Kaleos | Μία ιστορία αγάπης γέννησε τα πιο σύγχρονα γυαλιά ηλίου και οράσεως

Το πάθος για την ομορφιά και το σχήμα αποτυπώνεται στις συλλογές Kaleos με γυαλιά ηλίου και οράσεως.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα γυαλιά ηλίου και οράσεως Kaleos ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους design, την έμφαση στο σχήμα και τον statement χαρακτήρα τους. Πίσω από τη δημιουργία των στιλάτων αυτών γυαλιών βρίσκεται μία ιστορία αγάπη και δημιουργικότητας που συνεχίζεται αμείωτη έως σήμερα οδηγώντας στην κορυφή το luxury eyewear brand που φημίζεται για τη σύγχρονη αισθητική του. 

Juan Gassó και η Claudia Brotons γνωρίστηκαν το 2006 όταν σπούδαζαν οικονομικά στο Πανεπιστήμιο. Από τότε είναι μαζί: μετακόμισαν σε διάφορες χώρες, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, έναν σκύλο και έχουν ιδρύσει το brand KALEOS, το project με το οποίο μοιράζονται το κοινό τους πάθος για το design και την τέχνη. Ένα πάθος που μετουσιώνουν σε μοναδικές συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως, για γυναίκες και άντρες - και πλέον και παιδιά, αφού το brand παρουσίασε για πρώτη φορά, αυτή τη σεζόν, την παιδική του σειρά. 

Kaleos | Μία ιστορία αγάπης γέννησε τα πιο σύγχρονα γυαλιά ηλίου και οράσεως

Η αρχή του Kaleos και το brand σήμερα 

Η Kaleos ξεκίνησε ως ένα multi-brand κατάστημα γυαλιών που ιδρύθηκε από τον Gassó το 2012. H Brotons ήρθε να συμβάλει στην ιδέα με τις γνώσεις της για το προϊόν, την εικόνα και την επικοινωνία, με σκοπό να το κάνει μοναδικό και ξεχωριστό. Ξεκινώντας, λοιπόν, ως επιμελητές ανεξάρτητων brands τα οποία έβρισκαν ενδιαφέροντα,  ο Gassó και η Brotons είχαν πάντα κατά νου έναν αγοραστή που ξέρει να εκτιμά τον σχεδιασμό και την ποιότητα. Για αυτούς, το κατάστημα ήταν ένα εργαστήριο ιδεών και μεγάλης έρευνας μάρκετινγκ, που οδήγησαν σε μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία: την αναγνώριση του Kaleos ως ένα brand γυαλιών με ασυναγώνιστο design και σχέδια με ξεκάθαρη ταυτότητα - και έντονη προσωπικότητα. 

Σήμερα η Kaleos είναι μια μικρή εταιρεία με ισχυρή ωστόσο παρουσία: ένα brand που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο σχήμα, την ισχυρή τεχνογνωσία και τη δεξιοτεχνία του χειροποίητου.  Ο Juan Gassó είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και οι καθημερινές του αρμοδιότητες είναι η διαχείριση των πωλήσεων, η διοίκηση της εταιρείας και οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες της παραγωγής. Ενώ η Claudia Brotons, η Creative Director, είναι υπεύθυνη για την εικόνα, την επικοινωνία και την ομάδα σχεδιασμού. Και οι δυο τους, ωστόσο, παρακολουθούν στενά την πορεία των προϊόντων, ενώ ομολογούν ότι μερικές φορές τους είναι δύσκολο να μη συζητούν για το πρότζεκ τους στο σπίτι! 

Juan and Claudia kaleos
O Juan Gassó και η Claudia Brotons

"Η ιδέα της ομορφιάς είναι κεντρική σε όλες τις δημιουργίες Kaleos. Την ορίζουμε ως έναν συνδυασμό σχήματος, χρώματος και φόρμας που ικανοποιεί τις αισθήσεις", θα δηλώσουν για τη φιλοσοφία που διαπνέει τα σχέδια πίσω από τα γυαλιά που δημιουργούν, και θα προσθέσουν για την επιλογή τους να επιμένουν στο δεξιοτεχνικό savoir-faire: "Είμαστε ένα brand το οποίο δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια στον μέγιστο βαθμό. Oι ανεπαίσθητες λεπτομέρειες είναι αυτές που μας διαφοροποιούν. Ο ορισμός της πολυτέλειας για την Kaleos είναι το savoir-faire, που σημαίνει υψηλής αισθητικής design, ποιότητα και αποκλειστικότητα. Οι ώρες που αφιερώνονται στη δημιουργική διαδικασία είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Εκτιμούμε τη δεξιοτεχνία και καθετί χειροποίητο".

