Οι πένθιμες – αλλά κομψές- εμφανίσεις στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Μαύρα, πέρλες και καπέλα: τι φόρεσαν οι καλεσμένες στην κηδεία της βασίλισσας.

To τελευταίο "αντίο" στη Βασίλισσα Ελισάβετ είπε σήμερα, Δευτέρα 19/09, ο βρετανικός λαός με επικεφαλής τον γιο της, Βασιλιά Κάρολο. Στην εκκλησία του Westminster Abbey συγκεντρώθηκαν εκτός από τα μέλη της οικογένειάς της, ηγέτες και εκπρόσωποι κρατών αλλά τα μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη κι όλο τον πλανήτη. 

Διαβάστε Επίσης

Οι κομψές κυρίες των βασιλικών οίκων και οι Πρώτες Κυρίες ήταν, βεβαίως, αυτές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα πάνω τους. Βασίλισσες όπως η Rania της Ιορδανίας και η Letizia της Ισπανίας, ή η Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό, που φημίζονται για το αψεγάδιαστο στιλ τους, φρόντισαν να παραμείνουν κομψές στα πλαίσια της περίστασης που επιβάλλει μαύρο ή σκούρο χρώμα στο ντύσιμο. Τα μαύρα καπέλα με βέλο ήταν μία δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στις καλεσμένες της κηδείας, αφού αποτελεί μακρά παράδοση, ενώ πέρα από βασίλισσες και Πριγκίπισσες το παρών έδωσαν και γνωστές πολιτικοί όπως η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, και της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss. 

Τον πρώτο λόγο, βεβαίως, στις πένθιμες εμφανίσεις είχαν οι ισχυρές Κυρίες της βασιλικής οικογένειας οι οποίες φρόντισαν να τιμήσουν τη βασίλισσα φορώντας κοσμήματα με συμβολισμούς. Η Kate Middleton εμπιστεύτηκε για μία ακόμα φορά τον αγαπημένο της οίκο Alexander McQueen για το look της επενδύοντας σ' ένα κομψό coatdress που συνδύασε με καπέλο Philip Treacy και κοσμήματα (μαργαριταρένια σκουλαρίκια και κολιέ) που είχε φορέσει και στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, και ανήκαν στη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ιδιαίτερα κομψή εμφανίστηκε και η Meghan Markle μ' ένα cape dress της Stella McCartney, καπέλο του Stephen Jones για τον οίκο Dior και σκουλαρίκια με πέρλες που της είχε κάνει δώρο η Βασίλισσα το 2018. Όσο για την εκκολαπτόμενη royal fashionista, την 7χρονη Πριγκίπισσα Charlotte, η μητέρα της Πριγκίπισσα Kate την έντυσε στα μαύρα για την περίσταση, παρά την παιδική της ηλικίας, επενδύοντας σ' ένα παλτό από το παιδικό brand Ancar, δερμάτινες Mary Janes και καπέλο από το Jane Taylor London. Η μικρή Πριγκίπισσα φορούσε επίσης στο πέτο της μία καρφίτσα που είχε το σχήμα από πέταλο αλόγου, ως φόρο τιμής στην αγάπη της προγιαγιά της στα άλογα (ήταν, μάλιστα, ένα δώρο που της είχε κάνει εκείνη). 

Η Βασίλισσα Καμίλα, από την, άλλη επέλεξε να τιμήσει τη βρετανίδα μονάρχη φορώντας στο πέτο του μαύρου φορέματός της (από το ομώνυμο brand της Fiona Clare Aldridge, με την οποία συνεργάζεται συχνά) την καρφίτσα με ζαφείρια Hessian Diamond Jubilee Brooch, που ανήκε στη Βασίλισσα Βικτόρια, προ-προγιαγιά της Ελισάβετ. Το καπέλο της ήταν μία δημιουργία του Philip Treacy, η τσάντα της, ένα δερμάτινο clutch από το brand που εμπιστευόταν η Βασίλισσα Ελισάβετ, το Launer London, ενώ στον λαιμό της είχε κρεμασμένο ένα μενταγιόν με συναισθηματική αξία, καθώς έχει επάνω χαραγμένα τα αρχικά των ονομάτων των πέντε εγγονιών της. 

