας.

 

Βασικό χαρακτηριστικό σχεδιαστικά των κοσμημάτων του είναι οι ρευστές γραμμές. Τα περισσότερα κοσμήματά του δεν ακολουθούν κάποια συμμετρία. Έχουν μια φυσικότητα στην ατέλεια και στην αρμονία που δημιουργείται από το "fluidity” των σχεδίων του. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει και μια συλλογή που την έχει ονομάσει Fluidity. Τα σχέδιά της φαίνονται να βγήκαν τόσο αβίαστα, σαν να δημιουργήθηκαν από μόνα τους εντελώς φυσικά.

Huffy Jewels

Ανακάλυψε όλη τη συλλογή Fluidity 

"Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τις φυσικές καμπύλες του ανθρώπινου σώματος. Ήθελα τα κοσμήματα αυτής της συλλογής να ακουμπά και να αγκαλιάζει κάθε σημείο του σώματός μας και να γίνουν με τον πιο φυσικό τρόπο μια πολύτιμη προέκταση του γυναικείου σώματος.” αναφέρει ο Huffy.

Μία συλλογή που επίσης, έχει λατρευτεί από το κοινό είναι η Dots Collection, που είναι "εμπνευσμένη από τις τέλειες ατέλειες της φύσης”. Δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιδέραια και σκουλαρίκια που σχηματίζονται από χρυσές κουκκίδες, περιστασιακά στολισμένα με διαμάντια και πολύτιμες πέτρες, είναι το επίκεντρο αυτής της συλλογής. Κάθε στοιχείο της φύσης από τη γύρη των λουλουδιών και τους κόκκους της άμμου, μέχρι την κοσμική ομορφιά των πλανητικών σχηματισμών, αποτελεί την έμπνευση αυτής της συλλογής. 

Huffy Jewels

Δες όλα τα σχέδια της συλλογής Dots

Τα κοσμήματα του Huffy έχουν μια ελκυστική αύρα, αποπνέουν έναν διακριτικό ερωτισμό και μια γοητεία χωρίς να φωνάζουν τι είναι. Όμως, κάθε γυναίκα που θα τα φοράει, θα ξέρει ότι είναι τα "πολύτιμά” της, που θα τη συνοδεύουν στις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της. 

Πέρα από τα κοσμήματα ο Huffy δημιουργεί και αντικείμενα βασισμένα στην industrial αισθητική. Πρόσφατα σχεδίασε και κατασκεύασε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, το "helmet lamp”, το οποίο μοιάζει με αγωνιστικό κράνος. Πρόκειται για ένα φωτιστικό με λάμπα led, εμπνευσμένο από τους αγώνες και τους οδηγούς της δεκαετίας του 50, κατασκευασμένο από χαλκό, ορείχαλκο και ξύλο αμερικανικής καρυδιάς.  

huffy
Βρες το φωτιστικό

Ανακάλυψε όλες τις δημιουργίες του Huffy Jewels