Πώς θα δημιουργήσετε ένα κομψό color blocking σύνολο όπως η Cate Blanchett

Η Cate Blanchett ακολούθησε τον στιλιστικό κανόνα που θα κάνει refresh στο ντύσιμό σας.

Το στιλ της Cate Blanchett αποτελεί ένα από τα πιο συχνά θέματα συζήτησης στα περιοδικά και sites μόδας, μάλιστα όχι αδίκως. Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός καταφέρνει πάντα να ξεχωρίσει με τις στιλιστικές επιλογές της, είτε αυτές αφορούν τα looks της στο κόκκινο χαλί είτε το off duty ντύσιμό της. Η φινέτσα και η ανεπιτήδευτη, πηγαία κομψότητα χαρακτηρίζουν την αισθητική και τις επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ που πραγματοποιεί, ενώ είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποιο στιλιστικό ατόπημα. Πρόσφατα, η Cate Blanchett απέδειξε πως μία γυναίκα μπορεί να υιοθετεί όποια τάση της μόδας επιθυμεί, ανεξάρτητα από την ηλικία της. Αρκεί να το κάνει με τον δικό της τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την Cate Blanchett να βρίσκεται έξω από το στούντιο της εκπομπής "Good Morning America” στη Νέα Υόρκη. Στο στιγμιότυπο, η ηθοποιός φαίνεται να φορά ένα color blocking σύνολο που είναι η επιτομή της κομψότητας. Πιο συγκεκριμένα, συνδύασε ένα vintage shirt dress σε midi μήκος και sky blue απόχρωση από το κατάστημα "JennieGirl's Closet” με ένα ζευγάρι knee length μπότες σε βουργουνδί, που φέρουν την υπογραφή της Βρετανίδας σχεδιάστριας υποδημάτων και co-founder του label Jimmy Choo, Tamara Mellon.

Το color blocking σύνολο της Cate Blanchett

Πώς θα δημιουργήσετε ένα κομψό color blocking σύνολο όπως η Cate Blanchett

Από την εν λόγω εμφάνιση της Cate Blanchett ξεχωρίσαμε δύο χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές. Αφενός, η ηθοποιός μάς υπενθύμισε πως ο συνδυασμός του midi φορέματος με τις knee length μπότες είναι άκρως κολακευτικός, ιδανικός για την περίοδο του φθινοπώρου, αλλά και για διάφορα dress codes όπως το γραφείο, η βραδινή έξοδος, το επαγγελματικό ραντεβού. Συνεπώς, ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε refresh στο στιλ σας είναι να εμπλουτίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με midi φορέματα είτε σε εντυπωσιακά μοτίβα είτε σε μονοχρωμίες όπως το sky blue της Cate Blanchett.

Σε περίπτωση βέβαια, που ονειρεύεστε να πειραματιστείτε περισσότερο με το ντύσιμό σας φέτος το φθινόπωρο, τότε αξίζει να υιοθετήσετε την τάση του color blocking, ακολουθώντας το παράδειγμα της Cate Blanchett. Το color blocking έγινε ευρέως γνωστό τη δεκαετία του '60, όταν ο Yves Saint Laurent παρουσίασε το Mondrian φόρεμά του, το οποίο όπως αποδεικνύεται έμελλε να γράψει ένα δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας. Φέτος, ο στιλιστικός κανόνας του "more is more” είναι η απάντηση στον μινιμαλισμό. Έτσι, τα έντονα χρώματα όπως το hot pink που προτείνει ο οίκος Valentino ή το sky blue του Balenciaga δεν είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στις εμφανίσεις σας. Είναι επίσης μία καλή ευκαιρία για να εξελίξετε ακόμα περισσότερο το ντύσιμό σας, συνδυάζοντας δύο έντονες αποχρώσεις σε μία εμφάνιση. Μπορεί να είναι το γαλάζιο με το βουργουνδί όπως έκανε η Cate Blanchett, το πράσινο με το κίτρινο, το φούξια με το κόκκινο, το μοβ με το πράσινο. Σε κάθε περίπτωση, τα έντονα χρώματα και ο περίτεχνος συνδυασμός τους κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις και οι color blocking συνδυασμοί προκαλούν το αίσθημα του ενθουσιασμού. Συνεπώς, σίγουρα αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Copy the Look

Μακρύ μεταξωτό φόρεμα Zara

Trinity Knee High 105 Tamara Mellon

Σατέν wrap φόρεμα Pinko

Knee length μπότες Paris Texas

Midi φόρεμα Dries Van Noten

Μπότες Sam Edelman Kalogirou