Ένα νέο fashion brand στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Οι δύο σχεδιαστές πίσω από το fashion brand Wal and Wani.

Η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης (New York Fashion Week) ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου σε ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού της μόδας. Το fashion brand Wal and Wani θα παρουσιάσει τη νέα της συλλογή ρούχων, δείχνοντας τις ιδιαίτερες πτυχές και τo όραμα των σχεδιαστών και της εταιρείας, όπως αποτυπώνονται πάνω στα μοναδικά ρούχα της.

Οι κορυφαίοι οίκοι μόδας και σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις εαρινές και καλοκαιρινές τους συλλογές ρούχων, πιθανότατα στο Μανχάταν και στα Spring Studios, καθώς επίσης και σε άλλες τοποθεσίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης συγκαταλέγεται στα τέσσερα μεγάλα events μόδας, που πραγματοποιούνται αντίστοιχα πέρα από τη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο στο Μιλάνο και στο Παρίσι.

Η εβδομάδα μόδας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες, δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη της Νέας Υόρκης, με κυρίαρχο θέμα τη μόδα. Πέρα από σπουδαίους σχεδιαστές αναμένεται να δούμε και πασίγνωστα μοντέλα τα οποία θα κληθούν να παρουσιάζουν τις κομψές δημιουργίες.

Η συμμετοχή της Wal and Wani

H συμμετοχή της Wal and Wani, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης επιχείρησης στο χώρο της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι μία σημαντική εξέλιξη. Ο οίκος μόδας θα λάβει μέρος στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης με τη νέα συλλογή που υπάρχει διαθέσιμη στο Walandwani instagram, την οποία κυκλοφορεί στην αγορά με ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Ένα νέο fashion brand στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Πίσω από τις δημιουργίες αυτές βρίσκονται οι δύο σχεδιαστές και ιδιοκτήτες της εταιρείας, η Saniya Agarwal και ο Nishit Daswani. Οι δύο νεαροί σε ηλικία σχεδιαστές έχουν καταγωγή από την Ινδία και αυτό το γεγονός αντικατοπτρίζεται σε όλες τις δημιουργίες τους, μαζί με τη νεανική τους παρόρμηση και ανησυχία, στοιχεία που βγαίνουν στη δουλειά τους. Η Wal and Wani συνδυάζει την πολιτιστική εμπειρία της Ινδίας με τις δυτικές επιρροές και έχει ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό συνδυασμό ρούχων, που φέρει την υπογραφή της Wal and Wani και των σχεδιαστών.

Ηθική και βιώσιμη ανάπτυξη

Η ηθική προσέγγιση όσον αφορά τις συνεργασίες τους στο κομμάτι της παραγωγής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της επιχείρησης. Γι’ αυτό η Wal and Wani έχει τους υφαντές και κεντητές ως συνεργάτες στην εταιρεία.

Οι εμπειρίες των δημιουργών της εταιρείας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Wal and Wani, εστιάζοντας στην αναβίωση τεχνών στην Ινδία που κινδύνευαν να εκλείψουν. Αυτές οι τέχνες και αρχαίες τεχνικές, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών οδήγησαν σε εξαιρετικές δημιουργίες, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών. Οι συνεργάτες ενσωματώνουν τις ιστορίες τους δημιουργικά και επικοινωνιακά στη Wal and Wani, εμπνέοντας εμπιστοσύνη, σε μια ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στην τέχνη του.

Wal and Wani

Επιπλέον τα ρούχα της εταιρείας είναι οικολογικά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ανακυκλώσιμα υλικά όπως υφάσματα, χαρτί και άλλα φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της ρύπανσης του πλανήτη και του αποτυπώματος άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία, σε αντίθεση με τη μαζική βιομηχανία ρούχων και άλλων αντικειμένων, η οποία έχει επιβαρύνει όσο οτιδήποτε άλλο τη βιώσιμη ανάπτυξη της γης.

Έτσι ακριβώς η ουσία της συλλογής της Wal and Wani στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης βασίζεται τόσο στην έμπνευση, στην ηθική, στην καλλιτεχνική δημιουργία, όπως είναι εμφανές στον ιστότοπο Walandwani, όσο και στην οικολογική συνείδηση.