Η ΜCM αλλάζει τη δομή των συλλογών της με τη "Rebuild-Remake-Reform"

Αντί για μία ενιαία στατική κολεξιόν, παρουσίαζει δυο caspule συλλογές για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάθε νέα συλλογή των brands σηματοδοτεί κάτι καινούργιο και φρέσκο στα σχέδια και το στιλ που προτείνουν για τη σεζόν. Η MCM, ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και αλλάζει τη δομή των εποχιακών κολεξιόν της με το λανσάρισμα της "Rebuild-Remake-Reform" για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022: αντί να κυκλοφορήσει μία ενιαία, στατική συλλογή τη χωρίζει σε δυο διαφορετικές capsule collections, τη Summer Sport Capsule και τη New Formal Capsule

Ο πολυτελής γερμανικός οίκος MCM ορίζει τη ζωή μέσω της κίνησης και εμπνευσμένος από την ουσία της διαρκούς δράσης προχωρά με τη νέα αυτή προσέγγιση στις εποχιακές συλλογές του. Η ραγδαία μεταμόρφωση, εξάλλου, αντανακλά τη συνεχή εξέλιξη του οίκου, ενώ παράλληλα αποτελεί και μία δυναμική απάντηση σ' έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, και ο οποίος τροφοδοτείται από τη νεολαία, τις μετακινήσεις και τη βιωσιμότητα. Καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή χωρίς εξέγερση, μια αμφισβήτηση των παλαιών προτύπων και δομών επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος για το καινούργιο με τις δυο caspule συλλογές που παρουσιάζει ο οίκος να αποτυπώνουν το πνεύμα της νεανικής εξέγερσης και της καινοτομίας.

"Αυτή τη σεζόν συνεχίζουμε να παίζουμε με την κατασκευή και την αποδόμηση για να δημιουργήσουμε μια γραμμή που συνδυάζει την κλασική ένδυση με αθλητικά στοιχεία. Υπάρχει πολλή δυναμική σε αυτή την αντιπαράθεση - κάτι που θα εξελίξουμε και θα επεκτείνουμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο luxury statement"- αναφέρει ο Dirk Schönberger, Gobal Brand Officer της MCM Worldwide.

Η Summer Sport Capsule

H σεζόν AW'22 ξεκινά με την απεριόριστη ελευθερία των καλοκαιρινών μηνών. Η Summer Sport Capsule αντλεί τις επιρροές της από ένα ευρύ φάσμα υποκουλτούρων και στυλ, όπως η μουσική και το skateboarding, που τα στοιχεία τους μετουσιώνονται σε κομμάτια όπως σορτς, πουκάμισα και T-shirts με έντονα χρώματα και ζωντανά λογότυπα - συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής εισαγωγής του πολύχρωμου μονογράμματος Cubic camouflage. Μια φρέσκια εκδοχή ενός μοναδικού σχεδίου, το Cubic camouflage συνδυάζει την αισθητική της τέχνης του δρόμου με μια εκλεπτυσμένη αστική αρχιτεκτονική δομή.

Αυτή η ζωηρή και ποικίλη συλλογή συνδέεται με ένα denim μοτίβο, συνδυάζοντας τα ready-to-wear της καλοκαιρινής κάψουλας με all time classic ρούχα αλλά και τη σειρά αξεσουάρ σε μια μπλε παλέτα από βαμβακερό ύφασμα. Αυτή η πρώτη σειρά της AW22 εισάγει επίσης το νεότερο μέλος του MCM Zoo: το αξιολάτρευτο M Pup, ένα αξιαγάπητο γαλλικό μπουλντόγκ, που εμφανίζεται σε ready-to-wear κομμάτια, πουλόβερ και δερμάτινα αξεσουάρ και στις δυο capsule. 

H New Formal Capsule 

Η δεύτερη capsule collection για τη νέα σεζόν προλαβαίνει τους δροσερούς ανέμους του φθινοπώρου. H New Formal Capsule εμπνέεται από την καταγωγή της MCM, από την εποχή που ιδρύθηκε ο οίκος έχοντας ως επίκεντρο τα ταξίδια και τη μετακίνηση. Αλλάζοντας σε μια παλέτα χρωμάτων που κυριαρχεί το μαύρο και το βαθύ πράσινο, η συλλογή συνδυάζει μαλακά πλεκτά από μαλλί και μοχέρ με κομψό δέρμα και μοντέρνα κοψίματα που σχηματίζουν δυναμικές γραμμές. Σε αυτή τη συλλογή υπάρχει μια εντελώς διαφορετική μορφή κίνησης, η οποία βασίζεται σε αξεσουάρ εμπνευσμένα από τους αγώνες motorsports, με color-blocked μπότες και σύγχρονα biker jackets.

"Πάντα με γοήτευε η συμπεριφορά και η αισθητική των motorsports, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός. Και ως οίκος που προέρχεται από δερμάτινα είδη, υπάρχει μια φυσική ταύτιση εκεί. Έτσι, προσπαθήσαμε πραγματικά να εμπλουτίσουμε αυτή τη συλλογή με το πνεύμα ενός σύγχρονου τρόπου ζωής με μηχανές",  συμπληρώνει ο Dirk Schönberger, Gobal Brand Officer της MCM Worldwide.

Μεμονωμένα, κάθε μία από τις capsule collections της σεζόν AW'22 της MCM, παρουσιάζει μια αναζωογονητική ιστορία αναγέννησης και αναδημιουργίας - αλλά όταν τοποθετούνται μαζί, σχηματίζουν ένα ουσιαστικό ταξίδι που ορίζεται από μια απαράμιλλη ένταση στην κίνηση, μια περιπλάνηση στον κόσμο που έρχεται. Καθώς το φρέσκο καμουφλάζ Cubic μεταμορφώνεται σε μαλακά πλεκτά και στη συνέχεια σε οικολογική ζεστασιά, η MCM προσφέρει μια πολύπλευρη, πολυφασική συλλογή που χρησιμεύει ως μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η αλλαγή είναι πλεονέκτημα και η κίνηση είναι το παν.