Η συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023

Kaleos FW'22-23

To luxury eyewear brand Kaleos δημιουργεί από το 2013 συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως που δεν ακολουθούν απλά τις τάσεις της μόδας, τις υπερβαίνουν και τις επαναπροσδιορίζουν προσφέροντας κάτι επίκαιρο και συνάμα μοναδικό. Με τη φιλοσοφία της Kaleos να συμπυκνώνεται στη φράση "η ομορφιά βρίσκεται σε κάθε σχήμα και μορφή", η νέα συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022-2023 εξυμνεί τις αναρίθμητες όψεις των σχημάτων και την ασυναγώνιστη γοητεία τους.

Φέτος για πρώτη φορά, το brand ολοκληρώνει τις συλλογές του με την παιδική σειρά, ενώ επιπλέον αυτή τη σεζόν επιστρατεύει στη συλλογή του νέα υλικά, εστιάζοντας δυναμικά στην τεχνολογία αιχμής των οπτικών, όπως οι φωτοχρωμικοί φακοί, οι mineral φακοί -από τον κορυφαίο κατασκευαστή Barberini, αλλά και οι πολωτικοί φακοί (polarized).

Kaleos FW'22-23

Στη συλλογή για τις γυναίκες, θα ανακαλύψετε σκελετούς γυαλιών οράσεως και ηλίου που ξεχωρίζουν για την άριστη γεωμετρία τους και τη στιβαρή τους προσωπικότητα. Ο δυναμικός σχεδιασμός και το αναγνωρίσιμο σχήμα τους, αναδεικνύονται μέσα από την έντονη χρωματική παλέτα σε bold αποχρώσεις του μπλε electric και του πορτοκαλί, αλλά και πιο κλασικές επιλογές όπως το λευκό, το καφέ και το μαύρο. Τη συλλογή συμπληρώνουν οι παστέλ τόνοι που κυμαίνονται από μοβ, πράσινο και γαλάζιο και ολοκληρώνουν τα ιδιαίτερα cat eye, ορθογώνια και oversized οβάλ σχέδια.

kaleos FW'22-23
kaleos FW'22-23

Όσο για το σχέδιο που ξεχωρίζουν οι δημιουργοί του Kaleos για τη σεζόν Φ/Χ 2023, "το "Slater" για το μοναδικό και ιδιαίτερο σχήμα του αλλά και για τις εκπληκτικές του λεπτομέρειες".

Kaleos FW'22-23
To "Slater" 
kaleos FW'22-23

Από την άλλη, η συλλογή με γυαλιά οράσεως και ηλίου για άνδρες αποτελεί μία από τις πιο δυνατές στιγμές της σχεδιαστική ομάδα Kaleos μέχρι στιγμής. Αποτελείται από εκλεπτυσμένα σχέδια, που κυκλοφορούν σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, όπως μαύρο, μπλε, καφέ, γκρι, και σκούρο πράσινο, αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως το κίτρινο του κεχριμπαριού, το ιβουάρ, το γαλάζιο και το κόκκινο. Ο κλασικός σχεδιασμός συναντά τη σύγχρονη αισθητική, σε μεταλλικά και κοκάλινα σχέδια, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στα μεγάλα μεγέθη, στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. 

Kaleos FW'22-23

Τέλος, η παιδική eyewear σειρά, Kaleos Kids, η οποία να συμπληρώσει την προϊοντική γκάμα του brand, αποτελείται από πρωτότυπα σχέδια γυαλιών ηλίου και οράσεως, σε υπέροχες ροζ, γαλάζιες, ιβουάρ και μοβ αποχρώσεις, αλλά και ξεχωριστές επιλογές σε ταρταρούγα και διαφάνειες που αποδίδονται σε δύο μεγέθη για παιδιά από 5-9 ετών και 9-13 ετών.

Kaleos FW'22-23

Στην Ελλάδα, οι συλλογές KALEOS διατίθενται αποκλειστικά από την εταιρεία The Workshop. 

www.kaleoscollection.com | www.theworkshop.com.gr