Η capsule γκαρνταρόμπα για γυναίκες άνω των 60

Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που αξίζει να έχει στη συλλογή της μία γυναίκα άνω των 60.

"Τα ρούχα είναι απλώς ένας τρόπος για να είμαι καλλιτέχνης” έχει πει η Iris Apfel στη διάρκεια της ζωής της με αυτή τη φράση να περιλαμβάνει το νόημα του στιλ. Ο τρόπος που επιλέγει να ντυθεί μία γυναίκα στην καθημερινότητά της λειτουργεί ως έκφραση και προέκταση της προσωπικότητάς της. Το στιλ είναι ένα επιπλέον "εργαλείο” για να εξερευνήσουμε πτυχές του εαυτού μας, να πειραματιστούμε με την εμφάνισή μας έως να ανακαλύψουμε τι μας ταιριάζει καλύτερα. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι χωρίς ημερομηνία λήξης. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, σπουδαίοι οραματιστές της μόδας υποστηρίζουν πως η μόδα και οι τάσεις είναι κάτι παροδικό, ωστόσο το στιλ είναι κάτι που διαρκεί για πάντα. Μεγαλώνοντας μάλιστα, η κάθε γυναίκα γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό της, τις προτιμήσεις της, τις γραμμές ρούχων, τις αποχρώσεις και τα μοτίβα που της ταιριάζουν. Έτσι, απολαμβάνει στο έπακρο το στιλ της και τη μόδα.

Διαβάστε Επίσης

Συνεπώς, εάν χρειαζόταν να ορίσουμε ποια κομμάτια αξίζει να υπάρχουν στη γκαρνταρόμπα μίας γυναίκας που διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής της, η απάντηση είναι πιο απλή από ό,τι περιμένουμε. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας, αποκλείοντας κάποια ρούχα. Αλλά σίγουρα αξίζει να αξιοποιήσετε τη στιλιστική εμπειρία που έχετε ήδη αποκομίσει ώστε να εμπλουτίσετε τη γκαρνταρόμπα σας με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ανταποκρίνονται στην αισθητική, το lifestyle και τον τρόπο που ονειρεύεστε να ντύνετε. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι απαγορευτικό, εφόσον σας κάνει να αισθάνεστε ο εαυτός σας.

Πιο συγκεκριμένα και στην περίπτωση που επιθυμείτε να ανανεώσετε τη γκαρνταρόμπα σας, κάνοντας νέες αγορές, υπάρχουν κάποια must have κομμάτια που αξίζουν την προσοχή σας. Για παράδειγμα, ένα κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις αξίζει σίγουρα μία θέση στη shopping list σας, το οποίο μάλιστα μπορείτε να φορέσετε τόσο σε formal περιστάσεις όσο και σε σύνολα με μία πιο casual προσέγγιση. Οι ψηλόμεσες παντελόνες επίσης είναι ένα από τα πιο κολακευτικά bottoms. Προτιμήστε μία σε dusty orange ή yellow, που θα κάνει το ντύσιμό σας πιο φρέσκο και μοντέρνο. Αναπόσπαστο κομμάτι του στιλ σας φυσικά είναι τα φορέματα. Εμπριμέ ή μονόχρωμα, τα φορέματα είναι ένας εύκολος και safe τρόπος να ντυθείτε προσεγμένα στην εκάστοτε περίσταση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις φούστες. Προτιμήστε εκείνες σε midi μήκος, που είναι διαχρονικές και πολύ κολακευτικές.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά στα tops, ένα λευκό πουκάμισο, αλλά και μία μπλούζα με tiny floral μοτίβο είναι must have και ταιριάζουν τέλεια τόσο με φούστες, παντελόνες και τζιν. Οι ολόσωμες φόρμες επίσης είναι μία αξιόλογη αγορά, αφού συνδυάζουν την άνεση με την κομψότητα και είναι ιδανικές για την καθημερινότητα. Η λίστα με τα κομμάτια της capsule γκαρνταρόμπας ολοκληρώνεται με τα απαραίτητα πανωφόρια. Ένα tweed σακάκι, ένα καπιτονέ μπουφάν και μία διαχρονική καμπαρντίνα είναι μερικές από τις αγορές που πρόκειται να ευχαριστηθείτε. Από την εν λόγω λίστα δεν μπορούν να λείπουν τα αξεσουάρ. Τα παπούτσια που σίγουρα χρειάζεται μία κομψή γυναίκα είναι τα loafers, τα δερμάτινα sneakers αλλά και τα μποτάκια με τετράγωνο τακούνι. Μία ευρύχωρη tote τσάντα και μία τσάντα χειρός σε διαχρονική απόχρωση όπως το μπεζ είναι επίσης μέρος της capsule γκαρνταρόμπας για γυναίκες μετά τα 60.

Editor's Picks

Σακάκι Frankie Shop

Ψηλόμεσο παντελόνι με πιέτες Frankie Shop

Midi φόρεμα Ganni

Γιλέκο Zara

Καπιτονέ μπουφάν Tommy Hilfiger

Σακάκι τουίντ με τσέπες Mango

Δερμάτινα sneakers Veja Kalogirou

Ριγέ πουλόβερ σε χαλαρή γραμμή από ανακυκλωμένα υλικά Marks and Spencer

Δερμάτινη tote τσάντα Callista Crafts

Ζιβάγκο από Ultrasoft Cashmere Falconeri

Ολόσωμη φόρμα Max Mara

Loafers Vagabond Haralas

Midi φόρεμα Ancient Kallos

Λευκό πουκάμισο Cos

Ψηλόμεση παντελόνα Del Core

Τσάντα Longchamp

Midi φούστα Alessandra Rich

Floral πουκάμισο Gucci

Ψηλόμεσο τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή Massimo Dutti

Μαύρα μποτάκια Salvatore Ferragamo Kalogirou

Midi εμπριμέ φόρεμα Michael Kors