Το boxy blazer της Anne Hathaway είναι αυτό που χρειάζεστε στη γκαρνταρόμπα σας φέτος

Η Anne Hathaway συνεχίζει το εντυπωσιακό σερί των σικ εμφανίσεων.

Από τις Parisian Chic εμφανίσεις της στις Κάννες τον Μάιο, που της χάρισαν τον τίτλο της πιο καλοντυμένης σταρ του Φεστιβάλ, μέχρι τις πιο πρόσφατες στο front row, με χαρακτηριστικότερη την κομψή εμφάνισή της στο show του Michael Kors στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, η Anne Hathaway εξελίσσεται σε μία από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις του style inspiration. Το fashion rebranding της πρωταγωνίστριας δεν είναι ανεξάρτητο από τη συνεργασία της με την στιλίστρια των διασήμων Erin Walsh, στην οποία οφείλονται πολλά από τα σικ looks που έχουν φέρει τη Hathaway στο προσκήνιο της κουβέντας περί εξαιρετικού celebrity στιλ. 

Η ηθοποιός βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της ταινίας της Armageddon Time και δημιούργησε looks που χαρίζουν αναμφίβολα έμπνευση για το ντύσιμο της εποχής. Ένα απ' αυτά που μπήκαν στο μικροσκόπιο του υποδειγματικού στιλιστικού savoir-faire, το outfit στο οποίο συνδύασε ένα ασπρόμαυρο boxy blazer μ' ένα λευκό μίνι tweed φόρεμα και μαύρες σουέτ μπότες μέχρι το γόνατο. Το φαρδύ σακάκι με τους τονισμένους ώμους μοιάζει βγαλμένο από την γκαρνταρόμπα των '80s, μία δεκαετία στην οποία η μόδα φέτος μοιάζει να επιστρέφει τακτικά για έμπνευση.

Διαβάστε Επίσης

Όσο για τις λεπτομέρειες του outfit, το oversized σακάκι με τα graphic μοτίβα ανήκει στη Collection 10 που ο Christopher John Rogers παρουσίασε τον Ιούνιο, το φόρεμα έχει την υπογραφή Valentino, οι μπότες προέρχονται από το brand Isabel Marant (και τις φοράει με μαύρο λεπτό καλσόν Wolford), ενώ κρατάει το Chain Pouch από τη συλλογή με τσάντες που έχει λανσάρει η Victoria Beckham. Τέλος, τα butterfly-shaped γυαλιά ηλίου της είναι το μοντέλο Serpenti της Bvlgari. 

Anne Hathaway

Get her style 

Τα boxy blazers, τα σακάκια δηλαδή που χαρακτηρίζονται από μια straight, loose σιλουέτα, η οποία δίνει την αίσθηση ότι κρέμονται από τους ώμους, οι οποίοι συχνά εμφανίζονται τονισμένοι (ενιότε με βάτες), παραπέμπουν στην αισθητική των '80s που εντοπίσαμε ως προτεινόμενη τάση στη συλλογή του Saint Laurent για την Άνοιξη του 2022. Τα φαρδιά, άνετα σακάκια, ωστόσο, με ή χωρίς έντονους ώμους, είναι μια σιλουέτα που έχει κυριαρχήσει στα runways τα τελευταία χρόνια και τη συναντάμε για το Φθινόπωρο 2022 σε συλλογές όπως αυτές του Gucci και της Louis Vuitton. 

Τα ιδιαίτερα patterns στα σακάκια είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα στιλιστική ιστορία που αναβαθμίζει μία εμφάνιση σε statement. Αν ωστόσο επιλέξετε ένα σακάκι με graphic μοτίβο, όπως αυτό της Anne Hathaway, φροντίσετε να διατηρήσετε σε χαμηλούς τόνους το υπόλοιπο look. Η ηθοποιός, για παράδειγμα, φόρεσε ένα λευκό φόρεμα με μαύρες μπότες που συμφωνούν χρωματικά με τα χρώματα στο μοτίβο του blazer, ενώ συμβαδίζουν με μία ακόμα τάση της χρονιάς, το black&white. 

Μία κομψή εναλλακτική αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα pattern αντίστοιχο μ' αυτό της Hathaway είναι φυσικά τα διαχρονικά pied-de-poule, herringbone και Prince of Wales καρό τα οποία μπορείτε να τα συνδυάσετε είτε με ασορτί φούστες σε κομψά ταγέρ είτε με λευκά knit φορέματα ή με ένα κλασικό μαύρο tailored παντελόνι και λευκό πουκάμισο. 

Key- Pieces 

Oversized καρό σακάκι Louis Vuitton, Louis Vuitton Boutique.

Μάλλινο oversized σακάκι με herringbone καρό, Gucci.

Μάλλινο double-breasted σακάκι με Prince of Wales καρό, Saint Laurent.

Πλεκτό φόρεμα με γιακά, H&M.

Λευκό κοντό φόρεμα, Zara.

Καστόρινες μπότες ως το γόνατο Prada, Kalogirou.