Αξίζει, βεβαίως, να αναφερθεί και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο τίμησε την Ελισάβετ, η αγαπημένη της νύφη, η Sophie, κόμισσα του Ουάσεξ: φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα του λονδρέζικου οίκου Suzannah, στα πάνελ του οποίου ήταν κεντημένα φλοράλ μοτίβα, που απεικόνιζαν το αγαπημένο λουλούδι της εκλιπούσας μονάρχη, τις Lily of the Valley (κρινάκια). 

Διαβάστε Επίσης

Πολλοί στάθηκαν και στην εμφάνιση της πρώτης κυρίας των Η.Π.Α, Jill Biden, που για την περίσταση φόρεσε ένα μαύρο ταγιέρ Schiaparelli που υπήρχε ήδη στη γκαρνταρόμπα της, και ένα ιδιαίτερο headpiece που θύμιζε μαύρη κορδέλα δεμένη στα μαλλιά, ενώ η πάντα κομψή σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Emmanuel Macron, Brigitte, επέλεξε να συνδυάσει slim -fit μαύρο φόρεμα με μαύρο παλτό και pillbox καπέλο

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Jacinda Ardern, είχε προσθέσει στο μίνιμαλ look της ένα παραδοσιακό της πατρίδας της Māori μανδύα με φτερά, ενώ η Βασίλισσα Rania της Ιορδανίας επανέλαβε την εμφάνιση από τη συνάντησή της με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 2001 στη Μεγάλη Βρετανία, αποδίδοντας τον δικό της φόρο - τιμής. 

Δείτε όλες τις εμφανίσεις από την κηδεία της Ελισάβετ: 

H νέα Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Catherine. 

Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας: Meghan Markle, Καμίλα, Kate Middleton και Sophie. Μαζί τους, ο Πρίγκιπας George και η Πριγκίπισσα Charlotte. 

H Meghan Markle, δούκισσα του Sussex. 

Η Sophie, κόμισσα του Ουάσεξ, και η Meghan Markle, δούκισσα του Σάσεξ. 

Η Πριγκίπισσα Charlotte.

Η Kate Middleton, o Πρίγκιπας George, η Πριγκίπισσα Charlotte και η Meghan Markle. 

Οι εγγονές της Ελισάβετ Πριγκίπισσα Βεατρίκη και Πριγκίπισσα Ευγενία.

Η εγγονή της βασίλισσας Zara Tindall.

H Lady Sarah Chatto, ανιψιά της Βασίλισσας Ελισάβετ, κόρη της αδελφής της, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας. 

Η Lady Amelia Windsor

Η Jill και Joe Biden.

O Emmanuel και η Brigitte Macron.

Η βασίλισσα Letizia και ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας. 

H βασίλισσα Rania και ο σύζυγός της, Βασιλιάς Abdullah II της Ιορδανίας. 

Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Naruhito και η σύζυγός του, Αυτοκράτειρα Masako. 

Ο πρώην Βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos I και η σύζυγός του Sofia. 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η σύζυγός του Marie-Chanta, η Πριγκίπισσα Charlene και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, η Βεατρίκη της Ολλανδίας με τον γιο της Βασιλιά Γουλιέλμο-Αλέξανδρο και τη νύφη της Βασίλισσα Μάξιμα
 

H Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιό της, Πρίγκιπα Φρειδερίκο. 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau με τη σύζυγό του, Sophie Trudeau.

Η Sarah, δούκισσα του York. 

Η κόρη της Βασίλισσας Καμίλα, Laura Lopes, ο γιος της Tom Parker Bowles και οι εγγονές της. 

Η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Liz Truss, με τον σύζυγό της, Hugh O'Leary.

Ο Boris Johnson με τη σύζυγό του, Carrie Johnson. 

H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern με τον σύντροφό της Clarke Gayford.

Οι γονείς της Kate, Carole και Michael Middleton.