Τα 11 σακάκια που θα φοράτε σε κάθε ηλικία

Σε ποιες σιλουέτες και σχέδια πρέπει να επενδύσετε για μπορείτε να φοράτε τα σακάκια σας σε κάθε ηλικία.

Τα σακάκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι δε παρόντα στο ντύσιμο κάθε ηλικίας και μπορούν να φορεθούν σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Αυτό επομένως καθιστά σαφές ότι μπορείτε με τις αγορές σας να επενδύετε σε σακάκια τα οποία θα μπορείτε να φοράτε μία ζωή. Οι κλασικές σιλουέτες, εξάλλου, δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα και ανάλογα τον συνδυασμό μπορείτε να τις προσαρμόσετε στο στιλ που σας αντιπροσωπεύει σε δεκαετία της ζωής σας. 

Τα διαχρονικά blazers της γυναικείας γκαρνταρόμπας 

Αν κάπου, λοιπόν, πρέπει να συνοψίσουμε τα σχέδια που είναι διαχρονικά και στα οποία μπορείτε να ποντάρετε για εύκολο και κομψό στιλ κάθε στιγμή, τότε θα πρέπει να αναφερθούμε σίγουρα στα tuxedo σακάκια, που δανείζονται τη σιλουέτα τους από τα ανδρικά σμόκιν κοστούμια, ωστόσο αποτελούν την επιτομή της γυναικείας κομψότητας και είναι ο αλάνθαστος τρόπος για να ολοκληρώσετε μία βραδινή εμφάνιση. 

Διαβάστε Επίσης

Από την ανδρική γκαρνταρόμπα δανείζονται τη σιλουέτα τους και τα boyfriend blazers, ή αλλιώς τα oversized σακάκια που πέφτουν σε χαλαρή και ίσια γραμμή από τους ώμους προς τα κάτω. Έχουν γίνει το απόλυτο trend στις εμφανίσεις των fashionistas τα τελευταία χρόνια και θα σας εξασφαλίζουν πάντα μία cool και relaxed εμφάνιση. Στον αντίποδα, βεβαίως, βρίσκονται τα slim-fit (εφαρμοστά) σακάκια που αποπνέουν θηλυκότητα και μπορούν να εξυπηρετήσουν άριστα το corporate στιλ σας, ενώ τον ίδιο δυναμισμό στο office dressing θα επιδεικνύει πάντα κι ένα κλασικό γκρι σακάκι. Που όμως με πιο χαλαρούς συνδυασμούς, όπως με τζιν, μπορεί να αποδώσει τέλεια και σ' ένα casual outfit. 

Κλασική επιλογή, που θα φοράτε μία ζωή, αποτελούν και τα καρό σακάκια, ιδίως αυτά σε γκρι και μπεζ - καφέ αποχρώσεις. Οι πιο δημοφιλείς διαχρονικές επιλογές είναι ασφαλώς τα Prince of Wales καρό και τα Houndstooth (πιε-ντε-πουλ), ενώ συνυπολογίστε και μία ακόμα κατηγορία που δεν είναι καρό, αλλά αποτελεί κλασική επιλογή: τα blazers με Herringbone μοτίβo. Μιλώντας για μοτίβα, άλλο ένα αγαπημένο σχέδιο είναι αυτό με τις λεπτές ρίγες (pinstripe blazer), το οποίο αποπνέει ανδρόγυνο ύφος και γίνεται το σακάκι-πασπαρτού για formal εμφανίσεις. 

Από τα μοτίβα στα χρώματα, και αφού βάλαμε ήδη στη λίστα μας το γκρι και μαύρο (tuxedo), να προσθέσουμε ότι ένα λευκό/ μπεζ / υπόλευκο σακάκι αποτελεί διαχρονική επένδυση και μπορεί να συνοδεύσει και βραδινές εμφανίσεις. Από την άλλη, τα χρωματιστά blazers, ιδίως αυτά σε έντονες αποχρώσεις όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το πράσινο, θα γίνουν ο σύμμαχός σας για "pop of colour" σε ουδέτερα outfits ή η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσετε total looks με χρώμα. 

Τέλος, από τη λίστα δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα σακάκια σε tweed, που αποτελούν σήμα - κατατεθέν της διαχρονικής γυναικείας κομψότητας, αλλά και τα cropped σακάκια που μπορείτε να συνδυάσετε τόσο με τζιν όσο και με παντελόνια και φούστες σε κοστούμια. 

Editor's choice 

Tuxedo Blazer

Tuxedo Blazer

Tuxedo σακάκι, Saint Laurent.

Boyfriend blazer

Boyfriend blazer

Μαύρο boyfriend blazer Sportmax, Max Mara Boutique.

Slim-fit blazer

Slim-fit blazer

Slim fit blazer από μαλλί Polo Ralph Lauren, Ralph Lauren Boutique.

Tweed σακάκι

Tweed σακάκι

Tweed καρό σακάκι, Gucci.

Cropped σακάκι

Cropped σακάκι

Cropped σακάκι εκρού Dior, Dior Boutique.

Navy blazer

Navy blazer

Σταυρωτό σακάκι σε navy blue, BOSS. 

Γκρι σακάκι

Γκρι σακάκι

Εφαρμοστό σακάκι γκρι, H&M.

Blazer με λεπτή ρίγα (pinstripe)

Blazer με λεπτή ρίγα (pinstripe)

Ριγέ blazer ΤΗ Μonogram με διπλή σειρά κουμπιών, Tommy Hilfiger.

Καρό σακάκι

Καρό σακάκι

Prince of Wales καρό μάλλινο σακάκι, Michael Michael Kors.

Λευκό/ μπεζ σακάκι

Λευκό/ μπεζ σακάκι

Σταυρωτό σακάκι με χρυσαφί κουμπιά, Massimo Dutti.

Χρωματιστό σακάκι

Χρωματιστό σακάκι

Σταυρωτό μάλλινο σακάκι σε κόκκινο, Chloé.