Στιλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε κομψές τη μεταβατική περίοδο

Οι κανόνες του transitional dressing.

Οι 22 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google για τον όρο "transitional dressing” μάς οδηγούν στο συμπέρασμα πως το ντύσιμο που αφορά τη μεταβατική περίοδο, στην προκειμένη περίπτωση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, απασχολεί ιδιαιτέρως τις γυναίκες. Οι συνεχείς αλλαγές στη θερμοκρασία, οι ημέρες με ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύ κρύο μάς κάνουν να μη γνωρίζουμε τι να φορέσουμε και ποιος είναι ο πιο κομψός τρόπος για να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, ο κόσμος της μόδας και του styling έχει απαντήσεις για κάθε στιλιστικό ζήτημα.

Διαβάστε Επίσης

#1 Επενδύστε σε basic κομμάτια

Όποια κι αν είναι η εποχή του χρόνου, όποια κι αν είναι η συζήτηση που αφορά το styling, πάντα θα γίνεται λόγος για την αξία της ολοκληρωμένης ή capsule γκαρνταρόμπας. Basic κομμάτια όπως η καμπαρντίνα, το τζιν παντελόνι, το πουκάμισο, το μαύρο φόρεμα, το σακάκι που είναι διαχρονικά κομψά πρόκειται να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μία σωστή βάση για τα looks της μεταβατικής περιόδου. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να ανανεώσετε το στιλ σας και να ντύνεστε χωρίς δυσκολία στην καθημερινότητα, οι αγορές σας θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα εν λόγω κομμάτια.

#2 Η στιλιστική αξία του layering

Είναι μία από τις πιο χρήσιμες και έξυπνες πρακτικές στο styling. Εκτός από το καλοκαίρι, όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, το layering μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε τη θερμοκρασία και τις εναλλαγές της χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στο στιλ και την αισθητική μας. Όσον αφορά λοιπόν στη μεταβατική περίοδο, ο συνδυασμός από διάφορες στρώσεις ρούχων πρόκειται να σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος. Προσθέστε ένα πουκάμισο μέσα από το φόρεμα σας ή ένα σακάκι μέσα από τη καμπαρντίνα σας, ένα t-shirt κάτω από τη μπλούζα σας ή περάστε μία ζακέτα στους ώμους σας. Γενικώς, ο στόχος είναι να μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε εύκολα κάποιο ρούχο είτε κρυώνετε είτε ζεσταίνεστε.

#3 Οι σωστές outerwear επιλογές

Τα πανωφόρια επίσης είναι απαραίτητα για αυτή την περίοδο που δεν έχει ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύ κρύο. Οι διαχρονικές προτιμήσεις των fashion experts είναι η καμπανρτίνα, η ζακέτα, το blazer αλλά και τα shackets. Όλα τους ταιριάζουν τόσο με φούστες και φορέματα όσο και με παντελόνια, συνεπώς είναι ιδανικά για διαφορετικά dress codes. Ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, οι οποίες θέλουν τα leather κομμάτια να βρίσκονται στην κορυφή των trends, ένα δερμάτινο μπουφάν ή μία δερμάτινα καμπαρντίνα είναι επίσης ανάμεσα στις επιλογές που θα έκανε μία ενημερωμένη fashion lover.

#4 Τα must have παπούτσια

Όσον αφορά στα παπούτσια, η shopping list σας αξίζει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ζευγάρι loafers και ένα ζευγάρι sneakers που συνδυάζονται με τα πάντα και είναι κατάλληλα ακόμα και για μία βροχερή ημέρα. Εναλλακτικά, μία άλλη επιλογή είναι το στιλ παπουτσιών που κάνει come back φέτος το φθινόπωρο. Ο λόγος για τις flat μπαλαρίνες, που επιστρέφουν για να πείσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές fashion lovers για την αξία τους.

#5 Ποιες είναι οι καλύτερες υφές

Εξίσου σημαντικός ρόλος είναι και εκείνος των υφασμάτων. Για τη μεταβατική περίοδο και όσο η θερμοκρασία δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλή, προτιμήστε λεπτά υφάσματα και χρησιμοποιήστε τη μέθοδο του layering για να δημιουργήσετε combos που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα. Knit μπλούζες και φορέματα με λεπτή πλέξη, πουκάμισα, denim κομμάτια, βαμβακερά ρούχα. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι σας.

Διαβάστε Επίσης